fbpx

Приключение с кемпер - Евротрип

Европа крие удивителни места. Тя притежава повече райски кътчета, отколкото предполагате. Много се вълнуваме да ви представим новата ни идея и сме изключително изненадани от самите себе си, защото това ще бъде първото ни приключение изцяло на колела. Очакват ни 3500 км. с кемпер, няколко удивителни страни и много незабравими изживявания. Ще преминем през невероятни дестинации, всяка от които крие своите съкровища. Ще ви потопим в духа на Хърватия, Италия и Словения с техните магични езера, внушителни планини и мистична природа. Очаква ви едно невероятно пътуване към сърцето на Европа!

12 дни / 11 нощи 01/07/2020 - 12/07/2020

България / Хърватия / Италия / Словения / България

Програма

Ден 1

Тръгваме от София към Плитвице 10ч/ 920км. Днес започва нашият
вълнуващ ЕвроТрип. Крайната ни цел този ден е Национален парк
Плитвишки езера (Plitvice Lakes National Park).

Национален парк Плитвишки езера е истинска природен шедьовър.
Паркът е един от най-старите и най-големи национални паркове в
Хърватия. Ще се озовем сред красива живописна картина, пълна с
тюркоазени езера, спиращи дъха водопади, синьо-зелени нюанси и едни от
най-красивите пещери. Това е една удивителна екосистема – съвкупност
от шестнадестесет езера, свързани помежду си с внушителни водопади.
Богатата фауна и гъстата горска растителност, които притежава
мястото, впечатляват всеки един посетител на парка. Пейзажите
напомнят за място от друг свят. Свят, който е дом на мечки, вълци,
сърни и глигани, а кристалните води на езерата са пълни с пъстърва.
През 1979 г. е включен в регистъра на ЮНЕСКО за световни природни
наследства. Местността е защитена и се простира на близо 300 кв.км.
Национален парк Плитвишки езера е едно от най-магнетичните места не
само в Хърватия, но и в цяла Европа. Бързо ще се убедите защо.
Този вълнуващ ден ще приключи с вкусна вечеря и нощувка.

Ден 2

Закуска. Денят започва с колоритна разходка из природния феномен
Национален парк Плитвишки езера (входната такса е включена в
цената). Отново ще се слеем с атмосферата на това изумително място,
с неговите девствени гори и необикновена горска екосистема. Отправяме
се към следващата спирка – Новиград – 4ч/250км. Наричат го още
Novigrad Istarski, за да го разграничат от други хърватски градове,
носещи същото име. Тук ни очаква прекрасен къмпинг в близост до плажа,
където ще вечеряме и нощуваме. Ще се наслаждаваме на звуците на
морето, на очарователни пейзажи, а компания ще ни правят и леко
досадните цикади с техните песни и звуци.

Ден 3

Закуска. Денят ни ще започне със свободно време. Къмпинга е истински Рай за сетивата. Тук ще бъдем два дни. Може да прекарате времето си в спокойствие на плажа със звуците на морето, птиците или в тишината на дъбовата гора, да релаксирате в инфинити басейна или с питие на бара. Може да се наслаждавате на красивия игрев на Слънцето, да гледате нощното небе или просто да релаксирате близо до природата. Къмпинг зоната предлага още пилатес, зумба фитнес, плажен волейбол, футбол, мини голф и много други разнообразни активности. В края на деня ни очаква вечеря и нощувка. 

Ден 4

Денят ни ще започне с вкусна закуска и свободно време. Ако предишния ден сте пропуснали някоя от активностите, които предлага къмпинга, може да го направите днес. Очаква ни още един ден релакс за сетивата, забавления, активности и всичко, от което душата се нуждае.

Ден 5


Закусваме и се отправяме се към най-голямото езеро в Италия Лаго Ди
Гарда (Lago di Garda) и по точно към Замъкът Сирмионе (Sirmione
Castle) (Входната такса е включена в цената). Ще се настаним в къмпинг
близо до замъка.
В древния град Сирмионе, на брега на прекрасното езеро Гарда, е
разположен замък, прочут със своя средновековен дух и тайнствена
атмосфера. Това е Замъкът Сирмионе – един от най-добре запазените в
Италия. Наричан още Рока Скалигера, това място е като част от
рицарска книга или картина от средновековието. Укрепеният
средновековен център е защитен от крепостта Скалигера и днес е една
от най-посещаваните забележителности на Италия. Построен е през 12-
ти век с цел укрепление от фамилията Делла Скала във Верона. Замъкът
е запазил своя фантастичен средновековен дух и днес е любима
дестинация за пътуващите из Италия. Двете му крепостни кули се
открояват впечатляващо и са символ на силата на Мастино I Делла
Скала. Замъкът Сирмионе разполага с основен двор с основна кула, три
ъглови кули и два входа. Крепостта е заобиколена от водата и е достъпна
днес от моста.
Днешното средновеконо приключение ще приключи с вечеря и нощувка в
къмпинга.

