fbpx
Пускане на видеото

Приключение с кемпер - Исландия

Някъде на север, между ледовете и огъня, между завладяващите контрасти и неземни гледки. Между могъщия океан и вулканичните пейзажи. Където драматичните върхове срещат черните плажове. Между изгубеният свят и птиците. Където са изумителните водопади и северната природа. Сред горещите извори, кратерите, магичните северни сияния и легендите за елфи и тролове. Където вселената се пробужда, за да ни покаже една нова планета. Планетата Исландия.  Очакваме ви!

Кемперите са модели 2018-2019 с най-високо ниво на оборудване, тип motorhome, представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло персон и половина, комфортна баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI, и 220W ток. И това не е всичко. Всеки един избран от нас къмпинг разполага с душове, кухни, и невероятна локация. Храната е All inclusive. На борда ще има професионален готвач, които ще ви глези.

Нова дата!

Програма
9 дни/8 нощи от 30/04/2020 до 08/05/2020
Запълнена!

Ден 1

Пътуване от София до Лутън. След пристигане следва свободно време и нощувка в Лутън.

SOF 0600  LTN  0720  / W64301

Ден 2

Пристигане с полет от Лутън до Рейкявик.

LTN 0630 KEF  0855     /EZY2295

Ще ви посрещнем на летището и потегляме с кемпер в посока Skógafoss. От тук започва и вашата исландска приказка.

Първото усещане, което Исландия оставя е за безвремие. Онова безвремие, което те кара да почувстваш природата и това как тя  е по-силна от нас.  Този ден ще ви покажем неземни водопади, вулканичкикратери, приказни долини, горещи извори, фантастични пейзажи и невероятна природа! Очакват ни красивите природни феномени на Исландия.  

 

Следващата спирка е Кратерът Керид (Kerid Crater), който е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години. Езерото в него притежава невероятен аквамаринен цвят. Керид е едно от няколкото кратерни езерата в района, известни като Западната вулканична зона на Исландия. 

На няколко минути пеша от Гейсир се намират и множество фумароли. Това са отвори в земната кора, които излъчват пара и газ. Продължаваме към най-известният гейзер на Исландия – Строхкюр (Strokkur, Haukadalsvegur). Ще станем свидетели на  невероятно природно зрелище – изгригване на гореща вода и пара с височина от 20 до 40 метра. Това природно явление се наблюдава на всеки 5 до 10 минути. Продължаваме към следващия исландски феномен – Gullfoss Falls или “Златният водопад“. Това място е едно от природните чудеса на Исландия, а падащите му води сякаш отиват направо под земята. 

Следващата спирка е Кратерът Керид (Kerid Crater), който е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години. Езерото в него притежава невероятен аквамаринен цвят. Керид е едно от няколкото кратерни езерата в района, известни като Западната вулканична зона на Исландия. 

А сега си представете внушителен и живописен водопад, зад който може да отидете и да му се насладите и от други гледни точки. Това е Селяландсфос (Seljalandsfoss) – един от най-красивите и фотогенични водопади в Исландия, който е висок 60 метра

Около 40 минути преход ни делят от следващата впечатляваща спирка в Исландия – Seljavallalaug – един от най-старите плувни басейни в страната. Скрит в планините южна Исландия, той е построен през 1923 г.  и днес е едно от най-автентичните места на района. Продължаваме към Skogafoss Camping – мястото, където ще

Ден 3

Исландия е сюреалистичен пейзаж. Северната ѝ действителност и атмосфера от друга планета носят специални усещания. Този ден от пътуването ще ви покажем извънземни места, които крият пейзажи с дива и драматична красота, самолетни останки,  черни плажове с непозната красота, каньони, водопади и гледки, недокоснати от човешко присъствие.  

Денят е 21 ноември 1973г. Около 14:00ч. самолет Douglas Super DC 3  със седем членен екипаж се блъска в Sólheimasandur. Няма пострадали, а днес белите останки на самолета създават драматична и мистериозна атмосфера сред тъмния вулканичен пясък. 

