fbpx

Мароко 4x4

23 - 30 Април 2021

Мароко

Мароко е страна, която крие в себе си множество контрасти – от пазарите и мръсотията, до невероятните красоти и природни пейзажи. Тук живеят както евреи, така и християни и мюсюлмани. Всички  са в пълна хармония. Мароко предлага по нещо за всеки – от лъскавите курорти до берберските лагери в пустинята. Както знаете няма да изневерим на приключенския си дух и ще се впуснем в едно различно опознаване на тази невероятна африканска страна. Ще се върнем назад във времето и ще се насладим изцяло на мароканската атмосфера и култура. А това няма как да стане по-добре от сафари, нощувка в пустинята и препускане през Атласките планини. Мечтали ли сте си да наблюдавате красивия залез над необятната пустиня, докато се возите на камила? Да гледате как слънцето се скрива зад хоризонта, докато се наслаждавате на спокойствието и невероятното чудо на природата, което е Сахара. А пък ако не сте толкова романтично настроени и сте любители на по екстремните спортове, със сигурност трябва да опитате спускане със сандборд по дивите пустинни пясъци. Освен това може да карате АТВ и да усетите адреналина, който ще ви превземе, докато летите из пустинните пътища. Готови ли сте да се впуснете в това приключение с нас?

Превозни средства

Без значение дали се движим по червени пясъчни дюни сурови терени ,ревът на двигателите и 4×4 задвижването на нашите зверове ще ни проправят път и ще ни карат да се чувстваме като царете на пустинята !

Модели джипове : Toyota Prado TX , Jeep WRANGLER (4) пасажера.

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма
Ден 1 + -

Приключението ни в Мароко започва. Пътуване от София към Маракаеш с  авикомпания Bulgarian Air Charter . Излита: 17:00ч. / Каца: 19:30 ч.
Свободна програма. Може да се насладим на Маракеш вечерно време.
Ако има желаещи можем да направим предварителна резервация в заведение Nomad , което се намира в Медината (пазара).

Ден 2 + -

Напускаме Маракеш и се отправяме с превозно средство 4Х4 към обекта на световното наследство на ЮНЕСКО село Ait Ben Haddou.  За да стигнем до там ще прекосим красивите Високи Атласки планини. Пътят, по който ще минем ще е изключително живописен, през най - високият главен пътен проход в Мароко (на 2260 метра).

Ще се насладим на вълнуващо шофиране през буйни долини и традиционни берберски села. Тази държава има толкова разнообразна природа, която само на километри една от друга крие коренно различни красоти.
Ait Ben Haddou е жив музей, който е използван като фон в много  холивудските филми. Голяма част от касовите продукции като "Мумията", "Гладиатор", "Принцът на Персия" са снимани тук. Гледката, която ще видим от върха на крепостта е невероятна. Прекрасно място за снимки. Пред погледът ви ще се слеят в едно пустошта и зеленината на оазисите в околността. А малките улички, през които ще се разхождаме, ще ни пренесат в едно различно време. И до ден днешен тук живеят няколко фамилии.
 Ще нощуваме точно извън това село в реставрирана къща за гости тип “kasbah”, с включена вечеря и закуска. “Кasbah” е мароканска къща, която има кула и наподобява крепост.

 

Ден 3 + -

Напускаме къщата си за гости близо до Ait Ben Haddou и се отправяме към приключението ни в пустинния лагер Бербер в Мароканската Сахара, до големите дюни на Erg Chigaga. Маршрутът минава през град Тазнахт и след това Foum Zguid, където свършва асфалтовия път и започва нашата офроуд емоция в продължение на 3 часа.

Тук ще видим едни от най-красивите пейзажи в Мароко (включително изсушените солени площи, на езерото Iriqui) . Пристигаме в пустинния лагер. Той е разположен в подножието на най-високите дюни в Erg Chigaga. Има само 10 палатки. Най-близкото село е на 60 километра. За да се насладим изцяло на невероятния залез в пустинята, ще яздим камили.

 

Това ще отнеме около 90 минути и ще стигнем най-високата точка на Erg Chigaga.  Ще нощуваме в лагера, в който имаме включена вечеря и закуска. И ще се почувстваме като герои от Индиана Джоунс.

Ден 4 + -

Днес ще имаме още една възможност да се разходим сред дюните след закуска. Ако сте по екстремно настроени сме ви приготвили АТВ приключение или каране на сандборд.

Това ще отнеме около 1 час. След това тръгваме през дюните Erg Chigaga към Agdz. Ще се насладим отново на офроуд за 2 часа, за да се присъединим към асфалтовия път към M'hamid El Ghezlane. От там се насочваме към долината Драа на север през Tamegroute и Загора (Draa е най-дългата река на Мароко, заобиколена от обширни палмови оазиси и разпадащи се касби) . Нощувка в къща за гости на kasbah в палмовата горичка на Agdz, с включена вечеря и закуска

Ден 5 + -

След закуска ще имаме време да се разходим из палмовите горички и да разгледаме старите селища на брега на река Драа (това е опция при желание).

