Виетнам

Несравнимо приключение, наситено с култура, история, дива природа, отлична кухня в топлината на гостоприемството на Далечния изток.

Виетнам

Несравнимо приключение, наситено с култура, история, дива природа, отлична кухня в топлината на гостоприемството на Далечния изток.
Защо Виетнам?

Земята на дракони

Днес Социалистическа република Виетнам, създадена от първото хилядолетие пр.н.е.
ще ни потопи в истории за древни династии, философии на конфуцианството, даоизма,
будизъм и християнство. Ще ни преведе от величествени храмове и светилища, през
колоритни исторически кътчета с уникална архитектура, от ужасите на войната до модерните чудеса на света, плод на човешкото въображение и копнеж за развитие.

Земята на дракони, костенурки, лотоси, бамбук ще ни разкрие мистерията на пещерите, водопади, скрити потоци, величествени червени дюни и живи символи на земята. Ще посетим сутрешните пазари и ще се насладим на свежия вкус на изобилието от риба, омари, раци и всички видове морски обитатели, уловени от сладките води на Източно море, които ще се приготвят пред очите ни.

Виетнам ще бъде уникално приключение, потопено в култура, история, дива природа, изискани ястия и топло гостоприемство на източните местни жители.

Какво видяха нашите клиенти?
За теб ли е това пътуване?

Готов ли си да се потопиш в древната виетнамска цивилизация със своите дълбоки
традиции, древни храмове или мрачни места от времето на ужасните войни през XX век.
Виетнам съчетава уникални вдъхновяващи гледки, звуци, ухания и вкусове, които не
можеш да срещнете на никое друго място. Тази страна сякаш е излязла пощенска картичка – безкрайни оризови поля, грациозни момичета в елегантни носии ао дай, пагоди, странни планини, превърнати в храмове, плаващи пазари, съвременни чудеса, плод на човешката фантазия и още и още.

Не са предвидени тежки преходи, поради което не е необходима специална физическа
подготовка и екипировка.

Експедиции

2
ноември
2023

-

Rectangle 161 (1)
19
ноември
2023

Виетнам

vietnam

Виетнам ще е несравнимо приключение, наситено с култура, история, дива природа, отлична кухня в топлината на гостоприемството на Далечния изток.

По настоящем Социалистическа Република Виетнам, датираща от времето на далечното първо хилядолетие преди новата ера, ще ни потопи в своите истории за древни династии, философията на конфуцианството, даоизма, будизма и християнството. Ще ни преведе от величествени пагоди и храмове, през колоритни исторически кътчета с несравним дух и архитектура, ужаса на войната, до съвременни чудеса на света, плод на човешка фантазия и жажда за развитие.

Земята на дракони, костенурки, лотоси и бамбук ще ни разкрие тайнството на пещери, водопади, скрити извори, величествени червени дюни и живите символи на земята. Ще ни позволи да надникнем в сутрешните пазари и да се насладим на свежия вкус на изобилието от риби, лобстери, крабове и всякакви видове морски обитатели, току що извадени от лазурните води на Южнокитайско море и приготвени пред очите ни.

Програма
Ден 1

Тръгваме към Виетнам

Полет София – Истанбул – Хо Ши Мин (Сайгон). Посрещане от партньорите ни и трансфер за хотела. Трансфер, настаняване, свободно време, нощувка.

Закуска, трансфер, полет Хо Ши Мин – Да Нанг.

ден
Ден 1

Тръгваме към Виетнам

Полет София – Истанбул – Хо Ши Мин (Сайгон). Посрещане от партньорите ни и трансфер за хотела. Трансфер, настаняване, свободно време, нощувка.

Закуска, трансфер, полет Хо Ши Мин – Да Нанг.

Отзиви

Какво казват нашите клиенти за Виетнам?

Хвърли се в приключениe!