След това продължаваме пътя си към скалната арка Дирхоулей (Dyrhólaey) или Door Hill. С вулканичния си произход, невероятните гледки към южното крайбрежие, богатството на птичи живот и историческия си фар, това място е едно от най-красивите в Исландия. Тук може да се срещне и любимият жител на Исландия – птицата Atlantic Puffin.

Следващата спирка е най -известният плаж в Исландия и един от най-известните в света – плажът Рейнисфяра (Reynisfjara Beach). Плажът е черен и разказва легенди за тролове и морски чудовища. Място, където властва дивата и драматична красота на Исландия, а вълните на Атлантическият океан бушуват с огромна сила и тътен. Красивата картина се обогатява и от впечатляващите скални образувания Рейнисдрангар (Reynisdrangar Seastacks), разположени близо до брега. Легенда разказва, че Рейнисдрангар са останки от битката между тролове и тримачтов кораб.

Продължаваме към друго природно чудо на Исландия. Помните ли сцената с полета на дракона в първия епизод от Сезон 8 на Game Of Thrones? Това е каньонът Fjaðrárgljúfur, разположен в югоизточната част на Исландия и нашата следваща спирка. Продължаваме към Skaftafell Camping, Möðruvellir 4, Möðruvallavegur. Очаква ни около 2 часа преход до внушителния водопад Свартифос  (Svartifoss). Името му буквално означава “Черният водопад“ и е още един от природните шедьоври на Исландия. Следващата спирка е още едно от вълшебствата на Исландия – Глетчера Svínafellsjökul, който е едно истинско ледено вдъхновение, забелязано отново от продуцентите на Game Of Thrones.

Ден 4

В югоизточната част на Исландия, сред самотната дива природа

се намира ледниковата лагуна Йокулсарлон (Jökulsárlón Ice Beach). Из кристално сините води се носят различни по форма и размери айсберги от ледника Breiðamerkurjökull.    

 

Продължаваме към Stokksnes – полуостров  на югоизточното исландско крайбрежие, а там ни очаква и една от най-красивите планини на Исландия – Вестрахорн (Vestrahorn Mountain). Тази планина и този невероятен пейзаж са истински Рай за фотографите. Тук ще ви покажем картина от естествената красота на планетата с драматични върхове, достигащи до 454 м, контури от друго измерение, черен плаж и тайнствена атмосфера. Място, което ще завладее душите ви. Особено по време на изгреви и залези. Ще видим и красивата  планина Ейстрахорн (Eystrahorn), която е също толкова завлядяваща, както и Hvalnes Lighthouse.   

Ден 5

Исландия съхранява някои от най-невероятните гледки на Земята. Там между огъня и леда, из природните шедьоври и драматични  цветове, всяко кътче изглежда като от филмите.  

Като във филмите е и водопадът Детифос (Dettifoss), който е известен като най-могъщият водопад на Европа. Обемът на падащата вода е 500 кубични метра в секунда, а гледката няма как да ви разочарова. Отправяме се към геотермалната долина Хверир (Hverir), където горещите извори, безкрайния пейзаж и пасторалните цветове създават извънземна атмосфера.  Не сме били на Марс, но си го представяме точно така. 

Продължаваме пътуването и спираме до едно от най-експлозивните места в страната – вулканът Крафла (Krafla). Ще видим и кратерът Вити, който се е формирал след мощно изригване на вулкана в миналото. Днес е известен със зеленото езеро в него. Поемаме в посока Reykjahlíð. Това малко селце е разположено на брега на езерото Mývatn. Районът е фантастичен и като изваден от книгите на Дж. Р. Толкин. Исландия в пълна с водопади и всеки един е красив и внушителен по свой собствен начин. Ще видим и величествения водопад Годафос (Goðafoss Waterfall), който е една   от най-внушителните забележителности на страната. Наричан е “Водопадът на Боговете“ и днес е любимо място за фотографите. Денят ни приключва и се отправяме към Halllandsnes Apartments.