Ден 6

След закуска днес ще се потопим в магията на Малчесине – малко градче на източния бряг на езерото Гарда (Lago di Garda) в северна Италия, провинция Верона. Ще се качим с кабинков лифт от Малчесине към Tratto Spino на връх Монте Балдо (на 1760 м. надморска височина), където ни очаква спираща дъха гледка. Тук по желание можете да летите с парапланер или да наемете МТБ срещу допълнително заплащане. Малчесине е колоритен и живописен туристически курорт и най-населеното място по бреговете на езерото Лаго ди Гарда. Градчето носи целия дух на Италия с калдъръмените си улички и внушителния замък Роко Скалигеро. Тази прелест се намира между сините води на езерото Гарда и масивния планински хребет зад връх Монте Балдо. Монте Балдо е планинска верига в италианските Алпи, издигаща се над Лаго ди Гарда. Кабинковия лифт до върха е магнит за велосипедисти, пешеходци, парапланеристи и пътешественици. От върхът панорамата към езерото е спираща дъха. Напомня внушителен фиорд, а езерото е обградено от огромни планински масиви. Тази гледка няма как да ви остави безразлични. Сами ще се убедите в това. Следва свободен следобяд, вечеря и нощувка.

Ден 7

Закуска. Днешната ни екскурзия ще ви срещне с две удивителни италиански езера – езерото Молвено (Lago di Molveno) – 1ч/60км и езерото Кареза (Lago di Carezza) – 2ч/100км Заобиколено от гъсти зелени гори и белите остри върхове на Брента Доломити, Молвено днес е едно от най-красивите италиански езера. Ще се насладим на магична девствена природа, кристални води , богатство на флора и фауна, плажове и един от най-фантастичните италиански пейзажи. Молвено е алпийско езеро, разположено в Трентино, Италия и една от най-предпочитаните дестинации за релакс и пълно безвремие. Единственото селище в близост е едноименното Молвено, което се намира на север от езерото и е истинско италианско бижу. Пейзажа на това място е изключителен. Ще се насладим на Доломитите, които по мистичен начин се отразяват в кристалните му води. Образуването на Молвено датира от ранната желязна епоха (преди около 3000 години). Това е една величествена природна среда и гледка, която ще запазите в спомените си. След езерото Молвено продължаваме към друго прекрасно мястоезерото Кареза. Наричат го “Rainbow Lake“ и „Приказното езеро на Доломитите“. Разположено в западните Доломити, това малко езеро е още едно от природните чудеса на Италия. Това планинско бижу се намира в долината Вал д’Ега, само на 6 километра от Нова Леванте. Кареза – ‘’Езерото Дъга’’ притежава впечатляващи цветове и мистична история. През пролетта достига до дълбочина 22 метра, а най-ниското ниво е през октомври – само 6 метра. Според легенди, някога в езерото живеела русалка, в която магьосникът Масаре бил влюбен. За да я съблазни, вещицата Лангверда го посъветва да се облече като търговец на бижута и да разпъне дъга от Кареза до планината. Русалката била привлечена от дъгата, но магьосникът забравил да се преобрази като търговец. Красивата русалка го видяла и завинаги изчезнала в езерото Кареза. Магьосникът от ярост насочил дъгата към езерото, тя се разтворила там и за това езерото днес се нарича ‘’Езерото-Дъга’’. В края на деня следва вечеря и нощувка в близост до езерото Кареза.

Ден 8

След закуска тръгваме към Фунес (Funes/Villnöß) или Долината на Доломитите в Южен Тирол. 1ч/60км. Днешния ни ден ще ни срещне с невероятни гледки, живописни планини и една мистична църква, а именно църквата Св. Магдалена (Santa Maddalena). Фунес – Долината на Доломитите е място, към което пътешественика не може да остане безразличен. Това е един пленяващ живописен пейзаж, обгърнат в зеленина, а в близост внушително се извисяват острите върхове на планините Одл (Odle) и Гейслер (Gaisler). Наричат ги ‘’бледите планини’’, а техните остри върхове се издигат внушително над долината. Ще видим и старата църква Св.Магдалена. Намира се на място, където са се провеждали ритуали към езическите богове, вероятно от праисторически времена. Това място е истинско вдъхновение за пътешественика, запазило своята неповторима природа. Ще се разходим из вдъхновяващата долина, след това вечеряме и нощуваме.

