fbpx

Приключение Намибия, pAnic Storm

3 март - 19 март 2022

Намибия. Дива, сурова, неопитомена! Невероятно биоразнообразие, зрелищни гледки и природа в най-чистия си вид. Възхитителни пустинни пейзажи, които срещат океана. Представяме ви съвършеното приключение в една дума – Намибия. 

НАМИБИЯ

Намибия Panic Storm. Това е най-любимата ни програма, която няма аналог в близките географски ширини! Намибия е огромна държава с малко население, безброй диви животни, природни паркове, пустинни пейзажи, най-високите пясъчни дюни в света, безкрайни пътища и най-добрият начин да видим всичко това е 3000 км двуседмичен roadtrip в конвой с цели 10 джипa, досущ изглеждащо като от екшън филм. Вечерта спим в палатки, които се намират на покривите на колите. Кемповете ни предлагат чудесно условия за настаняване и си приготвяме BBQ на лагерен огън под милион звезди. Намибия е място, на което ще искаш да идваш отново и отново!

Специални гости

Мартин Граховски  е  млад режисьор на 27 години, снимал в над 25 държави из Азия, Африка, Западна Европа и Америка. Приключенията на Мартин го карат да се изправи лице в лице с различни култури из света, давайки му възможност да документира техните истории. Част от тях са представени в неговите филми за устойчивостта и силата на човешкото и добротата. Най-ярките примери се намират в неговите преживявания в Непал след земетресението в 2016-та година, в Индия с един от най-големите безплатни медицински лагери, в Гана с вуду магьосници и техните погребални ритуали, в Мексико с местните фермери по пътя на какаото, в Киргизстан в отдалечени планински райони с местни овчари, в Япония да снима първия си личен филм за японската култура и безкрайните ѝ пейзажи, и много други. Освен това Мартин е създателят на най-голямата туристическа кампания за България „3 Минути България“, на която той посвещава време си, след като се завръща в родината си. През последните три години Мартин партнира активно с Canon Europe и Canon Bulgaria, като работи по филми, показващи древните традиции и културни забележителности на България. Също така, той е част от главните рекламни лица зад новата линия фотоапарати на Canon.

 

Габриел Генчев – фотограф 

Това е Габриел – Травъл Фотограф Пътешественик,обичащ да разказва за личните си приключения и преживявания, през призмата на своята креативност използвайки различни технически пособия. Неговата страст е не само запечатването на красив кадър, а и възможността да пътува ,за да срещам всички онези интересни хора, и невероятната природа която ги заобикаля. Силно вярва, че именно това му помага да създава значими и ангажиращи вниманието истории, които да вдъхновяват хората отваряйки сетивата им за пътешествия по света. Носител на Почетен Знак на Президенсвото връчен му лично от държавният глава на България за неговите Фотографски умения. Участник Фотограф в Експедиция до Базов Лагер Еверест и успешно изкачване на връх Kalapathar-5644

10 - Превозни средства

Без значение дали се движим по червени пясъчни дюни или сред стада от дивите животни, ревът на двигателите и 4×4 задвижването на нашите Toyota Hilux ще ни проправят път и ще ни карат да се чувстваме като царете на пустинята. Комфортът на возене и удобствата, които предлага модела на Hilux, са като запазена марка на бранда, така че ти гарантираме, че всичко, което ще видиш по пътя си ще е като филм на Discovery Chanel, гледайки от дивана в хола. Тъй като в случая те ще са и нашият дом на колела, ще ти разкажем в няколко думи и за условията за настаняване. На покрива на джипа ще има две двойни палатки с удобни двойни легла, стълба за качване и гледка от високо. Всички нощувки ще са в модерни къмпинги с ток,питейна вода и бани. Там ще си имаме огнище, храна, песни и танци под милион звезди.

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма
Ден 1: София - Виндхук + -

С голямо вълнение хващаме полета. Срещаме се в 16:30 ч. на летище София, Терминал 2. Носете със себе си приключенския си дух и усмивки.

