fbpx

Британска Колумбия
приключение с кемпер

Дива природа, красиви планини, езера с невероятен цвят на водата, спокойствие и чувство за свобода. Национални паркове с диви животни и спиращи дъха гледки, които те предизвикват да отпуснеш приключенския си дух и да се насладиш с пълни шепи.
Най–добрият начин да опознаете Канада е като започнете от Британска Колумбия. Ще посетим четири от най–големите национални парка – Glacier, Banff, Jasper и Yoho. Тук е земята на изобилието. Природата се е постарала с всички невероятни места, които е сътворила. След приключението и срещата с дивата и изцяло девствена природа ще преосмислите изцяло живота си. Канада е страната с цели 38 национални защитени паркове. Британска Колумбия е най-западната провинция в Канада. Населението е около 5.1 млн. души. Столицата е Виктория, а най-големият град е Ванкувър. Испания и Русия са оспорвали територията ѝ, а по време на Златната треска хиляди хора са идвали тук с надеждата, че могат да построят по-добро бъдеще за себе си и семействата си. След всичко случващо се последниъте години по света имаме нужда от положителни емоции и да наваксаме с изгубеното време. Е, тук е идеалното място за рестарт, защото ще се почувствате, като главен герой от “Дивото зове”. Казват, че мечтите винаги са по-красиви от реалността. Е, докато сме на нашето приключение, повярвайте ни няма да искате да затворите очите си.

Вашият дом на колела

Усещане за свобода, независимост и несравними емоции на колела – това е само част от изживяването при пътуването с кемпер.

Представете си усещането да се събуждате всеки ден на ново място с вдъхновяващ пейзаж. Пътуването с кемпер е жадувано бягство за всички ентусиасти, които мечтаят за лудо приключение, щура компания и емоции в синхрон с природата.

Кемперите са модели 2018-2019 с най-високо ниво на оборудване, тип motorhome, представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло персон и половина, комфортна баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI, и 220W ток. И това не е всичко. Всеки един избран от нас къмпинг разполага с душове, кухни, и невероятна локация. Храната е аll inclusive. 

6 местни

капацитет от 7 човека

6

места за спане

6 места

за хранене

2019 г

модел 2019 г

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма

Основен маршрут

Ден 1 + -

Предвид епидемичната ситуация с Covid-19 и непрестанно променящата се обстановка ще актуализираме номер на полет и час за заминаване и пристигане през 2022 г.

Добре дошли в Канада !

Следва нощувка в Канада - Ванкувър

Ден 2 + -

Тръгваме от Vancouver към  Whistler, който е на 130 км и отнема около 2 часа с кемпер. След като пристигнем ще направим незабравим тур с хидроплан, който отнема около 2 часа. Гледките, които ще видим са наистина уникални.


Ледниците са властвали преди цели 15 000 години затрупани толкова на дълбоко, че само върховете на най-високите части са успявали да усетят топлината на следобедното слънце. Този удивителен полет ви позволява да се насладите максимално време на алпийските планини, да видите как тези масивни вулкани и мощни ледени реки оформят и издълбават великолепната природа. Представете си отдалечено алпийско езеро скрито между стърчащи върхове, покрити с висящи сини ледници. А сега си представете да кацнете над разкошен водопад и да стигнете до девствен златен пясъчен плаж.

Отпуснете се и вдишайте чистия планински въздух, докато се наслаждавате на страхотната природа. Полетът включва всички забележителности на Ultimate Glacier Tour. Ще нощуваме в Whistler RV Park and Campground.

Ден 3 + -

Напускаме Whistler и се отправяме към следващото приключение, очакващо ни в Glacier National Park of Canada  -  на 550 км/ между 6 и 8 часа с кола. Пътят е дълъг, но гледките, които ще се открият през това време, ще помогнат времето да мине неусетно и да се заредите с положителни емоции.
След дългото пътуване, ще се настаним в къмпинг в околността. Това място е невероятно. Тук ще се слеем с природата, ще можете да направите своя “медия детокс”, ще се запознаете с местните, които са много приятелкси настроени. Околността около къмпинга е територия на мечка гризли, така че има вероятност да се запознаем и с тях.

Ден 4 + -

В този ден ни очаква лек поход до езеро Marion. Туризмът из  Glacier National Park е страхотен начин да се запознаем с планините на Колумбия, които са богати на природни чудеса и са потопени в история. Пътеките по ледниците варират от кратки разходки през древна дъждовна гора до амбициозни изкачвания с драматични гледки към планината. За да стигнем до Marion lake ще ходим около 3.6 км, което е около 1.30 часа. Денивелацията е 461 м (от 1245 м до 1706 м). За да стигнем до билото, минавайки покрай пътеката Abbott Ridge, ще се насладим на Marion lake. Това малко езерце носи името на дъщерята на преподобния William Spotswood Green.

