Свалбард

Свалбард запазва девствените природни чудеса, с които е известен полярният север. Мрачен и скован от лед осем месеца в годината, пейзажът на Свалбард се състои от назъбени върхове, поддържани от огромни скални опори, които се спускат в океана.

Свалбард

Свалбард запазва девствените природни чудеса, с които е известен полярният север. Мрачен и скован от лед осем месеца в годината, пейзажът на Свалбард се състои от назъбени върхове, поддържани от огромни скални опори, които се спускат в океана.
Защо Свалбард?

Леденият Свалбард

Свалбард е едно от най-интересните кътчета по Света – най-северното място, което е заселено целогодишно. Това е архипелаг, който се намира в Северния ледовит океан, между Норвегия и Северния полюс, познат още и като Шпицберген. Тук живеят около 2 600 души, които са от над 50 различни страни. Вероятността да срещнете бяла мечка е по-голяма от тази да срещнете човек. В столицата Лонгирбюен живеят около 80% от цялото население на Свалбард. Въпреки че е едно от най-студените селища, тук хората са изключително гостоприемни, а обстановката уютна и топла. Няма светофари, няма имена на улиците, няма и затвор. Мечтаното място, защото през лятото е светло 24 часа. Най-много се притесняваме от това, че арктическото ни приключение толкова много ще ви хареса, че ще се върнем без половината група. Всеки може да живее в Свалбард съвсем свободно – без нужда от виза или допълнителни документи. Приключенията тук са студени, но диви, красиви и неповторими. Планините, тундрите и небето създават пейзажи като картички, които се запечатват в съзнанието.

Хора, призвани да показват красотите на Света, далеч от утъпканите пътеки. Приятели за цял живот, създаващи общност от приключенци!
Какво видяха нашите клиенти?
За теб ли е това пътуване?

Тук наистина се намираш накрая на света. Ще пътуваме през април, затова целодневно ще бъдем обгърнати от светлина. Въпреки че се намира отвъд Полярния кръг, през зимата архипелагът има с около 20 градуса по-високи температури от райони на същата ширина в Русия и Канада, а причината е топло атлантическо течение, което мие бреговете му. Все пак, вземи си топлите дрехи, но студът има и своите предимства – няма комари, няма потене, природата е напълно запазена, досущ като в хладилник. А тя е приказна – покрити със син морски лед фиорди, ледници, тундра, величествени планини и впечатляващи животни, с други думи – безкрайна, девствена арктическа пустош, чийто истински владетел е полярната мечка.

Експедиции

5
април
2024

-

Rectangle 161 (1)
12
април
2024

Свалбард 2024

Леденият Свалбард

"Артическата пустиня" Свалбард

Свалбард е класифициран като пустиня. Поради своите скали и лед, ниски температури и ниска влажност, Свалбард попада в северната част на нашата планета, известна като „Арктическа пустиня“. Районът получава минимални валежи и въздухът е почти толкова сух, колкото би бил в „гореща“ пустиня.

Свалбард може да спаси човечеството, каквото го познаваме. Там се намира Международното семехранилище на остров Шпицберген – най-северното населено място на планетата, където дълбоко под земята, в сигурността на вечната замръзналост, се съхраняват над 1 милион проби от семена от цял свят.

Програма
Ден 1

От София до Норвегия

Среща на летище София, Терминал 2, облечени със зимни дрехи, цял куфар  слънчево настроение.

Пристигаме в Осло, където ще пренощуваме в хотел Radisson Red Oslo Airport.

ден
Ден 1

От София до Норвегия

Среща на летище София, Терминал 2, облечени със зимни дрехи, цял куфар  слънчево настроение.

Пристигаме в Осло, където ще пренощуваме в хотел Radisson Red Oslo Airport.

Активности

Включени в цената

Свалбард 2024

Арктическа приказка с кучешки впряг.

Свалбард 2024

Подземно приключение - посещение на въглищна мина номер 3.

Свалбард 2024

Културно и историческо опознаване на Лонгирбюен – най-северният град в Света.

Свалбард 2024

Обиколка на ледената пещера със снегоход

Отзиви

Какво казват нашите клиенти за Свалбард?

Хора, призвани да показват красотите на Света, далеч от утъпканите пътеки. Приятели за цял живот, създаващи общност от приключенци! Истинско удоволствие е споделянето на тези емоции, пътешествията, приятелствата, изучаването на нови непознати места, преживяванията, греещи лагерни огньове и живот в дивото ! ♥️

Хвърли се в приключениe!

Свалбард

5 април -
12 април 2024
3630

на човек

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!
В цената са включени:
list iconСамолетни полети София - Осло - Лонгйърбиен и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.
list iconВсички нощувки в хотели Осло - Radisson
list iconВсички нощувки в Лонгирбюен
list iconВсички активности описани в програмата
list iconЗакуска
В цената не са включени:
list iconРазходи от личен характер
list iconХрана неупомената в програмата (обяди и вечери)
list iconАлкохол и напитки
list iconУслуги неупоменати в програмата

Записахте се за Свалбард и се чудите какво да вземете в багажа си?

Стягайте багажите и бъдете подготвени за вечната зима на Свалбард и целогодишните ниски температури.
Облекло
  
  
  
  
  
  
  
  
Оборудване
  
  
  
* може да маркирате екипировката тук и да се подсигурите, че сте подготвили всичко.

Често Задавани Въпроси

Има нещо неясно?

Температурите варират от -10 градуса до -20 градуса и не препоръчваме да взимате с вас малки деца.
С международен паспорт, валиден поне 6 месеца след крайната дата на пътуването.
Навсякъде ще имате интернет и обхват.
Разходите за нощувки, транспорт, активности и закуски са включени в цената. Обяди и вечери не са предвидени в цената, за да имате свободата да избирате меню по вашия вкус. С оглед на това си предвидете бюджет около 500 евро на човек.

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Panic Frame в медиите

Експедиции

януари

февруари

март

април

май

юни

юли

01.07 -
11.07

август

септември

01.09 -
15.09
Няма места
09.09 -
22.09
18.09 -
02.10
Няма места
29.09 -
13.10
Остава 1 място

октомври

13.10 -
27.10
Остава 1 място

ноември

30.10 -
16.11

декември

Дестинации