Ден 2: Добре дошли в Намибия + -

Добре дошли в Намибия и столицата Виндхук. Днес ни очаква почивка и нощувка след дългото пътуване. А за любителите на забележителности Виндхук притежава няколко популярни обекта. Един от тях е Христовата църква (Christuskirche), която е неофициален символ на града. Разположена е по средата на оживено кръгово кръстовище в центъра на града. Датира от първото десетилетие на XX век, съчетавайки готически и неоромански стилове. Местните занаятчийски пазари също са интересна част от автентичния дух на столицата.

Нощувка във Arebbusch Travel Lodge.

Ден 3: Национален парк Етоша + -

Днес се отправяме от Виндхук към Национален парк Етоша, където ще прекараме 2 нощувки. 

Национален парк Етоша в Намибия е един от най-значимите резервати и сафари дестинации в Африка. В страната той е най-известният и важен национален парк. Днес площта му обхваща около 22 912 км² и е напълно ограден за защита на животните. Преди всичко, той е известен като най-голямото светилище на дивата природа в Намибия. Етоша е дом на 4 от ‘’Големите пет’’ (слон, носорог, бивол, леопард и лъв), изключение прави само биволът. За сметка на това слоновете, които се срещат там, са считани за едни от най-големите в света, поради витамините и хранителните вещества, които се намират в земята. Етоша има горд опит в опазване на черния носорог, който е застрашен, а белият носорог наскоро бе възстановен отново. Очакват ни епични гледки с многобройни слонове, жирафи, лъвове, антилопи гну, зебри, дребни южноафрикански газели.  В парка се срещат още леопарди, орикси, гепарди и още много други видове бозайници и над 340 вида птици.

Къмпингуваме и нощуваме в Okaukuejo Camp,  където ще наблюдаваме диви животни от впечатляваща платформа.

Ден 4: Национален парк Етоша + -
Денят ни ще започне с посрещане на изгрева и сутрешно сафари из Национален парк Етоша. Отправяме се в търсене на обитателите на парка. Ще бъдем част от един разтърсващ спектакъл, показващ необикновения свят на животните.

Зоните с по-гъста растителност са дом на слонове, черни носорози и леопарди, а високо над всичко се издигат и жирафите. Около водоемите често се събират накуп хищници и тревопасни, а яркото слънце и силуетите на животни, пресичащи хоризонта ще ни потопят в атмосферата на ‘’Цар Лъв’’ и света на героите от филма. Къмпингуване и нощувка в Halali Camp.

Ден 5: Национален парк Етоша + -

Това е последният ни ден в национален парк Etosha, в който имаме възможността да видим, в случай, че сме пропуснали някои от "Големите 5". Накрая на прашния ден, точно преди залез слънце напускаме парка и се отправяме към свежия плувен басейн на Etosha Safari Camp.

Ден 6: Дамара + -

Пътешествието днес ни отвежда към Damaraland, където ще се срещнем с племето дамара, които заедно с бушмените принадлежат към най-старите нации в Намибия. Разположен близо до Twyfelfontein, живият музей на Дамара е единствен по рода си. Мястото представя ‘’изгубената култура’’ на дамара, която няма да видите никъде другаде в Намибия и по света.

Следващата ни спирка е Twyfelfontein – долина, разположена в планинския район Дамара.

Обект на световното културно наследство на Юнеско. Twyfelfontein в превод означава ‘’Фонтан на съмнението’’. Днес мястото съдържа над 2500 скални рисунки и гравюри. Изобразени са различни ловни сцени, както и много гравюри на животни (антилопи, зебри, жирафи, лъвове и др.) Петроглифите изобразяват невероятна скална живопис, а днес това е една от най-големите галерии на африканско скално изкуство на континента.

Нощувка в Twyfelfontein Country Lodge.

Ден 7: Дамараленд - Шпицкопе + -

Днес се отправяме към Дамараленд - дом на извисяващите се гранитни планини Шпицкопе, където ще имаме 2 нощувки. 

Шпицкопе е величествена планинска верига от гранит с драматична форма, носеща наименованието ‘’Матерхорн на Африка’’. Шпицкопе е всичко, което е останало от древен вулкан на 700 милиона години. Очакват ни дълги и прашни пътища, спиращи дъха пейзажи, древни пещери и пустинни равнини. Скалната арка (Rock Archway) е едно от най-емблематичните места в околността. Истински рай за фотографи! Ще се насладим на залеза, който огрява гранитните камъни с червени и оранжеви нюанси. След това се отправяме към къмпинга, където ни очаква вечеря и огън под звездното намибийско небе. Къмпингуване и нощувка.

