fbpx

Приключение Намибия

(01-ви - 12-ти октомври)

Намибия. Дива, сурова, неопитомена! Невероятно биоразнообразие, зрелищни гледки и природа в най-чистия си вид. Възхитителни пустинни пейзажи, които срещат океана. Представяме ви съвършеното приключение в една дума – Намибия. 

НАМИБИЯ

Намибия. Дива, сурова, неопитомена! Невероятно биоразнообразие, зрелищни гледки и природа в най-чистия си вид. Възхитителни пустинни пейзажи, които срещат океана. Представяме ви съвършеното приключение в една дума – Намибия.

Потегляме на 10-дневнa 4X4 джип експедиция из най-дивите места на Намибия, за да ви потопим в адреналин от пясъци, вълнение от друго измерение и близки срещи с животинското царство на Африка! Ще посетим едни от най-удивителните национални паркове в света, за да прекараме нощите си на къмпинг под звездното африканско небе. Очаква ни раят на дивата природа – Национален парк Етоша, гигантските пясъчни дюни на пустинята Намиб, автентични племена, удивителни планини, долини и много емоции извън туристическите маршрути! И това не е всичко! Обещаваме много адреналин, приключения и активности в Африка с едни от най-популярните фотографи, екстремни спортисти, видеографи и блогъри на България!

Panic Storm (5)

Всеки един от специалните ни гости ще има активности, с които ще вдигне адреналина ти, ще те научи на нещо ново и като цяло ще поддържа високия градус и радост на компанията.Всички истории, безценни мигове и преживявания в последствие ще видиш в красиви кадри, влогове и блогове, вдъхновяващи пътеписи в интернет пространството и специално събитие след завръщане на групата в България.  

Превозни средства

Без значение дали се движим по червени пясъчни дюни или сред стада от дивите животни, ревът на двигателите и 4×4 задвижването на нашите Toyota Hilux ще ни проправят път и ще ни карат да се чувстваме като царете на пустинята. Комфортът на возене и удобствата, които предлага модела на Hilux, са като запазена марка на бранда, така че ти гарантираме, че всичко, което ще видиш по пътя си ще е като филм на Discovery Chanel, гледайки от дивана в хола. Тъй като в случая те ще са и нашият дом на колела, ще ти разкажем в няколко думи и за условията за настаняване. На покрива на джипа ще има две двойни палатки с удобни двойни легла, стълба за качване и гледка от високо. Багажното отделение има достатъчно място и може да побере повече чанти от тези, които ще вземеш в самолета! Всички нощувки ще са в модерни къмпинги с ток, питейна вода и бани. Там ще си имаме огнище, храна, песни и танци под милион звезди.

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма
Ден 1: Виндхук (Windhoek) + -

Добре дошли в Намибия и столицата ѝ Виндхук. Днес ни очаква почивка и нощувка след дългото пътуване. А за любителите на забележителности Виндхук притежава няколко популярни обекта. Един от тях е Христовата църква (Christuskirche), която е неофициален символ на града. Разположена е по средата на оживено кръгово кръстовище в центъра на града. Датира от първото десетилетие на XX век, съчетавайки готически и неоромански стилове. Местните занаятчийски пазари също са интересна част от автентичния дух на столицата. Нощувка във Виндхук. 

Ден 2: Национален парк Етоша (415 км/ 5-6 ч.) + -

Днес се отправяме от Виндхук към Национален парк Етоша, където ще прекараме 2 нощувки. 

Национален парк Етоша в Намибия е един от най-значимите резервати и сафари дестинации в Африка. В страната той е най-известният и важен национален парк. Днес площта му обхваща около 22 912 км² и е напълно ограден за защита на животните. Преди всичко, той е известен като най-голямото светилище на дивата природа в Намибия. Етоша е дом на 4 от ‘’Големите пет’’ (слон, носорог, бивол, леопард и лъв), изключение прави само биволът. За сметка на това слоновете, които се срещат там, са считани за едни от най-големите в света, поради витамините и хранителните вещества, които се намират в земята. Етоша има горд опит в опазване на черния носорог, който е застрашен, а белият носорог наскоро бе възстановен отново. Очакват ни епични гледки с многобройни слонове, жирафи, лъвове, антилопи гну, зебри, дребни южноафрикански газели.  В парка се срещат още леопарди, орикси, гепарди и още много други видове бозайници и над 340 вида птици.

