fbpx

ПРИКЛЮЧЕНИЕ ФИЛИПИНИ - ДИВИ БАЛАБАЦИ

ПАЛАВАН, ЕЛ НИДО И КОРОН

Непокътнати тропически острови, скрити лагуни, безкрайни пясъчни заливи, кристални води, съвършен морски свят и красота, която трябва да преживееш, за да повярваш, че съществува!

Отправяме се на незабравимо пътешествие към остров Палаван, за да ви покажем едни от най-удивителните кътчета в света! Ще ви срещнем с островната група Балабак – едни от последните девствени острови във Филипините! Разположени в най-южната част на Палаван, съвсем близо до Борнео, тези отдалечени острови ще ви потопят в един съвършен тропически Рай. Пригответе се за диво приключение, далеч от света, който познаваме! Островите на Балабак нямат интернет, нямат луксозни курорти, нямат тълпи от туристи. Те предлагат зашеметяващи морски пейзажи и безценно прости условия, за да се наслаждавате на необхватните пясъчни ивици и безкрайни сини хоризонти! Отправяме се и към хипнотизиращите острови на Ел Нидо и Корон! Очакват ви скрити лагуни, магнетични плажове, изобилие от природни богатства, биоразнообразие, прекрасни местни хора и една изумителна дива природа!

Готов ли си да скочиш в непознатото, където те очакват най-невероятните острови в света? 

Очакваме те януари във Филипините!

16 Дни / 14 Нощи
14/01/2020 - 29/01/2020

Програма

Ден 1

Среща на летище София, Tерминал 2 в 20:40ч. Излитане в 22:40ч., Кацаме в Доха в 04:30ч. Полет номер *QR0226

Ден 2

Излитане от Доха в 08:00ч, кацане в  Манила в 21:40 . Полет номер *QR0928 . Трансфер до хотела. Нощувка в Манила. Добре дошли във Филипините!

Ден 3

Започва нашето приключение из Филипините! С ранен трансфер в 6:00ч. сутринта се отправяме към летището. Отлитаме със SkyJet – полет – 5J637 Манила – 8:00ч. и кацаме в Пуерто Принцеса – 9:30ч. , след което се отправяме с микробус към Рио Туба. Пристигаме около 17:00 ч. Следва свободно време за почивка и нощувка. 

Ден 4

Днес се отправяме към морето Сулу и островната група на Балабаците! Пригответе се за истински тропически Рай!

Отплаваме с лодка от Рио Туба около 8:00ч. сутринта към Балабак. Пристигаме около 14:00ч в най-отдалечения ъгъл и най-югозападната точка на провинция Палаван.

Балабаците са група от 36 невероятни острова, притежаващи непокътнати красиви пясъчни плажове, местна флора и фауна и богат морски живот. Разположени сред богатите води на Сулуско море, съвсем близо до областта Сабах в Борнео, тези острови са Рай в най-чистия си вид! Място, където ще се потопим в непокътнатия свят на Филипините! Където девствените пясъчни плажове и лазурната вода са обичаен пейзаж, а типичната музика идва от звуците на редки птици и животни! Тук няма да откриете луксозни курорти, ресторанти или барове! През повечето време дори няма да имате мобилен достъп! Но ще откриете едни от най-красивите острови във Филипините!

Добре дошли на островите Балабак! Пригответе се за базови условия и ужасно красиви гледки по суша и под вода! Нощувка на остров Балабак.

Ден 5

През следващите дни ще “подскачаме” от остров на остров с лодка , въоръжени с шнорхели, защото ще се потопим и в съвършения подводен свят на островите! Защото красотата по тези места не е само по сушата, а и под водата!

Очаква ви палитра от цветни корали, пъстроцветни риби, морски костенурки, морски звезди и един уникален подводен живот! Маршрута ни днес ще ни отведе до островите Patonggong , Tangkahan и магнетичния Patawan. Пригответе се за завладяващи тропически гледки!

Нощувка в Candaraman Camp.

