fbpx

Приключение Намибия, pAnic Storm III

Септември 28 - 12 Октомври 2022

Намибия. Дива, сурова, неопитомена! Невероятно биоразнообразие, зрелищни гледки и природа в най-чистия си вид. Възхитителни пустинни пейзажи, които срещат океана. Представяме ви съвършеното приключение в една дума – Намибия. 

Всички снимки по програмата са заснети от Panic Frame and Travel и подлежат на авторско право.

НАМИБИЯ

Намибия Panic Storm. Това е най-любимата ни програма, която няма аналог в близките географски ширини! Намибия е огромна държава с малко население, безброй диви животни, природни паркове, пустинни пейзажи, най-високите пясъчни дюни в света, безкрайни пътища и най-добрият начин да видим всичко това е 3000 км двуседмичен roadtrip в конвой с цели 10 джипa, досущ изглеждащо като от екшън филм. Вечерта спим в палатки, които се намират на покривите на колите. Кемповете ни предлагат чудесно условия за настаняване и си приготвяме BBQ на лагерен огън под милион звезди. Намибия е място, на което ще искаш да идваш отново и отново!

10 - Превозни средства

Без значение дали се движим по червени пясъчни дюни или сред стада от дивите животни, ревът на двигателите и 4×4 задвижването на нашите Toyota Hilux ще ни проправят път и ще ни карат да се чувстваме като царете на пустинята. Комфортът на возене и удобствата, които предлага модела на Hilux, са като запазена марка на бранда, така че ти гарантираме, че всичко, което ще видиш по пътя си ще е като филм на Discovery Chanel, гледайки от дивана в хола. Тъй като в случая те ще са и нашият дом на колела, ще ти разкажем в няколко думи и за условията за настаняване. На покрива на джипа ще има две двойни палатки с удобни двойни легла, стълба за качване и гледка от високо. Всички нощувки ще са в модерни къмпинги с ток,питейна вода и бани. Там ще си имаме огнище, храна, песни и танци под милион звезди.

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма
Ден 1: София - Виндхук + -

С голямо вълнение хващаме полета. Срещаме се в 16:30 ч. на летище София, Терминал 2. Носете със себе си приключенския си дух и усмивки.

Ден 2: Добре дошли в Намибия + -

Добре дошли в Намибия и столицата Виндхук. Днес ни очаква почивка и нощувка след дългото пътуване. А за любителите на забележителности Виндхук притежава няколко популярни обекта. Един от тях е Христовата църква (Christuskirche), която е неофициален символ на града. Разположена е по средата на оживено кръгово кръстовище в центъра на града. Датира от първото десетилетие на XX век, съчетавайки готически и неоромански стилове. Местните занаятчийски пазари също са интересна част от автентичния дух на столицата.

Нощувка във Arebbusch Travel Lodge.

Ден 3: Национален парк Етоша + -

Днес се отправяме от Виндхук към Национален парк Етоша, където ще прекараме 2 нощувки. 

Национален парк Етоша в Намибия е един от най-значимите резервати и сафари дестинации в Африка. В страната той е най-известният и важен национален парк. Днес площта му обхваща около 22 912 км² и е напълно ограден за защита на животните. Преди всичко, той е известен като най-голямото светилище на дивата природа в Намибия. Етоша е дом на 4 от ‘’Големите пет’’ (слон, носорог, бивол, леопард и лъв), изключение прави само биволът. За сметка на това слоновете, които се срещат там, са считани за едни от най-големите в света, поради витамините и хранителните вещества, които се намират в земята. Етоша има горд опит в опазване на черния носорог, който е застрашен, а белият носорог наскоро бе възстановен отново. Очакват ни епични гледки с многобройни слонове, жирафи, лъвове, антилопи гну, зебри, дребни южноафрикански газели.  В парка се срещат още леопарди, орикси, гепарди и още много други видове бозайници и над 340 вида птици.

Къмпингуваме и нощуваме в Okaukuejo Camp,  където ще наблюдаваме диви животни от впечатляваща платформа.

Ден 4: Национален парк Етоша + -
Денят ни ще започне с посрещане на изгрева и сутрешно сафари из Национален парк Етоша. Отправяме се в търсене на обитателите на парка. Ще бъдем част от един разтърсващ спектакъл, показващ необикновения свят на животните.

Зоните с по-гъста растителност са дом на слонове, черни носорози и леопарди, а високо над всичко се издигат и жирафите. Около водоемите често се събират накуп хищници и тревопасни, а яркото слънце и силуетите на животни, пресичащи хоризонта ще ни потопят в атмосферата на ‘’Цар Лъв’’ и света на героите от филма. Къмпингуване и нощувка в Halali Camp.