Къмпингуваме в Националеня Парк- Okaukuejo или Halali Camps, където ще наблюдаваме диви животни от впечатляваща платформа. Къмпингуване и нощувка в парка.

Ден 3: Национален парк Етоша + -

Денят ни ще започне с посрещане на изгрева и сутрешно сафари из Национален парк Етоша. Отправяме се в търсене на обитателите на парка. Ще бъдем част от един разтърсващ спектакъл, показващ необикновения свят на животните.

Зоните с по-гъста растителност са дом на слонове, черни носорози и леопарди, а високо над всичко се издигат и жирафите. Около водоемите често се събират накуп хищници и тревопасни, а яркото слънце и силуетите на животни, пресичащи хорозонта ще ни потопят в атмосферата на ‘’Цар Лъв’’ и света на героите от филма. Къмпингуване и нощувка в парка.

Ден 4: Etosha – Живият музей на племето Дамара – Твифелфонтейн / Twyfelfontein (325км/4-5ч.) + -

Пътешествието днес ще ни отведе в света на племето Дамара, които заедно с бушмените принадлежат към най-старите нации в Намибия. 

Разположен близо до Туйфелфонтейн, живият музей на Дамара е единствен по рода си. Мястото представя ‘’изгубената култура’’ на Дамара, която няма да видите никъде другаде в Намибия и по света. Общността Дамара се състои от редица подразделения, наречени ‘’хаоти’’ или групи от кланове и семейства, които преди са били разположени в специфични райони. Тук ще видим завладяващата култура и традиции на племето. Ще бъдем част от тяхната общност и автентичен начин на живот. 

Следващата ни спирка днес е Твифелфонтейн – долина, разположена в планинския район Дамара.

Твифелфонтейн е обект на световното културно наследство на Юнеско. Твифелфонтейн в превод означава ‘’Фонтан на съмнението’’. Днес мястото съдържа над 2500 скални рисунки и гравюри. Изобразени са различни ловни сцени, както и много гравюри на животни (антилопи, зебри, жирафи, лъвове и др.) Петроглифите изобразяват невероятна скална живопис, а днес това е една от най-големите галерии на африканско скално изкуство на континента. Нощувка.

Ден 5: Шпицкопе (420 км/8 ч.) + -

Днес се отправяме към Дамараленд - дом на извисяващите се гранитни планини Шпицкопе, където ще имаме 1 нощувка. 

Шпицкопе е величествена планинска верига от гранит с драматична форма, носеща наименованието ‘’Матерхорн на Африка’’. Шпицкопе е всичко, което е останало от древен вулкан на 700 милиона години. Очакват ни дълги и прашни пътища, спиращи дъха пейзажи, древни пещери и пустинни равнини. Скалната арка (Rock Archway) е едно от най-емблематичните места в околността. Истински рай за фотографи! Ще се насладим на залеза, който огрява гранитните камъни с червени и оранжеви нюанси. След това се отправяме към къмпинга, където ни очаква вечеря и огън под звездното намибийско небе. Къмпингуване и нощувка.

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.
Ден 6 и 7: Свакопмунд през Кейп Крос (Cape Cross Seal Colony) и Брегът на скелетите (Skeleton Coast)- (Sandwich Harbour) / (295 км/ 4 - 6 ч. общо) + -

Днес се отправяме към Свакопмунд, като по пътя ще посетим резервата за тюлени ‘’Кейп Крос’’, както и Брегът на скелетите (Skeleton Coast).  2 Нощувки.  

Кейп Крос е дом на една от най-големите колонии на тюлени в света. Резерватът е едно изключително място, където може да се видят хиляди тюлени в естествената им среда, като броят им достига над 80 000. Името на местността Кейп Крос идва от големият каменен кръст, който е изграден на това място от португалски заселници в миналото.

След това се отправяме към следващата спирка по пътя ни към Свакопмунд, а именно Skeleton Coast или Брегът на скелетите. Местните наричат мястото ‘’Земята, която Бог направил в гнева си’’. Сами ще се убедите защо. Изключително въздействащо и страховито място с останки от кораби, които са се разбили в скалите поради мъгли. Истински рай за фотографите. Ще видим останките от кораба Зейла, на 14 км южно от залива на Хентис.