Ден 8: Шпицкопе + -

В Шпицкопе ще се насладите на  невероятните гранитни върхове разположени между Usakos и Swakopmund в пустинята Намиб. Гранитът е на повече от 120 милиона години, а най-високото разкритие се издига на около 1728 метра над морското равнище. Върховете се открояват драстично от равнините наоколо. На това магично и девствено място ще посрещнете едни от най-красивите изгреви и залези в живота ви. Ще успеете да видите Млечния път, така както няма да можете в нито една друга точка по света. През двете вечери, които ще нощуваме там ще си приготвим барбекю под милиард звезди около огъня.

Ден 9: Свакопмунд + -

Днес се отправяме към Свакопмунд, като по пътя ще посетим резервата за тюлени ‘’Кейп Крос’’, както и Брегът на скелетите (Skeleton Coast).  

"Кейп Крос"  е дом на една от най-големите колонии на тюлени в света. Резерватът е едно изключително място, където може да се видят хиляди тюлени в естествената им среда, като броят им достига над 80 000. Името на местността Кейп Крос идва от големият каменен кръст, който е изграден на това място от португалски заселници в миналото.

След това се отправяме към следващата спирка по пътя ни към Свакопмунд, а именно Skeleton Coast или Брегът на скелетите. Местните наричат мястото ‘’Земята, която Бог направил в гнева си’’. Сами ще се убедите защо. Изключително въздействащо и страховито място с останки от кораби, които са се разбили в скалите поради мъгли. Истински рай за фотографите. Ще видим останките от кораба Зейла на 14 км южно от залива на Хентис.

Пътят ни днес продължава към  Свакопмунд, който е разположен на брега на Атлантическия океан и в близост до пустинята Намиб.

Ден 10: Свакопмунд + -

Притиснат между океана и пустинята Намиб, Свакопмунд e крайбрежен град в централна Намибия. Спокойният град е очарователен със своята колониална архитектура, крайбрежни алеи, исторически забележителности и отлични ресторанти и бирарии, където можете да опитате традиционна немска храна и бира. Да, правилно прочетохте немска… Свакопмунд е морски курорт и прекрасен пример на немската колониална архитектура. Основан е през 1892 г. като главно пристанище на Германска Югозападна Африка. Това е едно от малкото места извън Европа, Северна и части от Южна Америка, в които има значително немскоговорящо  малцинство с немски корени. Днес ще имате свободен ден в Свакопмунд.

Няколко дни преди да отлетим обратно имате шанс да се насладим на допълнителни турове по желание, като препоръчваме да се резервират предварително.

Намибия притежава някои от най-забележителните пясъчни дюни в света, които си променят формата от вятъра и ви се струват с различни и красиви визии всеки ден. По ваше желание ще ви организираме офроуд разходка с АТВ или офроуд разходка с 4х4 джип тур върху мекия пясък сред граничещите с Атлантическия океан величествени пясъчни дюни или круизи, които ще ви срещнат колонии от тюлени и китове.

За тези от вас, които искат да се потопят в магията на града, Свакопмунд е достатъчно приятен с многото си магазини, заведения и уникална кухня.

Ден 11: Сосусвлей и Мъртвата долина (DeadVlei) (350 km/ 6-7ч.) + -

Днес се отправяме към сюрреалистичнитe пейзажи на Сосусвлей и Мъртвата долина, част от Национален парк Намиб-Науклуфт.

Ще преминем през прохода Куйзеб, където се намират едни от най-високо разположените пътища в страната. Място, където можем да оценим огромния мащаб и невероятен пейзаж на Намибия. Пътя към Сосусвлей ще ни покаже и Тропикът на Козирога (Tropic of Capricorn).