Ден 5: Дамара + -

Пътешествието днес ни отвежда към Damaraland, където ще се срещнем с племето дамара, които заедно с бушмените принадлежат към най-старите нации в Намибия. Разположен близо до Twyfelfontein, живият музей на Дамара е единствен по рода си. Мястото представя ‘’изгубената култура’’ на дамара, която няма да видите никъде другаде в Намибия и по света.

Следващата ни спирка е Twyfelfontein – долина, разположена в планинския район Дамара.

Обект на световното културно наследство на Юнеско. Twyfelfontein в превод означава ‘’Фонтан на съмнението’’. Днес мястото съдържа над 2500 скални рисунки и гравюри. Изобразени са различни ловни сцени, както и много гравюри на животни (антилопи, зебри, жирафи, лъвове и др.) Петроглифите изобразяват невероятна скална живопис, а днес това е една от най-големите галерии на африканско скално изкуство на континента.

Нощувка в Twyfelfontein Country Lodge.

Ден 6: Дамараленд - Шпицкопе + -

Днес се отправяме към Дамараленд - дом на извисяващите се гранитни планини Шпицкопе, където ще имаме 2 нощувки. 

Шпицкопе е величествена планинска верига от гранит с драматична форма, носеща наименованието ‘’Матерхорн на Африка’’. Шпицкопе е всичко, което е останало от древен вулкан на 700 милиона години. Очакват ни дълги и прашни пътища, спиращи дъха пейзажи, древни пещери и пустинни равнини. Скалната арка (Rock Archway) е едно от най-емблематичните места в околността. Истински рай за фотографи! Ще се насладим на залеза, който огрява гранитните камъни с червени и оранжеви нюанси. След това се отправяме към къмпинга, където ни очаква вечеря и огън под звездното намибийско небе. Къмпингуване и нощувка.

Ден 7: Шпицкопе + -

В Шпицкопе ще се насладите на  невероятните гранитни върхове разположени между Usakos и Swakopmund в пустинята Намиб. Гранитът е на повече от 120 милиона години, а най-високото разкритие се издига на около 1728 метра над морското равнище. Върховете се открояват драстично от равнините наоколо. На това магично и девствено място ще посрещнете едни от най-красивите изгреви и залези в живота ви. Ще успеете да видите Млечния път, така както няма да можете в нито една друга точка по света. През двете вечери, които ще нощуваме там ще си приготвим барбекю под милиард звезди около огъня.

Ден 8: Свакопмунд + -

Днес се отправяме към Свакопмунд, като по пътя ще посетим резервата за тюлени ‘’Кейп Крос’’, както и Брегът на скелетите (Skeleton Coast).  

"Кейп Крос"  е дом на една от най-големите колонии на тюлени в света. Резерватът е едно изключително място, където може да се видят хиляди тюлени в естествената им среда, като броят им достига над 80 000. Името на местността Кейп Крос идва от големият каменен кръст, който е изграден на това място от португалски заселници в миналото.

След това се отправяме към следващата спирка по пътя ни към Свакопмунд, а именно Skeleton Coast или Брегът на скелетите. Местните наричат мястото ‘’Земята, която Бог направил в гнева си’’. Сами ще се убедите защо. Изключително въздействащо и страховито място с останки от кораби, които са се разбили в скалите поради мъгли. Истински рай за фотографите. Ще видим останките от кораба Зейла на 14 км южно от залива на Хентис.

Пътят ни днес продължава към  Свакопмунд, който е разположен на брега на Атлантическия океан и в близост до пустинята Намиб.

Ден 9: Свакопмунд + -

Притиснат между океана и пустинята Намиб, Свакопмунд e крайбрежен град в централна Намибия. Спокойният град е очарователен със своята колониална архитектура, крайбрежни алеи, исторически забележителности и отлични ресторанти и бирарии, където можете да опитате традиционна немска храна и бира. Да, правилно прочетохте немска… Свакопмунд е морски курорт и прекрасен пример на немската колониална архитектура. Основан е през 1892 г. като главно пристанище на Германска Югозападна Африка. Това е едно от малкото места извън Европа, Северна и части от Южна Америка, в които има значително немскоговорящо  малцинство с немски корени. Днес ще имате свободен ден в Свакопмунд.

Няколко дни преди да отлетим обратно имате шанс да се насладим на допълнителни турове по желание, като препоръчваме да се резервират предварително.

Намибия притежава някои от най-забележителните пясъчни дюни в света, които си променят формата от вятъра и ви се струват с различни и красиви визии всеки ден. По ваше желание ще ви организираме офроуд разходка с АТВ или офроуд разходка с 4х4 джип тур върху мекия пясък сред граничещите с Атлантическия океан величествени пясъчни дюни или круизи, които ще ви срещнат колонии от тюлени и китове.

