fbpx

Приключение с катамарани - Гърция

(19-ти септември - 26-ти септември)

Мечтаеш ли да отплаваш отвъд хоризонта? Да следваш смело посоката към мечтите си, където те очаква едно от най-сините морета на света!

ГЪРЦИЯ

Поемаме пълен напред към Йонийско море с катамарани, за да ви покажем света на невероятните Йонийски острови, да ви потопим в блестящите тюркоазени води, живописна природа, незабравими приключения, забавления и усещане за пълна свобода!

Отплавайте с нас към прелестните острови на Гърция! Очакват ви куп
емоции и разнообразни активности! Ще хвърлим котвата в красиви заливи, а забавленията и водните атракциони ще ни съпъстват навсякъде. Ще ви покажем диви плажове и уникален подводен свят! Пригответе се за истинско ветроходно приключение из Йонийско море!

Опънете платната на мечтите си, почувствайте вятъра и се пригответе за едно от най-вълнуващите изживявания!

Чакаме ви на борда!

Какво да очаквате по време на плаването?

Релаксираща атмосфера, наслаждаване на плаването, на Слънцето и вятъра.

  • Професионален капитан, който ще се погрижи за вашето уникално пътуване
  • Опитен готвач ще приготвя вкусни кулинарни изкушения на борда
  • Шнорхел или гмуркане в уникалните заливи на Йонийско море
  • Водни игри на абордаж между катамараните, включващи битки с водни
  • Пистолети и водни пушки
  • Возене на надуваем банан или ринг, теглени от моторна лодка
  • Релакс с надуваеми пояси в различна форма – еднорог или донът
  • А ако просто искате да си почивате на борда – можете да поиграете на карти с компанията
  • Парти под звездите

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма

Oстров Лефкада – остров Меганиси- остров Каламос–остров Кастос– остров Атоко-остров Итака, остров Кефалония ( Сами и Фискардо ) – остров Закинтос- остров Лефкада

Ден 1 + -

Остров Лефкада

Настаняване на екипажа в 15 часа , следва инструктаж и отплаване от централно пристанище на Лефкада към Парга. Този ден започва нашето приключение с катамарани в сърцето на Йонийско море в Гърция! Очакват ни острвите Лефкада и Меганиси. Лефкада е едно от природните чудеса на Гърция. С хипнотизиращите сини нюанси, невероятни плажове, високи скали и вечнозелената растителност, Лефкада е любимо място на пътешествениците от цял свят. Името на острова идва от “Лефкас петра“ или в превод ‘’бели скали’’, които преобладават в южната част на острова. Там, сред високите варовикови скали се намира и най-популярният плаж на острова – Порто Кацики ( Porto Katsiki). Този плаж е изключително живописен и днес е запазената марка на остров Лефкада. Друг магичен плаж е Егремни. След силно земетресение през 2015- та година, днес той е достъпен само по вода. Островът е истинско гръцко съкровище. Освен, че притежава ослепително синьо море, Лефкада съчетава в себе си богато културно и историческо наследство и удивителна природа. Островът е една от най-популярните дестинации за кайтсърф в Гърция. Плажът Порто Кацики ( Porto Katsiki) както и плажът Навагио на остров Закинтос често попадат в класациите за най-красиви плажове на света и сами ще се убедите защо! 

Остров Меганиси

След Лефкада се отправяме към остров Меганиси. Меганиси е малък зелен Рай в Йонийско море. Наричат го ‘’Островът на моряците’’ и се намира на около шест километра от Лефкада. Този остров е едно от неизследваните чудеса на Гърция, притежава дива и девствена природа, съчетана с изумрудена морска вода и автентични гръцки селца. Меганиси все още е от местата, които не са част от масовия туризъм. Малки и скрити плажове, заобиколени от буйна зелена растителност, колоритни заливи, изоставени вятърни мелници и автентични каменни къщи създават изключително живописната атмосфера на острова. Тук хвърляме котва и акостираме, за да прекараме първата си нощувка на борда.

Ден 2 + -

Остров Каламос


Днес отплаваме в посока остров Каламос. Наслаждаваме се на вятъра, на слънцето и на пълната свобода от плаването и на красиви постоянно променящи се морски пейзажи!

Каламос е едно от непознатите и необикновени кътчета на Гърция. Това е малък планински остров, разположен на изток от Лефкада. Гъста растителност и борови гори покриват северната му част, а живописната му природа създава очарователен пейзаж. Каламос притежава пясъчни и каменни плажове, а водата е тюркоазена и кристално чиста. Населението му наброява едва 540 жители, които населяват главното селище Каламос и малкото селце с няколко къщи – Епископи. Село Кефали, известно с венецианското си име „Порто Леоне“, е изоставено след земетресението през 1953г., когато водоснабдителната му мрежа бива разрушена. Днес прекрасния остров Каламос има всички удобства за пребиваване, след като дълги години е бил изолиран, без електричество и вода.

Ден 3 + -

Остров Кастос и Остров Атокос

Днес поемаме курс към непознатата част на Йонийско море - островите Кастос и Атокос.

Близо до Каламос, сред тюркозените води на Йонийско море, се намира едно все още неизвестно и непопулярно кътче на Гърция. Това е очарователния малкък остров Кастос, който е част от семейството на Йонийските острови. Населяван е от около 80 постоянни жители и все още е от онези запазени и нетуристически места, които притежават автентичния дух на гръцките острови. Дължината му е около седем километра, широк е по-малко от един километър и е прекрасно място за уединение и почивка.

