fbpx

Фарьорски острови

Сливането на човека и природата. Мястото, на което овцете са два пъти повече от населението. Водопадите изскачат от всеки един ъгъл. Покривите на къщите са покрити със зеленина, сякаш са излезнали от декор на приказка. А дърветата са такава рядкост, че дори да видите някое на островите, ще ви се струва странно. Място, различно от всяко едно друго по Света. Вълшебно кътче, в което едва може да се види човешка намеса. Зеленината на природата и синевата на океана се сливат в едно. Спокойствие и тишина. Само звукът от вятъра и вълните, които се блъскат в скалите. И разбира се – звукът от заобикалящите ви овце. Нима всички ние не искаме да се озовем на самотен остров и да се потопим в безвремие и вълшебствата, които природата е сътворила. Фарйорските острови са точно това място. Да, природата може да не е най – пъстрата, за разлика от други места по Света, но понякога атмосферата, която се носи във въздуха, е всичко, от което имаме нужда. 18 острова – 18 парченца от Земята, които оставят следа в съзнанието на всеки, който ги е посетил.

Снимки от програмата

Вашият дом !

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма

Основен маршрут

Ден 1 + -

 

Пътуване от София 25.05 / София 06:55  Амстердам 09:00

Амстердам 14:20 Koпенхаген 15:40

Копенхаген 19:05 Фариорски о-ви 2020

Добре дошли в столицата на Фарьорски острови ,Торсхавн !

Следва трансфер до вашият дом.

 

 

Ден 2 + -

Започваме опознаването на това магично кътче с посещение на Múlafossur Waterfall във Vagar Island –“ визитната картичка” на островите. Водопадът пада директно в Атлантическия океан от 30 метра височина. Точно на това място най – добре ще усетим величието на природата и какви невероятни неща може да сътвори. Когато има вятър, водата се разпръсква във въздуха и предоставя феноменална гледка. Ако имаме късмет, ще успеем да се порадваме на интересната птица тъпоклюна кайра (puffin). С места като тези разбираме защо наричат Фарьороските острови “най-добре пазената тайна на Европа”. Водопадът е лесно достъпен и е на 5 минути пеш от мястото, на което ще спрем.

Ден 3 + -

Езеро, разположено върху Атлантичекия океан – да, съществува. И точно на него ще се наслаждаваме през този ден - Sørvágsvatn. То е най-голямото езеро на Фарйорските острови – 3.4 кв.км. Погледнато отдалеч изглежда, че е наклонено над океана, но това е само оптическа измама. Поради това създава излюзията, че се намира и на стотици метри над морското равнище, а всъщност ги делят само 30 метра. Намира се на 1 час път с кола от Tórshavn. За да стигнем до него ще трябва да направим лек преход с малка денивелация. Върви се 3 км. в посока, за да се стигне до Trælanípa и
отнема около 2 часа. Преходът е изключително красив и освен крайната цел, която е наистина уникална по рода си, гледките които се откриват през целия път си заслужават. По време на разходката си със сигурност ще срещнем едни от основните жители на островите – овцете. Всъщност името Faroe islands е дадено от викингите и означава “Острови на овцете”.

Ден 4 + -

Пътешествието ни из тази невероятна част на Света ще ни доведе до прекрасния Saksun, който се намира на 1 час каране от столицата Торсхавн. Saksun е малко селце в Streymoy island, с уникално местоположение – разположен е в красива лагуна. В миналото лагуната се е използвала като пристанище, но след унищожителна буря е блокирана от пясъци. Точно тези пясъци в момента привличат хора от близо и далеч да се наслаждават на тази красота. По два пъти всеки ден лагуната се пълни с морска вода. Това място е едно от любимите за еднодневна екскурзия както на местните хора, така и на туристите. По време на отлив местните се стичат в малкото селце, за да се
разходят по брега на лагуната до плажа. Една от основните забележителности в селцето е църквата, чиито покрив е покрит със зеленина. Също така има и селски музей. В селището Dúvugarðar в Saksun има няколко
прекрасни къщи, покрити целите със зеленина, които създават атсмосфера като от приказките. Водопади тук не липсват и можете да се насладите на зашеметяващи гледки, намиращи се до стръмната планинска част.

