Коста Рика

Изпитай чистата радост от живота сред вероятно най-богатата природа, която някога ще срещнеш.

Коста Рика

Изпитай чистата радост от живота сред вероятно най-богатата природа, която някога ще срещнеш.
Защо Коста Рика?

Чистата радост от живота в оазиса на биоразнообразието

Добре дошли в Богатия бряг, както се превежда името на страната. Някога наречена така заради изобилието от злато, днес Коста Рика се радва на друго, още по-безценно богатство – изключителното си биоразнообразие. Страната заема едва 0,03% от площта на земната суша (наполовина по-малка е от България), но е дом на около 5% от всички животински и растителни видове в света. И може би тази пищна природа е една от причините местните хора да са сред най-щастливите на планетата.

Централно място във философията им заема концепцията „Пура вида“ (в буквален превод – „Чист живот“) – идеята за простичко живеене, без стрес, с позитивно и релаксирано отношение към света. Костариканците се наслаждават пълноценно на всеки ден и използват фразата „Пура вида“ в най-различен контекст – като заместител на „здрасти“ или в отговор на въпроса „Как си?“. Ела и ти в Коста Рика, за да изпиташ чистата радост от живота сред вероятно най-богатата природа, която някога ще срещнеш.

Какво видяха нашите клиенти?
За теб ли е това пътуване?

За да ти допадне костариканското приключение, не е необходимо много. Нужно е да нямаш проблем със спането на палатка или в автомобил, да се чувстваш комфортно сред дивата природа, да имаш любопитство към необичайните за окото на европееца пейзажи и най-вече – позитивно отношение към живота.

Експедиции

22
февруари
2024

-

Rectangle 161 (1)
6
март
2024

Коста Рика

Нека се потопим в истинския смисъл на „пура вида“

Готов ли си за Panic Коста Рика?

Предстои ти една изпълнена с приключения 13-дневна обиколка на Коста Рика, по време на която ще наблюдаваш отблизо величествени вулкани, диви животни, живописни джунгли, пълноводни реки и водопади. Ще летиш със зиплайн сред високите дървета, ще се спускаш с надуваема лодка по шеметни бързеи, ще се любуваш на Коста Рика от борда на хеликоптер, но и ще релаксираш на идилични уединени плажове.

Джипът ще бъде сигурният ти мобилен дом и ще имаш възможност да избираш дали да спиш на покрива, или в ремаркето му. Ще се наслаждаваш на незабравими изгреви и залези, които освен това ще са различни, защото почти всяка вечер ще къмпингуваш на ново място, кое от кое по-зашеметяващо. Разбира се, няма да гледаш света само през прозореца на автомобила – пътешествието включва и достатъчно пешеходни разходки, след които пък ще можеш да се подкрепиш с вкусни ястия, характерни за района.

Програма
Ден 1

На път за Коста Рика

Летим от София с прекачване във Франкфурт и се очаква да кацнем в столицата Сан Хосе около 19 ч. местно време. Следва трансфер до хотела, разположен само на около 10 минути с кола от летището, в който ще вечеряме и ще преспим.

Вечерята не е включена в цената.

ден
Ден 1

На път за Коста Рика

Летим от София с прекачване във Франкфурт и се очаква да кацнем в столицата Сан Хосе около 19 ч. местно време. Следва трансфер до хотела, разположен само на около 10 минути с кола от летището, в който ще вечеряме и ще преспим.

Вечерята не е включена в цената.

Активности

Включени в цената

Коста Рика

Наем на бусове и допълнително оборудване към тях.

Коста Рика

Рафтинг по река Пакуаре с включена закуска и обяд.

Коста Рика

Спускане с въжета в джунгла.

Коста Рика

Разходка в Парк Тортугеро с личен гид и лодка.

По желание

Заплащат се допълнително

Коста Рика

Полет с едноместен вертолет - 130 € на човек за 30 минути.

Отзиви

Какво казват нашите клиенти за Коста Рика?

Хвърли се в приключениe!

Пътувай в Коста Рика

22 февруари -
6 март 2024
3525

на човек

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!
В цената са включени:
list iconСамолетни билети София - Сан Хосе - София
list iconВсички нощувки описани в програмата
list iconВсички активности описани в програмата
list iconМедицинска застраховка с включено покритие до 10 000 евро към Евроинс
list iconТакса при излизане от страната на летището: 29$
В цената не са включени:
list iconМобилни карти с интернет. Ако някой иска да си закупи предварително, Holafly е удобен вариант но, цените са по-високи
list iconТуристическа застраховка по време на пътуването
list iconХрана, която не е описана в програмата като включена за деня

Записахте се за Коста Рика и се чудите какво да вземете в багажа си?

Опаковай си най-вече усмивката и доброто настроение и се спускай по лайна за Коста Рика.
Облекло
  
  
  
  
Оборудване
  
  
  
  
  
  
* може да маркирате екипировката тук и да се подсигурите, че сте подготвили всичко.

Често Задавани Въпроси

Има нещо неясно?

В страната официалният език е испански, но голяма част от туристическия поток идва от Северна Америка и не е трудно да намериш англоговорящи. Поради тази причина, държавата е сред най-сигурните дестинации за посещение както в Центална, така и в Южна Америка. Тя е световен лидер в природосъобразния туризъм.
Не е нужна виза за престой под 30 дни. Ваксинациите могат да защитят пътниците срещу редица инфекциозни заболявания. За Коста Рика няма задължителни ваксини, но има такива с препоръчителен характер, които са по желание, затова ви съветваме да се консултирате с личния ви лекар.
Местната валута е Колон (Colón). На места е възможно да се плаща и в Американски Долар. Препоръчително е да имате пари в брой, но заплащането с карта е възможно на много места в страната. Ще ви посъветваме да имате с вас около 500$ при закупуването на храна и други разходи по време на пътуването.

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Panic Frame в медиите

Експедиции

януари

февруари

март

април

май

юни

юли

01.07 -
11.07

август

септември

01.09 -
15.09
Няма места
09.09 -
22.09
18.09 -
02.10
Няма места
29.09 -
13.10
Остава 1 място

октомври

13.10 -
27.10
Остава 1 място

ноември

30.10 -
16.11

декември

07.12 -
15.12

Дестинации

dum