Той посещава езерото през 1888г. с братовчед си Henry Swanzy, по пътя им към връх Bonney. На езерото преподобният опитва късмета си с риболов, но няма успех. Тогава описва в дневника си: “Склонен съм да вярвам, че причината поради която рибите не кълват, е че тук просто няма такива.” Суровият климат на малките езера като това, чиито води са бедни на хранителни вещества, както и недостъпното положение, правят колонизацията на рибен живот невъзможна. От езерото можем да предприемем кратко странично пътуване до гледка над магистрала Trans Canada. От това място ще видим влаковете, идващи от или влизащи в тунела Connaught. Тунелът е завършен през 1916 г. като начин за защита на железопътния трафик от смъртоносните лавини на прохода Роджърс.
Пътят до Banff National Park е около 240 км, което ще ни отнеме 3-4 часа с кола. По пътя ще минем покрай Emerald Lake, което се намира в Yoho National Park.

То е едно от емблематичните места в Канада, така че със сигурност сте попадали на негови снимки в инстаграм. Красива тюркоазено синя вода, обградена с прекрасни планини, които се извисяват около него, а върховете се отразяват в езерото.
Ще нощуваме в къмпинг Tunnel Mountain Village II.

Ден 5 + -

Ще започнем деня с невероятен изгрев край Moraine Lake и ще плуваме с кану в  Lake Louise. Днес ще се наложи да станем много рано, но повярвайте ни, гледката, която ще се открие пред нас и с която ще започне денят ни – ще си заслужава. Moraine Lake е едно от любимите места на туристите. Посрещането на изгрева е традиция за по-мотивираните пътешественици. Едната положителна страна е че ще се насладим на страхотна гледка. А другата – че ще избегнем тълпите от хора, които ще се появят в по-късната част на деня. И това езеро се е сгушило между величествените планини и красиви гори на Канада. А водата му е толкова синя, че ще се чудите, дали още не спите и това не е част от съня ви.


Lake Louise е визитната картичка на Banff National Park. Също така е едно от най-известните езера в цяла Канада и едно от най-посещаваните езера в света. Невероятно е. Водата е толкова красив син цвят, а планините се отразяват в нея като пощенска картичка. Мястото е магично и ще се влюбите в него. И насред тази невероятна красота, ще грабнем канутата и ще се впуснем в нашето приключение, за да се насладим на цялата тази атмосфера по-дълго и по-отблизо. Ще нощуваме в Tunnel Mountain Village II campground.

Ден 6 + -

Свободно време из Banff National Park. Ако имате желание може да направите сами някой поход. Изборът от маршрути в този регион е голям. В зависимост от това дали искате да е по дълга разходка (около 5-6 часа) или по кратка (около 2-3 часа), може да набележите едно от следните места: https://www.banfflakelouise.com/blog/9-bucket-list-hikes-banff-national-park 

Докато вие се наслаждавате на Канадската девствена природа, нашия професионален готвач ще ви приготви едно истинско кулинарно преживяване.Banff National Park е първият национален парк в Канада, създаден през 1885 година и към момента е най-посещавания. Той обхваща 6641 кв.км. Покрит е с много ледници, ледени полета, иглолистни гори и алпийски пейзажи. Има много какво да предложи за хора с приключенски дух и желание за опознаване на нови диви места. Нощувка отново в Tunnel Mountain Village II campground.

Ден 7 + -

Тръгваме от Banff и се отправяме към Jasper National Park и Peyto Lake, което е на 400км, около 4 ч. до 6 ч. с кола. Jasper National Park е с големина 11 000 кв.км и е най-големият в региона на канадските Скалисти планини. Той е див във всеки един смисъл на думата, защото това да срещнете гризли или лос е съвсем нормално нещо. Докато в други райони се наблюдава драматичен спад в дивата природа, тук се запазват силни популации от растения и животни. Създаден е през 1907 г. като на територията му има повече от 990 км пешеходни пътеки, които са подходящи както за еднодневен, така и за няколкодневен туризъм. Peyto Lake отново е място, което ще ни зареди с невероятни гледки и атмосфера. Панорамата, която се открива от хълма към езерото и планините е невероятна. Синьото небе се слива с високите скалисти планини, зелените гори и тюркоазената вода на езерото.Ще нощуваме в Wapiti campsite.