Ден 6

Днес продължаваме с подскачането от остров на остров и отплаваме по маршрута -Sebaring / Mansalangan Sandbar. Ще се насладим на съвършено тюркоазени води, лазурни плажове и дълги участъци от заслепяващ фин, бял пясък. Нощувка в Candaraman Camp.

Ден 7 

Oстровите са толкова много и ни е ясно, че няма как да видим всичките, но сме се постарали да изберем  тези, които си заслужават най-много! Продължаваме морската си експедиция към прекрасните острови Sicsican и Nasubata, които притежават удивителен подводен свят! Пригответе се и за Перлата на Балабаците – невероятният остров Onuk.  Безкрайни пясъчни ивици, уединен, суров, непокътнат – това е Onuk. Може би така си представяте Рая?

Този остров е собственост на кмета на Балабак и носи името си от неговия дядо. До преди известно време не е бил отворен за посещение, а днес ще му се насладим в цялата му прелест. Нощувка на остров Onuk.

 

Ден 8 

Връщаме се в Балабак и нощуваме там.  Разделяме се с дивите Балабаци и потегляме към друга приказна част на невероятния Палаван!  

Ден 9

Днес се отправяме към Пуерто Принцеса, където ще нощуваме. В 7:00ч  тръгваме с лодка от Балабак към Рио Туба и след това с микробус към Пуерто Принцеса. Нощувка в Пуерто Принцеса.

Ден 10

 

Посоката днес е живописния Ел Нидо и неговата драматична природа! Сутринта се отправяме от Пуерто Принцеса с микробус към Ел Нидо. Настаняваме се в хотел около 15:00ч. , след което ни очаква свободна програма.

 

Ел Нидо е истински тропически шедьовър! Притежава едни от най-красивите лагуни в света, неопитомено биоразнообразие, скрити плажове и тайнствени острови! За разлика от дивите Балабаци, Ел Нидо е туристическо място, но красотата, която притежава е ненадмината! Следващите два дни сами ще се убедите в това! Добре дошли в Ел Нидо! Нощувка.

Ден 11

Приключението продължава с “подскачане” и шнорхелинг от остров на остров по следния маршрут – Big Lagoon, Shimizu Island, Secret Lagoon и 7

Commandos Beach. Нощуваме в Ел Нидо. 

 

Ел Нидо ще ни потопи в своята изумителна природа,  невероятни лагуни и диво биоразнообразие! Това е една от най-популярните дестинации във Филипините, а гледките са абсолютно зашеметяващи! Високи варовикови образувания, отвесни скали, извисяващи се величествено сред тюркоазените води! Изумителните лагуни в тази част на Филипините крият едни от най-съвършените животински видове. Ако сте късметлии може да видите филипинският орел, наричан още  ‘’Кралят на Филипинската джунгла’’. Може да видите още Hornbills и още много други екзотични птици. Очакват ни изумителни острови и невероятните плажове на Ел Нидо.

Нощувка.

Ден 12

Днес продължаваме изследването на Ел Нидо и ще се срещнем с други очарователни места. Отправяме се с лодка към  островите Pinagbuyutan, Cudognon, Snake Island,  Entalula island. Очакват ни приключенски ден, изпълнен с красиви пейзажи, чудновати скални образувания и великолепна природа!

Нощуваме в Ел Нидо.  

Ден 13

Филипинското ни приключение ни отвежда и към живописният остров Корон!

Днес отплаваме от Ел Нидо в 8:00ч насочвайки се към Корон. Плаваме с бързо фери и пристигаме около 15:00ч. Настаняваме се и имаме свободна програма. Добре дошли в Корон!

Ден 14

През следващите два дни ще “подскачаме” от остров на остров с частна лодка. Островите ще бъдат избрани на място.