Ден 9

 Закуска. Днешният ден е посветен на Езерото Брайес (Lago di Braies/ Pragser Wildsee) 1.5ч/80км Езерото Брайес или ‘’Перлата на Южен Тирол’’ е едно от най-красивите места в планината Доломити. Пейзажът му е истинско вдъхновение! Резерватът е известен със своите варовикови образувания, красиви алпийски ливади и великолепното езеро Брайес. Ще се потопим в очарованието му като плаваме с дървени лодки и ще се насладим на планински гледки от самото езеро. Ще се разходим наоколо, а който желае може да направи и кратък преход в района. Езерото Брайес е най-доброто доказателство, че нищо не може да надхвърли красотата на природата. Високите планини, отразяващи се в тюркоазените води, буйната гора, лодките, които спокойно плават във водите му и малката църква, създават магически и сюрреалистичен пейзаж, който ще ви остави безмълвни. Красотата на езерото от векове вдъхновява художници, писатели и поети, които са го отразили в своето творчество. Има различни легенди за езерото Брайес, свързани с митологията. Една от тях разказва за историята на царство Фанес, което някога е било в района. Кралицата е сключила договор с мармотите, но тъй като не е спазила обещанието си към тях, красивото ѝ царство е било унищожено. Казват, че веднъж годишно по време на лунна светлина се появява лодка с кралицата и дъщеря ѝ, които очакват прераждането на своето царство. Местните жители пък смятат, че в южния край на езерото е разположена портата към подземния свят на кралство Фанес. Поради тази причина част от езерото се нарича „Sass Dla Porta“ . Друга легенда пък гласи, че в езерото Брайес има богатство, скрито от нацистите по време на Втората световна война. Много хора са се опитали да открият съкровището, но никой не го е намерил. Може би ти ще си късметлия…? Завършваме вълнуващия ден с вечеря и нощувка.

Ден 10

Закуска. Днес ще посетим още един от внушителните символи на Доломитите – Трите върха на Лаваредо (Tre Cime di Lavaredo) – 1ч/60км. Трите върха на Лаваредо са част от едноименния природен парк и са една от най-известните планински групи в Алпите. Cima Piccola / Kleine Zinne („малък връх“), Cima Grande / Große Zinne („голям връх“) и Cima Ovest / Westliche Zinne („западен връх“) са истински шедьоври на природата. Върховете са характерни с необикновената си форма. Панорамата е изключително драматична и бързо ще се убедите защо това място е любимо на катерачите и любителите на спиращите дъха гледки. До 1919 г. Трите върха на Лаваредо са били част от границата между Италия и Австрия. Сега те се намират на границата между италианските провинции Южен Тирол и Беллуно. Следва разходка в района на Чимите, вечеря и нощувка.

 

Ден 11

Закуска. Днес ще посетим Блед и невероятната Словения. 4ч/230км. Словения предлага природа, която не можеш да забравиш, ако веднъж си се докоснал до нея. Тя удивява с естествената си красота и спокойствието, а Блед е истинско доказателство за това. Приказното езеро Блед се намира до едноименния курортен град. А над красивото езеро се извисява и замъкът Блед, който е един от най-автентичните и стари замъци на Словения. Датира от 11-ти век и е разположен на ръба на отвесна скала. Езерото е едно от най-топлите алпийски езера в света. Сред изумрудените му води се намира малък остров, върху който е разположен и единствения остров на Словения. На него е издигната църквата „Успение на Света Богородица”. Думите не стигат, за да опишат красотата на езерото Блед. То е съвкупност от всички суперлативи и възклицания. Един естествен Рай в сърцето на Словения. Ще се насладим на разходка около езерото. Следва вкусна вечеря и нощувка

Ден 12

 Закуска. Отправяме се към София 10ч/1000км. Кемпера е пълен с нови емоции и изживявания от райските кътчета, посетени по време на Евротрипа. Защото такъв тип пътуване крие повече приключения, отколкото предполагате. Присъединете се към нас, за да ви ги покажем! 

Организаторите си запазват правото за промяна на програмата при неблагоприятни метеорологични условия.

Необходима екипировка

 • Раница – 15 литра
 • Термос – 0.75 литра ( вместо пластмасова бутилка вода )
 • Канче или pvc чаша за многократна употреба

Цена: 3000 лв

В цената е включено:

 • 11 нощувки в кемпер
 • 12 закуски и вечери,снаксове и напитки по време на пътешествието
 • Екипировка за къмпингуване
 • Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро
 • Двама водачи по време на пътуването
 • Входни такси за Национален Парк – Плитвице,Хърватска
 • Двупосочен лифт до Монте Балдо в Малцесине,Италия
 • Плаване с дървена лодка на Лаго Ди Брайес
 • Двупосочен лифт в Инсбрук, Австрия
 • Гориво и всички пътни такси по маршрута
 • Къмпинг такси по маршрута
 • Професионално видеозаснемане по въздух, земя и под вода в резолюция 4k
 • Всеки един от Вас ще получи обработено видео и уникални снимки от своя собствен приключенски филм.
 • екипировка за къмпингуване

И това не е включено:

 • разходи от личен характер
 • алкохолни напитки
 • услуги неупоменати в програмата

Запишете се сега!

Съгласявам се с това, че личните ми данни, а именно „име“ и „имейл“ се обработват от „Panic Frame Travel“ за целите на записване за туристическо пътешествие, а гореспоменатите данни се предоставят за обработване на компанията (с адрес: ул. Христо Максимов №73, София, пк 1111 ) за целите организиране на пътуването. Информиран/информирана съм, че мога да оттегля съгласието си по всяко време като изпратя имейл до office@panicframe.com

Scroll Up