За разлика от големите Йонийски острови, Кастос няма високи хълмове и е покрит с ниска зеленина. Притежава редица малки заливи с тюркоазен цвят на водата.

Остров Атокос е следващата ни дестинация.
Това е истинско райско кътче, разположено южно от Лефкада и северно от остров Итака. Притежава невероятен залив, който е перфектен за плаж и гмуркане. Тук пускаме котва и се потапяме в кристалните води на остров Атокос.

Ден 4 + -

Остров Итака

Днес поемаме курс към едно от най-големите съкровища на Йонийско море – остров Итака.

Итака е от онези места, чиято красота се разпознава от ценителите и от истинските пътешественици. Островът е дефиницията за райско място и все още не е част от масовия туризъм. Той е част от групата на т. нар. "Седемте острова’’ и е вторият най-малък от тях. Итака се гордее с митичната си същност и богата история.

Островът е родното място на Одисей - герой от древногръцките епоси "Илиада" и "Одисея". Одисей, който успява да се върне на родния си остров Итака след дълги години пътуване. Години, през които той се скита из целия свят и преживява множество изпитания. Поради мита за Одисей, Итака става символ - на дома, на достигането на целта, на края на пътуването. Изумрудените води, загадъчната атмосфера, зеленината и плажовете го правят райска дестинация за тези, които търсят релакс. Не случайно много популярни личности избират Итака за почивка. Някои от тях са Том Ханкс, София Лорен, Мадона, Никълъс Кейдж, Джейми Лий Къртис, Шаде. Мистър Бийн дори има и собствен дом на острова, но никой не знае къде се намира.

Итака е остров за откривателите, за онези, които искат да се потопят в непокътнатата и автентична атмосфера на гръцките острови.

Ден 5 + -

Остров Кефалония

Този ден отплаваме към най-големият Йонийски остров – Кефалония.

Кефалония е от онези места, които спират дъха с хипнотизиращите си
наситено сини води, величествените бели скали, красиви панорамни гледки и невероятна природа. Този остров е истинско бижу сред Йонийско море, изпълнен с маслинови дървета, кипариси, борови гори, лозя. Кефалония е
невероятно съчетание от история, култура, прекрасни плажове, природа.

Пещерата Мелисани е едно от най-популярните места на острова.
Съчетанието на кристалите води на езерото и слънчевите лъчи, които
навлизат през широки отвори създават една прекрасна картина. Наричат я още ‘’Пещерата на нимфите’’. Легенда разказва, че пещерата носи името на нимфата Мелисани, която е била влюбена в бога Пан. Тя се самоубива, тъй
като той отхвърля любовта ѝ. Пещерата често е включвана в списъците за най-красиви забележителности в света. Пещерата Дрогарати е още едно от интересните места на острова с червените си сталагмити и сталактити.

Сред дивата природа на Кефалония, скрити в пещери и отдалечени места
живее и редкия тюлен-монах, който е застрашен от изчезване. Този остров, както и Закинтос са eстествената среда на тюлените и е почти невъзможно е да се видят. Кефалония и Закинтос са дом и на друго удивително същество – големите морски костенурки Карета-Карета (CarettaCaretta), които снасят яйцата си на определени места на островите. Те също са застрашени от изчезване и днес са символ на следващата ни дестинация –
прекрасният остров Закинтос.

Ден 6 + -

Остров Закинтос

Днес се отправяме към прелестния остров Закинтос. Очаква ни и кратка разходка до панорамната гледка към плажът Навагио (Navagio Beach). 

Остров Закинтос е истински екзотичен рай, разположен в Йонийско море. Изолирани пясъчни заливи, заобиколени от отвесни варовикови скали, красиви пещери, драматични панорамни гледки с онези божествени сини ширини, които карат дъха ти да спре – това е само част от същността на острова. Закинтос е от онези места, които няма как да забравите! Най-популярното място на острова е легендарният плаж  Навагио. 

С високите стръмни скали и ярко син цвят на водата Навагио е едно от най-живописните места в света. Наричат го още ‘’Плажът на Корабокрушението’’ заради намиращия се на него кораб наречен Панайотис, който е бил контрабандистки. 

До самия плаж може да се стигне единствено по вода. Също така може да се види от върха на скалите, които го ограждат. Гледката отгоре е спираща дъха и е може би най-известната картичка с пейзаж от Йонийско море. Ние ще се разходим до там и сами ще се убедите в красотата на Навагио погледнат отгоре. Друга голяма атракция на Закинтос са “Сините пещери“, както и костенурките Карета-Карета. Тези изумителни същества снасят яйцата си на различни места на острова, като някои от тях са плажът Лаганас и остров Маратониси. Самият остров Маратониси, погледнат от определен ъгъл също има формата на костенурка. 

Закинтос предлага и множество исторически забележителности. Сред тях са площадът "Св. Марк",статуята и храмът на "Свети Дионисий", считан за покровител на острова, музеят на гръцките поети Соломос и Калвос, Византийският музей и др. Остров Закинтос е истинско райско кътче и не случайно е един от най-посещаваните гръцки острови!

Гърция залив сини води
Ден 7 + -

Днес отплаваме към остров Лефкада. Катамараните преливат от нови изживявания и емоции. Отпътуваме с вятъра на приключенията и вълни от сбъднати мечти! Очакваме ви там, от където всичко започна, за да тръгнем напред към хоризонта, където небето се слива с морето! 

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Маршрутът е само примерен, дестинациите са безброй и могат да се определят съвместно с капитана и екипажа. Маршрутът може да зависи
от климатичните условия и компетентността и желанието на екипажа.

Чакаме те на борда!