Виетнам

2 ноември -
19 ноември 2023
4040

на човек

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!
В цената са включени:
list iconСамолетен билет от София - Хо Ши Мин, Хо Ши Мин - Да Нанг, Да Нанг - Хо Ши Мин, Хо Ши Мин -София
list iconВключен транспорт: туристически стандартен автобус през 13 дни от програмата
list iconМедицинска застраховка Лев Инс / Евроинс до 10 000 евро
list icon2-ма водачи от България по време на пътуването и местен водач
list icon4-звезден хотел (2-ма човека/стая) с включени: 15 закуски, 14 обяда, 6 вечери
list iconПитейна вода по време на пътуването
list iconТакси за посещения на местните забележителности
В цената не са включени:
list iconОформяне и такса за електронна виза
list iconРазходи от личен характер
list iconАлкохолни напитки
list iconУслуги, неупоменати в програмата
list iconДопълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване". Общи условия към застраховката може да видите тук.

Записахте се за Виетнам и се чудите какво да вземете в багажа си?

Подгответе багажите си тази виетнамска приказка..
Облекло
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Оборудване
  
  
  
  
  
  
  
  
* може да маркирате екипировката тук и да се подсигурите, че сте подготвили всичко.

Често Задавани Въпроси

Има нещо неясно?

Българските граждани могат да кандидатстват за електронни визи за пътуване с цел туризъм за максимален период на престой във Виетнам до 30 дни. Процедурите предвиждат: предварителна онлайн регистрация чрез http://immigration.gov.vn или http://xuatnhapcanh.gov.vn; предоставяне на лични данни и информация по образец; получаване от апликанта на електронен код; заплащане на такса (Visa Card или Master Card). Решение по молбата за виза следва да бъде получено в рамките на 3 дни по ел. поща на апликанта. При положително решение, апликантът разпечатва електронната си виза, като за целта използва получения при регистрацията код. Документът (електронна виза) и паспорт се представят на ГКПП при влизане на чуждия гражданин във Виетнам. Таксата за електронна виза се заплаща чрез портал за електронни плащания, както е предписано от Имиграционния отдел. Таксата за електронна виза е 25 USD и няма да бъде възстановена, ако кандидатурата бъде отхвърлена.
Формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам. Попълва се със син химикал на английски език. Визова анкета за Виетнам. Една снимка с размери 4 х 6 см (лицето на снимката трябва да бъде снимано в анфас, без тъмни очила, без шапка). Оригинален международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след планираната дата на връщане от пътуването. В паспорта е необходимо да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол. Копие от личната карта. При получаване на електронна виза, е необходимо тя да бъде разпечата в два екземпляра, както и да бъде свалена на удобно мобилно устройство. За попълване на формуляра, моля последвайте следния линк: https://immigration.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu
Официалната валута в Социалистическа република Виетнам е донг (VND). Курсът е 1 Виетнамски донг = 0,000076 лева. Разплащанията се извършват в местна валута. Кредитни и дебитни карти са стандартно средство за разплащане в градовете. Банкови автомати са широко достъпни, с изключение на най-малките и високопланински населени места.
Общото състояние на сигурността е добро. Необходимо е да се внимава при участие в уличното и пътното движение и да се следи прогнозата и промените във времето.
Мобилният интернет е добре развит, повечето местни хотели имат безплатен Wi-Fi. Можете също така да хванете Wi-Fi в много ресторанти и кафенета и дори на оживените улици. Основни доставчици 3G-връзки във Виетнам са Viettel Mobile, MobiFone и VinaPhone.
SIM карта може да се закупи в специализирани магазини, търговски центрове и частни магазини. При покупка трябва да се покаже паспорт.
Няма изисквания за задължителни такива. За болестите, които се предават чрез комари, не може да бъде поставена ваксина. Най-добрият начин за предотвратяване на тези болести, е носенето на светли дрехи с дълги ръкави.

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Panic Frame в медиите

Експедиции

януари

февруари

05.02 -
22.02
Няма места

март

април

май

26.05 -
03.06

юни

21.06 -
30.06
Няма места

юли

01.07 -
11.07

август

септември

01.09 -
15.09
Няма места
09.09 -
22.09
18.09 -
02.10
Няма места
29.09 -
13.10
Няма места

октомври

13.10 -
27.10
Няма места

ноември

02.11 -
19.11

декември