Ден 5 + -

Нали знаете, че винаги има някоя снимка в инстаграм, в която се влюбвате и
решавате, че точно заради този кадър, ще посетите страната. Е, точно това се случва и с остров Kalsoy и фарът Kallur. Дивата природа и драматичните гледки обзели острова, както и фарът, който се подава измежду така величествените скали, са магичното място, което ще ви накара да оставите част от сърцето си тук. Не случайно тази локация е избрана за снимки на най-новия филм на Джеймс Бонд – “Няма време да умра”. Как се стига до Kalsoy от Klaksvik . Веднъж стигнем ли в Klaksvik, приключението започва – ще вземем ферибот #56 към Kalsoy (от терминала за фериботи Syðradalur). Пътуването отнема около 20 минути. Сутрин разписанието на ферибот #56 за заминаване е 06:40, 08:00 и 10:00. Ние предпочитаме по-ранните, за да имаме повече време в Kalsoy и да успеем да му се насладим максимално.

Ден 6 + -

Преход до Drangarnir the sea stacks – още едно от чудатите и уникални форми, които само природата може да сътвори, а ние само можем да им се възхищаваме. На места като тези, осъзнаваме колко сме малки и какви величия съществуват по Света. Drangarnir e името на два кекура (отвесни скали, в близост до брега, които са се образували от морските вълни), които се намират между остров Vágar и малкото очарователно островче Tindhólmur. Името на големия кекур е Stóri Drangur (Голям кекур), а на малкия Lítli Drangur (Малък кекур). Те образуват впечатляваща отворена арка, която е най-голямата забележителност в тази част. За да стигнем до мястото, от което ще започне нашето приключение, трябва да отидем до Tindhólmur, което отнема около 1 час с кола. Турът започва от бензиностанция Effo, която се намира до пристанището на село Sørvágur. Гидът ще е с нас през целия път и ще ни покаже местата, от които ще се открие прекрасната гледка към Drangarnir. Преходът отнема около 5 часа и е със средна трудност, но крайната цел и гледките си заслужават усилията. В мига, в който застанете на скалите и пред вас се открие гледката на Drangarnir, вълните които се разбиват в нея и птиците, които кръжат наоколо, ще забравите за всякаква умора.

Ден 7 + -

Днес ще си починем от приключенията и всички емоции, които сме изпитали през последните дни. Ще се насладим на удобствата на нашият дом. Всеки ще е свободен да прави каквото пожелае. Може да използвате джакузито и ще направим дневно парти, с което да завършим подобаващо това невероятно приключение Faroe islands.

 
Ден 8 + -

Край на нашето пътешествие из тази прекрасна, различна и пленяваща земя. От тук тръгваме към Копенхаген, където ще нощуваме. Фариорски о-ви 15:00 Копенхаген 18:05 . Ще имаме възможност да разгледаме града и да се насладим на основните му забележителности. (нощувката влиза в цената) 🙂 

Ден 9 + -

Следва ранен полет , Копенхаген 06:00 - Амстердам 07:25

Амстердам 10:30 -  София 14:20

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Необходима екипировка

 • Зимни обувки за планина
 • Дъждобран
 • Зимно яке и панталон за планина
 • Топли чорапи 
 • Зимни ръкавици 
 • Зимна шапка
 • Топла блуза – термо бельо
 • Раница – 15 литра
 • Термос – 0.75 литра ( вместо пластмасова бутилка вода )
 • Канче или pvc чаша за многократна употреба

В цената не са включени:

– разходи от личен характер

– алкохолни напитки

– услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?

COVID 19

важаеми клиенти ,

Предвид постоянно променящата се обстановка, наложена от различните регулации относно ограничаване на разпространението на COVID-19, касаещи пътуванията по различни дестинации, имаме удоволствието да Ви представим нашите условия на резервиране без финансов риск по всичките ни предстоящи програми:

 • всички наши продукти включват медицинска застраховка с покритие на риск от COVID-19 в случай на заболяване в чужбина и нужда от лечение на място.
 • при анулация на пътуването от страна на Туроператора, сумата се възстановява в рамките на 7 работни дни от деня на анулацията.
 • в случай на развитие на епидемиологична обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите, Туроператора ще възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 работни дни след датата на отпътуване.
 • предлагаме на нашите клиенти към всички пакети сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19, чрез която заплатените суми се възстановяват спрямо общите условия на Застрахователно дружество „Евро Инс“. Покрити са направените разходи по екскурзията при анулация. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който няма да може да пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.


Какво не покрива застраховката?

 • събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • опит за самоубийство или самоубийство;
 • събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;


Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

 • пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6), страх от предприемане на пътуване, отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация, груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

При интерес от застраховка (Covid 19) се свържете с нас