Пътят ни днес продължава към  Свакопмунд, който е разположен на брега на Атлантическия океан и в близост до пустинята Намиб. Свакопмунд е пълен с приключения! Едно чудесно място за истинските авантюристи и любителите на силни усещания! Красивата крайбрежна зона на Свакопмунд дава възможност за разходка, а наблюдението на африканското слънце, залязващо над Атлантическия океан е невероятно изживяване.

Очакват ни  много емоции по въздух и вода, както и много изживявания сред пясъчните дюни на пустинята Намиб. Дали ще летите с парапланер, ще скачате с парашут, ще карате кайтсърф сред вълните на Атлантическия океан, ще се спускате с борд и АТВ по дюните на пустинята Намиб или ще се впуснете в  тур до дюните на Sandwich Harbour – пригответе се за истинско предизвикателство, адреналин и приключение, което ще запомните завинаги!

Ден 8 : Сосусвлей и Мъртвата долина (Deadvlei) (350km/ 6-7ч) + -

Днес се отправяме към сюреалистичните пейзажи на Сосусвлей и Мъртвата долина, част от Национален парк Намиб-Науклуфт.

Ще преминем през прохода Куйзеб, където се намират едни от най-високо разположените пътища в страната. Място, където можем да оценим огромния мащаб и невероятен пейзаж на Намибия. Пътя към Сосусвлей ще ни покаже и Тропикът на Козирога (Tropic of Capricorn).

Стигаме до неповторимият и въздействащ пейзаж на глиненото плато Сосусвлей - част от Националният парк Намиб-Науклуфт.  Може би няма думи, които да опишат гледките, които ни очакват. Гледки, които са акцент на всяко пътуване до Намибия. Гигантски пустинни дюни, суров пейзаж и фантастичен залез.  Тук ще видим най-високите пясъчни дюни в света. Някои от тях се извисяват на 300 метра височина към яркото синьо небе. 

По залез се отправяме към Мъртвата долина или DeadVlei – мъртво езеро, където акациеви дървета, изсъхнали преди повече от 900 години създават невероятен сюреалистичен пейзаж. Мъртвата долина, заобиколена от пустинните дюни е мечта за всеки фотограф. Днес DeadVlei е една от най-популярните и фантастични атракции в света. Къмпингуване и нощувка.

Ден 9 + -

Днешният ден е посветен на националният парк, където ще се наслаждаваме на дюните и пейзажите. Ще се разхождаме и снимаме. 

Очаква ни невероятна гледка към величествените дюни по време на изгрев. Тогава, когато светлината идваща от изток ги оцветява в ярки, черни и оранжеви нюанси. Това е пустинята Намиб.

Къмпингуване.

Ден 10: Сосусвлей (Sossusvlei) до Виндхук през Солитер (Solitaire) | 1 Нощувка във Виндхук, (365км/5-6ч) + -

След закуска потегляме обратно към столицата Виндхук. 

Ще посетим малкият град Солитер, който е разположен близо до националния парк Намиб-Науклуфт. Малкото градче напомня на сцена от ‘’Този, див, див запад’’ . Ще се потопим в атмосфера, която наподобява декор от стар американски уестърн. Истински оазис сред пустинята на Намибия. Солитер е популярен с гробището за коли и стари превозни средства. Пуст, самотен, пустинен.

След пустинния пейзаж на Солитер се отправяме към Виндхук. Настаняваме се удобно, взимаме си сладолед и потегляме обратно към столицата. Очакват ни няколко часа по прав път обратно и много удовлетворение от изживяното приключение. Нощуваме в хотел във Виндхук.

Очакваме те в Африка! Почувствай звуците на Намибия!

Активности

 Тези активности са включени в цената.

Летене с парапланер

За приключенията по въздух ще бъдем в компанията на световният рекордьор в акробатичния парапланеризъм – Весо Овчаров.​

Кратък курс по фотография

По време на цялото пътешествие ще получим професионални фотографски съвети от един от най-добрите български травъл фотографи – Димитър Караниколов

Забавни игри

Забавни игри с Влади Герасимов

 Тези активности са по желание и се заплащат допълнително.

Sandboard

Ще се спуснем с борд по дюните на пустинята Намиб!

Тур до дюните на Sandwich Harbour

Ще отидем до дюните на известния Sandwich Harbour

АТВ

Пясъчни приключения с АТВ

Очакваме те в Намибия!