За тези от вас, които искат да се потопят в магията на града, Свакопмунд е достатъчно приятен с многото си магазини, заведения и уникална кухня.

Ден 10: Сосусвлей и Мъртвата долина (DeadVlei) (350 km/ 6-7ч.) + -

Днес се отправяме към сюрреалистичнитe пейзажи на Сосусвлей и Мъртвата долина, част от Национален парк Намиб-Науклуфт.

Ще преминем през прохода Куйзеб, където се намират едни от най-високо разположените пътища в страната. Място, където можем да оценим огромния мащаб и невероятен пейзаж на Намибия. Пътя към Сосусвлей ще ни покаже и Тропикът на Козирога (Tropic of Capricorn).

Стигаме до неповторимият и въздействащ пейзаж на глиненото плато Сосусвлей - част от Националният парк Намиб-Науклуфт.  Може би няма думи, които да опишат гледките, които ни очакват. Гледки, които са акцент на всяко пътуване до Намибия. Гигантски пустинни дюни, суров пейзаж и фантастичен залез.  Тук ще видим най-високите пясъчни дюни в света. Някои от тях се извисяват на 300 метра височина към яркото синьо небе. 

По залез се отправяме към Мъртвата долина или DeadVlei – мъртво езеро, където акациеви дървета, изсъхнали преди повече от 900 години създават невероятен сюрреалистичен пейзаж. Мъртвата долина, заобиколена от пустинните дюни е мечта за всеки фотограф. Днес DeadVlei е една от най-популярните и фантастични атракции в света. Къмпингуване и нощувка.

Ден 11: Сосусвлей + -

Днешният ден е посветен на националния парк, където ще се наслаждаваме на дюните и пейзажите. Ще се разхождаме и снимаме  основните атракции, които освен, че ще видим, но и всеки ентусиаст може да превземе са „Dune 45“, „Big Mamma“, „Big Daddy“ и „Dead Vlei”. "Big Daddy" е най-високата дюна в Сосувлей, отнема средно 50 минути, за да стигнете до първото плато, което възнаграждава авантюристите със страхотни панорами на дюни, надникване надолу към DeadVlei и прекрасни възможности за снимки. Дюните на Намиб са създадени от пясък, носен от вятъра от брега. Вятърът в самия Сосусвлей духа от всички посоки, което означава, че дюните са известни като "звездни" дюни - тъй като карат пясъка да образува звездна форма с множество "рамена". Пясъкът тук е на пет милиона години. Състои се предимно от малки зърна, покрити с тънък слой железен оксид, което придава на Намиб неговия отличителен червен цвят. Всеки ден ще се наслаждавате на изгряващото слънце, което кара едната страна да свети в огнено червено, докато другата е изцяло в сянка. Това наистина е рай за всички фотографи.

Къмпингуване.

Ден 12: Сосусвлей - Тур с хеликоптер + -

Очаква ни един от най-вълнуващите дни от нашия престой тук. Тръгваме преди зазоряване, за да хванем меката светлина на изгрева в пустинята. Днес ще полетим буквално над Намибия. Ще се разделим на две групи – sunrise и sunset, като първата група ще лети преди обед, а втората група ще лети следобед.

Ще може да се възхищаваме на величествените гледки от птички поглед и да наблюдаваме, и снимаме стадата диви животни в цялата им прелест. На всяко едно от пътуванията ни това изживяване се запечатва завинаги и Намибия ще влезне дълбоко във вашите сърца.

След това приключение потегляме към

Солитер, който е разположен близо до националния парк Намиб-Науклуфт. Малкото градче напомня на сцена от ‘’Този див, див запад’’ . Ще се потопим в атмосфера, която наподобява декор от стар американски уестърн. Истински оазис сред пустинята на Намибия. Солитер е популярен с гробището за коли и стари превозни средства. Пуст, самотен, пустинен.

След пустинния пейзаж на Солитер се отправяме към Виндхук. Настаняваме се удобно, взимаме си сладолед и потегляме обратно към столицата. Очакват ни няколко часа по прав път обратно и много удовлетворение от изживяното приключение. Нощуваме в хотел във Виндхук,Arebbusch Travel Lodge.

, където ще останем да нощуваме в Solitaire Lodge. Градчето се състои само от бензиностанция, магазин, параклис и пекарна с кафене. Кафенето е добре известно със своята ябълкова торта, може би „най-добрата в цяла Намибия“. Първото нещо, което ще ви привлече вниманието, когато пристигнете в Solitaire, е изобилието от останки от автомобили, които са живописно надиплени по пътя.

Ден 13: Moon Mountain + -

Днес луксът заслужено ще ни погали и ще се настаним в петзвездния Moon Mountain Lodge.

