Виетнам

Несравнимо приключение, наситено с култура, история, дива природа, отлична кухня в топлината на гостоприемството на Далечния изток.

Виетнам

Несравнимо приключение, наситено с култура, история, дива природа, отлична кухня в топлината на гостоприемството на Далечния изток.
Защо Виетнам?

Земята на дракони

Днес Социалистическа република Виетнам, създадена от първото хилядолетие пр.н.е.
ще ни потопи в истории за древни династии, философии на конфуцианството, даоизма,
будизъм и християнство. Ще ни преведе от величествени храмове и светилища, през
колоритни исторически кътчета с уникална архитектура, от ужасите на войната до модерните чудеса на света, плод на човешкото въображение и копнеж за развитие.

Земята на дракони, костенурки, лотоси, бамбук ще ни разкрие мистерията на пещерите, водопади, скрити потоци, величествени червени дюни и живи символи на земята. Ще посетим сутрешните пазари и ще се насладим на свежия вкус на изобилието от риба, омари, раци и всички видове морски обитатели, уловени от сладките води на Източно море, които ще се приготвят пред очите ни.

Виетнам ще бъде уникално приключение, потопено в култура, история, дива природа, изискани ястия и топло гостоприемство на източните местни жители.

Какво видяха нашите клиенти?
За теб ли е това пътуване?

Готов ли си да се потопиш в древната виетнамска цивилизация със своите дълбоки
традиции, древни храмове или мрачни места от времето на ужасните войни през XX век.
Виетнам съчетава уникални вдъхновяващи гледки, звуци, ухания и вкусове, които не
можеш да срещнете на никое друго място. Тази страна сякаш е излязла пощенска картичка – безкрайни оризови поля, грациозни момичета в елегантни носии ао дай, пагоди, странни планини, превърнати в храмове, плаващи пазари, съвременни чудеса, плод на човешката фантазия и още и още.

Не са предвидени тежки преходи, поради което не е необходима специална физическа
подготовка и екипировка.

Експедиции

30
октомври
2023

-

Rectangle 161 (1)
16
ноември
2023

Виетнам

vietnam

Виетнам ще е несравнимо приключение, наситено с култура, история, дива природа, отлична кухня в топлината на гостоприемството на Далечния изток.

По настоящем Социалистическа Република Виетнам, датираща от времето на далечното първо хилядолетие преди новата ера, ще ни потопи в своите истории за древни династии, философията на конфуцианството, даоизма, будизма и християнството. Ще ни преведе от величествени пагоди и храмове, през колоритни исторически кътчета с несравним дух и архитектура, ужаса на войната, до съвременни чудеса на света, плод на човешка фантазия и жажда за развитие.

Земята на дракони, костенурки, лотоси и бамбук ще ни разкрие тайнството на пещери, водопади, скрити извори, величествени червени дюни и живите символи на земята. Ще ни позволи да надникнем в сутрешните пазари и да се насладим на свежия вкус на изобилието от риби, лобстери, крабове и всякакви видове морски обитатели, току що извадени от лазурните води на Южнокитайско море и приготвени пред очите ни.

Програма
Ден 1

Тръгваме към Виетнам

Полет София – Истанбул – Хо Ши Мин (Сайгон). Посрещане от партньорите ни и трансфер за хотела. Трансфер, настаняване, свободно време, нощувка.

Закуска, трансфер, полет Хо Ши Мин – Да Нанг.

ден
Ден 1

Тръгваме към Виетнам

Полет София – Истанбул – Хо Ши Мин (Сайгон). Посрещане от партньорите ни и трансфер за хотела. Трансфер, настаняване, свободно време, нощувка.

Закуска, трансфер, полет Хо Ши Мин – Да Нанг.

Отзиви

Какво казват нашите клиенти за Виетнам?

Хвърли се в приключениe!

Виетнам

30 октомври -
16 ноември 2023
4040

на човек

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!
В цената са включени:
list iconСамолетен билет от София - Хо Ши Мин, Хо Ши Мин - Да Нанг, Да Нанг - Хо Ши Мин, Хо Ши Мин -София
list iconВключен транспорт: туристически стандартен автобус през 13 дни от програмата
list iconМедицинска застраховка Лев Инс / Евроинс до 10 000 евро
list iconВодач от България по време на пътуването и местен гид
list icon4-звезден хотел (2-ма човека/стая) с включени: 15 закуски, 14 обяда, 6 вечери
list iconПитейна вода по време на пътуването
list iconТакси за посещения на местните забележителности
В цената не са включени:
list iconОформяне и такса за електронна виза
list iconРазходи от личен характер
list iconАлкохолни напитки
list iconУслуги, неупоменати в програмата
list iconДопълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване". Общи условия към застраховката може да видите тук.

Записахте се за Виетнам и се чудите какво да вземете в багажа си?

Подгответе багажите си тази виетнамска приказка..
Облекло
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Оборудване
  
  
  
  
  
  
  
  
* може да маркирате екипировката тук и да се подсигурите, че сте подготвили всичко.

Често Задавани Въпроси

Има нещо неясно?

Българските граждани могат да кандидатстват за електронни визи за пътуване с цел туризъм за максимален период на престой във Виетнам до 30 дни. Процедурите предвиждат: предварителна онлайн регистрация чрез https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/ предоставяне на лични данни и информация по образец; получаване от апликанта на електронен код; заплащане на такса (Visa Card или Master Card). Решение по молбата за виза следва да бъде получено в рамките на 3 дни по ел. поща на апликанта. При положително решение, апликантът разпечатва електронната си виза, като за целта използва получения при регистрацията код. Документът (електронна виза) и паспорт се представят на ГКПП при влизане на чуждия гражданин във Виетнам. Таксата за електронна виза се заплаща чрез портал за електронни плащания, както е предписано от Имиграционния отдел. Таксата за електронна виза е 25 USD и няма да бъде възстановена, ако кандидатурата бъде отхвърлена.
Официалната валута в Социалистическа република Виетнам е донг (VND). Курсът е 1 Виетнамски донг = 0,000076 лева. Разплащанията се извършват в местна валута. Кредитни и дебитни карти са стандартно средство за разплащане в градовете. Банкови автомати са широко достъпни, с изключение на най-малките и високопланински населени места.
Общото състояние на сигурността е добро. Необходимо е да се внимава при участие в уличното и пътното движение и да се следи прогнозата и промените във времето.
Мобилният интернет е добре развит, повечето местни хотели имат безплатен Wi-Fi. Можете също така да хванете Wi-Fi в много ресторанти и кафенета и дори на оживените улици. Основни доставчици 3G-връзки във Виетнам са Viettel Mobile, MobiFone и VinaPhone.
SIM карта може да се закупи в специализирани магазини, търговски центрове и частни магазини. При покупка трябва да се покаже паспорт.
Няма изисквания за задължителни такива. За болестите, които се предават чрез комари, не може да бъде поставена ваксина. Най-добрият начин за предотвратяване на тези болести, е носенето на светли дрехи с дълги ръкави.

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Panic Frame в медиите

Експедиции

януари

февруари

март

април

май

юни

юли

01.07 -
11.07

август

септември

01.09 -
15.09
Няма места
09.09 -
22.09
18.09 -
02.10
Няма места
29.09 -
13.10
Остава 1 място

октомври

13.10 -
27.10
Остава 1 място

ноември

30.10 -
16.11

декември