Остров Корон е част от архипелага Каламианес – група от острови в Палаван. Туризма на острова се контролира от местното племе Тагбануа, които са една от най-старите етнически групи във Филипините.  Корон притежава мистични лагуни, девствени езера и неразгадаема природа. Високи варовикови скали се отразяват в изумително красивите води, чуват се звуци на тропически птици, а в подводния свят на острова могат да се видят огромни пасажи от баракуди и невероятни риби.

Нощуваме в Корон.

Ден 15

Днес продължаваме да преоткриваме природата на Корон.

 “Подскачаме” от остров на остров с частна лодка. Островите ще бъдат избрани на място. Нощуваме на остров Корон.

Ден 16

Последен ден из невероятните Филипини!

В 9:00 сутринта  излитаме от  Бусуанга със SkyJet – полет-M8-716 – 9:40ч. Кацаме в Манила и имаме свободно време. 23:20 pm Излитаме от Манила към Доха/София.

2320 MNL – 0415 DOH Полет номер *QR0929  /  0655 DOH – 1125 SOF Полет номер *QR0227

Филипините притежават повече, отколкото предполагате! Красота, скрита в най-непокътнатите и отдалечени кътчета на Палаван! Красота, която трябва да преживееш, за да повярваш, че съществува! Очакваме те във Филипините!

 

Полезна информация

Балабак е едно от скритите места във Филипините. Тези отдалечени острови са разположени  в южната половина на

Палаван. Намират се толкова на юг, че Сабах в Борнео е по-близо до Балабак от Пуерто Принцеса. В последно време Балабак става все по-популярно място и е добре да се посети сега, преди този Рай да се присъедини към най-популярните туристически дестинации на Палаван, каквито са Ел Нидо, Корон и Пуерто Принцеса. В Балабак очаквайте базово настаняване. Ще се настаним в бунгала и палатки на плажа, когато нощуваме на по-малките острови. През повечето време няма да имате

мобилен интернет достъп. Много от островите дори нямат сигнал от мобилен телефон. Няма и банкомати, затова донесете достатъчно пари, за да се чувствате спокойно по време на цялото пътуване.  Носете и репеленти.

Нощувките в останалите локации – Манила, Пуерто Принцеса, Ел Нидо и Корон са в  3-звездни хотели.

Организаторите си запазват правото за промяна на програмата при неблагоприятни метеорологични условия.

 

  • Препоръчваме да си носите: – слънцезащитен крем, удобни джапанки и бански, обувки за скали.

  • За пътуването международният Ви паспорт трябва да е валиден мин. до след 6 месеца от датата на заминаване, виза се издава на място при пристигане.

Цена: 4100 лв

В цената е включено:

• Самолетни билети София/Доха/Манила както и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 20 кг.
( Препоръчваме вместо куфар, да пътувате с раница 75л.)
• Всички вътрешни полети с ръчен багаж и един чекиран куфар до 20 кг.
• Всички вътрешни трансфери пo програмата, микробуси, лодки, фериботи, триколки
• Всички нощувки
• Обяд по време на дните, в които “подскачаме по островите” с лодки
• Островни такси
• Наем на частни лодки и екипаж за обиколки по островите
• Местен екскурзовод при разглеждане на островите
• Маска и шнорхел
• Професионално
видеозаснемане по въздух, земя и под вода в резолюция 4k
• Всеки един от Вас ще получи обработено видео и уникални снимки от своя собствен
приключенски филм.
• екипировка за къмпингуване на островите
медицинска застраховка с асистанс покритие 10000 евро водач по време на пътуването

И това не е включено:

– разходи от личен характер
– храна
– напитки
– услуги неупоменати в програмата

Полетна информация

Запишете се сега!

Съгласявам се с това, че личните ми данни, а именно „име“ и „имейл“ се обработват от „Panic Frame Travel“ за целите на записване за туристическо пътешествие, а гореспоменатите данни се предоставят за обработване на компанията (с адрес: ул. Христо Максимов №73, София, пк 1111 ) за целите организиране на пътуването. Информиран/информирана съм, че мога да оттегля съгласието си по всяко време като изпратя имейл до office@panicframe.com

Scroll Up