Ден 14: Виндхук - Свободен ден + -

 Днес ще имаме свободна програма, затова ще ви разкажем малко за удоволствията, които може да ви предложи столицата. Очарованието на град Виндхук се крие в неговата хармонична смесица от африкански и европейски култури и дружелюбността на неговите хора. Откакто Независимостта е дошла в страната на 21 март 1990 г., градът се характеризира с жизненост, породена от чувство за свобода и гордост от себе си. Съвременен, космополитен и скъп, градът е пълен с кафенета, модни бутици, kraft shops, ресторанти, street food и хотели с нощни клубове и дискотеки. Определено сред забележителностите, които трябва да видите в града са замъците, построени в началото на XX в. – Хайнцбург, където се намират едни от най- реномираните хотели: „Шверинсбург” и „Сандербург”. Можете да разгледате Националния музей, където са изложени повече от 2 млн. предмети, разказващи за природата, историята и културата на страната. Една от страните в света, която има добив на диаманти с най-добро качество е именно Намибия. Ако желаете да си направите скъп и вечен подарък, то именно това е мястото, от което може да си купите едни от най-чистите скъпоценни камъни и диаманти в света.

Има една неофициална поговорка, която гласи следното: „Не сте били в Намибия, ако не сте били в Joe’s“. И ние със сигурност ви я потвърждаваме! Joe’s Beerhouse е място, където може да се случи неочакваното, където странното е нормално и където нищо не е обикновено. Точно каквато е Намибия. Удобно, великолепно различно. Тук може да се потопите в типично африканската атмосфера и да опитате крокодил, зебра, гну и други изненади, за които няма да ви разкрием повече. Ще се настаним за нощувка в прекрасния Arebbusch Travel Lodge, където в случай, че се нуждаете от заслужена почивка може да се насладите на обилна закуска и да прекарате релаксиращ следобед около басейна с коктейл в ръка. На следващия ден отлитаме…

Ден 15: Виндхук - Happy End + -

Връщане обратно за София на 16.03.2022 г. от Виндхук в 20:20 ч., трансфер във Франкфурт в 05:20 ч. Отлитане от Франкфурт за София на 17.03.2022 г. в 10:25 ч., пристигане в 13:35 ч. в София.

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.​

ОБЛЕКЛО И ОБОРУДВАНЕ

Бъдете готови за големи температурни амплитуди. През зимата температурите достигат приятните 25 ° C до 30 °C. През нощта температурите обаче могат да паднат под 0 ° През лятото температурите могат да се повишат над 40 ° C, понякога дори до 50 ° C.

 • Oбувки за трекинг
 • Панталони  за трекинг
 • Удобни маратонки за пътуване в колата
 • Топли дрехи за вечерта
 • Тениски 
 • Чорапи 
 • Къси панталони
 • Шапка
 • Шал за лице 
 • Слънчеви очила
 • Чехли за баня/плаж
 • Плажно облекло

  

 • Челник с резервни батерии
 • Външна батерия М-PowerBank
 • Репелент срещу насекоми с DEET.
 • Слънцезащитен крем (минимум SPF 40).
 • Лични медикаменти
 • Хидратиращи кремове
 • хидратиращ спрей за нос
 • Нужни препарати за лична хигиена
 • Термос – 1 литър 
 • Малка раница за дневни преходи (15лт) 
 • Бинокъл (Личен избор)

Активности

 Тези активности са включени в цената.

Полет с хеликоптер над месността - SESRIEM CANYON & ELIM DUNE SCENIC FLIGHT

Self Drive 4x4 Toyota Hilux

 Тези активности са по желание и се заплащат допълнително.

 

Sandboard

Ще се спуснем с борд по дюните на пустинята Намиб!

4x4 Тур до дюните на Sandwich Harbour

АТВ

Пясъчни приключения с АТВ

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция. Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери. Често си готвим на открит огън и спим под звездите. Създаваме приключения, с които те предизвикваме да пуснеш контрола, да си на километър извън зоната си на комфорт, да нямаш очаквания и просто да ни се довериш. Създаваме приятелска атмосфера, която селектира общност от себеподобни хора. Любопитни, космополитни, достатъчно пътували навън и навътре, за да видят света и животът от друга перспектива. 
Да се радват на случващото им се „тук и сега“, да споделят мечтите си с нас и да ги превъщаме заедно в реалност!
 Готов ли си да излезеш извън рамката, без паника, да се пуснеш в непознатото… готов ли си да се присъединиш към нас?

Очакваме те в Намибия!

В цената не са включени:

–  Туристическа виза за Намибия  – 1000 NAD

– Разходи от личен характер

– Храна неупомената в програмата

– Алкохол и напитки

– Услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?