Късно сутринта ще отпътуваме през района Антиатлас на Джебел Сагро (отвъден, вулканичен планински масив), за да стигнем до палмовите оазиси на Tinghir. От Tinghir ще се отправим на север по река Тодра, за да навлезем в дефилето Тодра. Нощувка  с включена закуска и вечеря. Каньонът на река Тодра е едно от най - красивите места в Мароко. На това място може да се видят двете планини - Високи и Средни Атласи, между които тече реката.

Ден 6 + -

Тръгваме сутринта, като се отправяме към Фес. Очаква се да пристигнем към късния следобед. Пътят минава през планините на Високия Атлас и ще се спуснем през Миделт и красивите кедрови гори край Фес. Ако се вгледате в кедровите гори ще забележите много маймуни. Те са изключително любезни с туристите и дори може да ги нахраним. Пристигане и нощувка във Фес.

Ден 7 + -

 Свободен ден във Фес. Едно от красивите места в града е площада на кралския дворец на Фес. Вратите на двореца са внушителни и са страхотно място за снимки, особено вечер, когато няма много туристи. Можете да се разходите из медината. Тя я доста по - голяма от тази в Маракеш и човек изгуби ли се там, ще бъде почти невъзможно да се измъкне, освен ако не помоли някой от местните да му помогне. В медината може да посетите магазини, в които да ви покажат ръчно правени килими. Те са гордостта на Мароко и някои достигат до цени от 60 хил. евро. Едно от най-инстаграмърските  места в медината е това в което се обработват и оцветяват кожите. По-голямата част от изделията, които се продават са от камилска кожа. А от тук можете да си купите и оригинално арганово масло.
Нощуваме отново във Фес.

Ден 8 + -

Отправяме се към Танжер, където завършва нашето приключение. Този град е по-близък като архитектура и култура до Испания, отколкото до Мароко. Излъчва средиземноморска атмосфера. В зависимост от времето, с което разполагаме, може да посетим мястото на което се сливат Средиземно море и Атлантическият океан. Друга забележителност е пещерата, в която според легендите е живял Херкулес. Оригиналният вход на пещерата е откъм водата и е във формата на картата на Африка.
Тръгваме си с хубави емоции от приятните изживявания в пустинята. Излитаме от Танжер  в 20:25ч и кацаме в София в 02:00 ч. (+1)

Препоръчваме ви да вземете подходящи дрехи, които не са разголени. Има глоба за неприлично облекло, която започва от 800 евро.

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.​

ОБЛЕКО И ОБОРУДВАНЕ

 • Oбувки за трекинг
 • Панталони  за трекинг
 • Удобни маратонки за пътуване в колата
 • Яке за планина 
 • Топли дрехи за вечерта
 • Тениски – 
 • Чорапи – 
 • Къси панталони
 • Шапка
 • Шал за лице 
 • Слънчеви очила
 • Чехли за баня/плаж
 • Плажно облекло

 

 • Слънцезащитен крем (минимум SPF 40).
 • Лични медикаменти
 • Хидратиращи кремове
 • Нужни препарати за лична хигиена
 • Термос – 1 литър 
 • Малка раница за дневни преходи (15лт) 

Очакваме те в Мароко !

В цената не са включени:

– Разходи от личен характер

– Храна неупомената в програмата

– Алкохол и напитки

– Услуги неупоменати в програмата

-RT-PCR тест за COVID-19

Имате въпрос?

COVID 19

Уважаеми клиенти ,

Предвид постоянно променящата се обстановка, наложена от различните регулации относно ограничаване на разпространението на COVID-19, касаещи пътуванията по различни дестинации, имаме удоволствието да Ви представим нашите условия на резервиране без финансов риск по всичките ни предстоящи програми:

 • всички наши продукти включват медицинска застраховка с покритие на риск от COVID-19 в случай на заболяване в чужбина и нужда от лечение на място.
 • при анулация на пътуването от страна на Туроператора, сумата се възстановява в рамките на 7 работни дни от деня на анулацията.
 • в случай на развитие на епидемиологична обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите, Туроператора ще възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 работни дни след датата на отпътуване.
 • предлагаме на нашите клиенти към всички пакети сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19, чрез която заплатените суми се възстановяват спрямо общите условия на Застрахователно дружество „Евро Инс“. Покрити са направените разходи по екскурзията при анулация. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който няма да може да пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.


Какво не покрива застраховката?


 • събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • опит за самоубийство или самоубийство;
 • събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;


Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:


 • пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6), страх от предприемане на пътуване, отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация, груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.
 • При интерес за застраховане се свържете с нас !