Ден 8 + -

Днес ни очаква невероятно ледниково приключение в Jasper National Park. Ледените полета на Колумбия създават емоции, които ще помните цял живот. В основата на това незабравимо изживяване са древни истории, изумителни пейзажи и чувството, което ще остане във вас за това необикновено приключение. Ще разгледаме древния ледник Атабаска на гигантски леден изследовател, ще разберем повече за ледниковите образования и ще стъпим направо на самия ледник. След това историята оживява, когато се разходим по стъкленият мост Skywalk.

Тук буквално ще усетите, че сте на края на света и ще разберете защо точно тази дестинация ще промени живота ви. Гледките, пред които ще се изправите, ще ви изглеждат нереални, нарисувани или обработени с много силни филтри. Е,това е невероятната природа на British Columbia. Започвайки и завършвайки нашето приключение в  Glacier Discovery Centre ще имаме чувството, че сме станали свидетели на истинско чудо.


Ще минем и покрай Horseshoe lake. Това езеро не е от известните в региона. Тук ще се насладим изцяло на природата и липсата на туристи. Природата е много красива, а тези от вас, които имат по екстремен приключенски дух могат да поплуват във водата или да скочат от някоя от скалите. Тук голяма част от местните идват да се забавляват.


След това приключение напускаме Yoho National Park и се отправяме към Athabasca Falls & Sunwapta Falls, което е на 250 км, около 3-4 часа с кола. Athabasca Falls е една от най-големите забележителности на територията на Jasper National Park. Висок е 23 м и е с ширина 18 м. На това място могъщата река Атабаска се стеснява и привидно спокойната река избухва над водопадите Атабаска.  Реката е с дължина 1231 км, като води своето начало от Jasper National Park в края на Columbia Glacier и преминава през провинция Алберта към огромното езеро Атабаска, разпространяващо се през границите между Алберта и Саскачеван. Този водопад най-вероятно няма да е най-високия, който някога сте виждали, но количеството вода, заобикалящата природа и ревящия шум, който се образува от падащата вода, ще оставят във вас незабравим спомен за това място. Sunwapta Falls се състои от горни и долни водопади. Също не е от най-високите, но стъпаловидната му форма го прави изключително красив. Ще нощуваме в  Yoho Campsite.

Ден 9 + -

 Напускаме Yoho National Park, за да се насладим на невероятното Harrison Lake, което е на 680 км, около  8 - 10 часа с кола. Разстоянието е наистина голямо, но гледките по пътя са зашеметяващи. Буквално ще ви се иска през 5 минути да спираме, за да снимаме красотите, които ще се откриват по пътя ни. Harrison Lake е много по-дълго, отколкото изглежда, когато го погледнете от Harrison Hot Springs.

Дължината му е 60 км и обхваща над 200 квадратни километра. Сега е сладководно езеро, но преди хиляди години изобщо не е било езеро, а ръкав на морето. Дълбочината му варира от само няколко метра до максимална дълбочина от 279 м. Той поддържа богато биоразнообразие както на сезонни, така и на постоянни животински видове. Риболов, разходка с лодка, уиндсърф, плуване, кану-каяк, каяк, водни ски или просто потапяне в басейна с горещи извори – идеалното място да задоволите приключенската си жажда. Harrison Lake е  изцяло чиста вода от ледниците.

Ден 10 + -

Отпътуваме към Ванкувър, който е на 150 км около 3 часа с кола. За него казват, че е най-красивият град в света и най-доброто място за живеене. За градоустройството и архитектурата на града дори си има и название – Vancouverism. Населението е около 630 хил. души. Голяма част от него живеят в центъра на града има много зелени пространства, а хората разчитат до голяма степен на обществения транспорт. От една страна величествените планини се издигат около града, а от друга -Тихия океан разстила своята безкрайност. Наистина доста интересен и различен град.

Следва Полет Ванкувър - София

 
Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Необходима екипировка

 • Усмивка и приключенски дух
 • Зимни обувки за планина
 • Яке Ветровка
 • Зимно яке и панталон за планина
 • Дъждобран
 • Топли чорапи   
 • Зимни ръкавици  
 • Зимна шапка
 • Топла блуза – термо бельо
 • Раница – 15 литра
 • Термос – 0.75 литра ( вместо пластмасова бутилка вода )
 • Канче или pvc чаша за многократна употреба

Предлагаме ви нашата Британска Колумбия

В цената не са включени:

– разходи от личен характер

– алкохолни напитки

– услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?

COVID 19