Ден 6

Този ден ще ви отведем в спокойната и магична долина Skagafjörður и живописното рибарско градче със същото име. Долината е известна с изобилието от исландски коне и всичко изглежда така, сякаш е излязло от живописна картина. Място, където времето е застинало и тече по друг начин. Ще посетим и малкото рибарско селце Хофсос (Hofsós) – едно от най-старите търговски пристанища в северна Исландия. Ще се спрем пред чудноватото скално образувание Hvitserkur, известно като Тролът на северозападна Исландия. Скалата е дом на много птици, което прави мястото още по-живо.

Ден 7

Исландия е истински спектакъл за пътешествениците -откриватели. Тя събужда любопитството, подтиква те към неизвестното с онази сила, с която изригват вулканите и гейзерите ѝ. 

Пътуването ни продължава с още много емоции. На път сме към Deildartunguhver, който е най-големият и мощен горещ извор в Европа. Разположен е в района на Reykholtsdalur в западната част на Исландия. Изворът изхвърля 180 литра вода в секунда с постоянни 97 градуса по Целзий. Има редица дървени пътеки, които позволяват безопасното наблюдение на изворите. Отправяме се към  водопадите Храунфосар (Hraunfossar) и Барнафос (Barnafoss)-поредица от водопади, които създават пореден необикновен пейзаж. На път сме към следващата спираща дъха гледка. Kirkjufell или Църковната планина е най-красивата планина на полуостров Snæfellsnes и една от най-невероятните в Исландия. Kirkjufell е най-сниманата планина на Исландия. Фантастичният и див пейзаж е отразен в  сцени от Сезон 7 на Game Of Thrones. Следващата спирка е Campsite Ólafsvik. 

8

Ден 8

Този ден ще ви покажем още един от водопадите на Исландия. Отправяме се в посока Hraunfossar и спираме на водопада Fossatún, за който също се носят легенди, че е охраняван от тролове. 

Продължаваме към Reykjavik.

Ден 9

Последен ден в Исландия. Земята на водопадите и спиращите дъха пейзажи. Земята на ледниците и гейзерите. Земята на студения север и горещите извори. Земята на дивите пейзажи. Земята, която създава истории. До скоро, Исландия!

 Следва излитане от летище Reykjavik. Прекачване в  Лутън и пристигане в София.

KEF 0915 LTN 1310 / EZY2296

LTN 2145 SOF 0255 + 1 / W64304

Необходима екипировка

 • Зимни обувки за планина
 • Зимно яке и панталон за планина
 • Топли чорапи 2 броя – 1бр. на краката + 1бр. резервен
 • Зимни ръкавици 1 бр. + 1 бр. резервен
 • Зимна шапка
 • Топла блуза – термо бельо
 • Раница – 15 литра
 • Термос – 0.75 литра ( вместо пластмасова бутилка вода )
 • Канче или pvc чаша за многократна употреба

ЦЕНА: 4400 лв

В цената е включено:

 • Самолетни билети София – Рейкявик както и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 20 кг.( Препоръчваме вместо куфар, да пътувате с раница 75л.)
 • Всички транспортни разходи
 • Всички нощувки
 • Храна и напитки по време на програмата
 • Професионално видеозаснемане по въздух, земя
  Всеки един от Вас ще получи обработено видео и уникални снимки от своя собствен приключенски филм.
 • екипировка за къмпингуване
 • медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро
 • 2ма водачи по време на пътуването

И това не е включено:

 • разходи от личен характер
 • алкохолни напитки
 • услуги неупоменати в програмата

Запишете се сега!

Съгласявам се с това, личните ми данни, а именно „име“ и „имейл“ се обработват от Panic Frame and Travel ООД (гр. София, ул. Христо Максимов 73, BG205576962, МОЛ : Александър Вандов) за целите на записване за туристическо пътешествие, а гореспоменатите данни се предоставят за обработване на Уондър Травел ЕООД (гр. София , ул. “Янко Забунов” 59 BG205521393 МОЛ : Младен Петков Офис продажби : София , ул. “Бачо Киро” 49 ) за целите организиране на пътуването. Информиран/информирана съм, че мога да оттегля съгласието си по всяко време като изпратя имейл до office@panicframe.com

Scroll Up