Стигаме до неповторимият и въздействащ пейзаж на глиненото плато Сосусвлей - част от Националният парк Намиб-Науклуфт.  Може би няма думи, които да опишат гледките, които ни очакват. Гледки, които са акцент на всяко пътуване до Намибия. Гигантски пустинни дюни, суров пейзаж и фантастичен залез.  Тук ще видим най-високите пясъчни дюни в света. Някои от тях се извисяват на 300 метра височина към яркото синьо небе. 

По залез се отправяме към Мъртвата долина или DeadVlei – мъртво езеро, където акациеви дървета, изсъхнали преди повече от 900 години създават невероятен сюрреалистичен пейзаж. Мъртвата долина, заобиколена от пустинните дюни е мечта за всеки фотограф. Днес DeadVlei е една от най-популярните и фантастични атракции в света. Къмпингуване и нощувка.

Ден 12: Сосусвлей + -

Днешният ден е посветен на националния парк, където ще се наслаждаваме на дюните и пейзажите. Ще се разхождаме и снимаме  основните атракции, които освен, че ще видим, но и всеки ентусиаст може да превземе са „Dune 45“, „Big Mamma“, „Big Daddy“ и „Dead Vlei”. "Big Daddy" е най-високата дюна в Сосувлей, отнема средно 50 минути, за да стигнете до първото плато, което възнаграждава авантюристите със страхотни панорами на дюни, надникване надолу към DeadVlei и прекрасни възможности за снимки. Дюните на Намиб са създадени от пясък, носен от вятъра от брега. Вятърът в самия Сосусвлей духа от всички посоки, което означава, че дюните са известни като "звездни" дюни - тъй като карат пясъка да образува звездна форма с множество "рамена". Пясъкът тук е на пет милиона години. Състои се предимно от малки зърна, покрити с тънък слой железен оксид, което придава на Намиб неговия отличителен червен цвят. Всеки ден ще се наслаждавате на изгряващото слънце, което кара едната страна да свети в огнено червено, докато другата е изцяло в сянка. Това наистина е рай за всички фотографи.

Къмпингуване.

Ден 13: Сосусвлей - Тур с хеликоптер + -

Очаква ни един от най-вълнуващите дни от нашия престой тук. Тръгваме преди зазоряване, за да хванем меката светлина на изгрева в пустинята. Днес ще полетим буквално над Намибия. Ще се разделим на две групи – sunrise и sunset, като първата група ще лети преди обед, а втората група ще лети следобед.

Ще може да се възхищаваме на величествените гледки от птички поглед и да наблюдаваме, и снимаме стадата диви животни в цялата им прелест. На всяко едно от пътуванията ни това изживяване се запечатва завинаги и Намибия ще влезне дълбоко във вашите сърца.

След това приключение потегляме към

Солитер, който е разположен близо до националния парк Намиб-Науклуфт. Малкото градче напомня на сцена от ‘’Този див, див запад’’ . Ще се потопим в атмосфера, която наподобява декор от стар американски уестърн. Истински оазис сред пустинята на Намибия. Солитер е популярен с гробището за коли и стари превозни средства. Пуст, самотен, пустинен.

След пустинния пейзаж на Солитер се отправяме към Виндхук. Настаняваме се удобно, взимаме си сладолед и потегляме обратно към столицата. Очакват ни няколко часа по прав път обратно и много удовлетворение от изживяното приключение. Нощуваме в хотел във Виндхук,Arebbusch Travel Lodge.

, където ще останем да нощуваме в Solitaire Lodge. Градчето се състои само от бензиностанция, магазин, параклис и пекарна с кафене. Кафенето е добре известно със своята ябълкова торта, може би „най-добрата в цяла Намибия“. Първото нещо, което ще ви привлече вниманието, когато пристигнете в Solitaire, е изобилието от останки от автомобили, които са живописно надиплени по пътя.

Ден 13: Солитер + -

Солитер, който е разположен близо до националния парк Намиб-Науклуфт. Малкото градче напомня на сцена от ‘’Този див, див запад’’ . Ще се потопим в атмосфера, която наподобява декор от стар американски уестърн. Истински оазис сред пустинята на Намибия. Солитер е популярен с гробището за коли и стари превозни средства. Пуст, самотен, пустинен.

След пустинния пейзаж на Солитер се отправяме към Виндхук. Настаняваме се удобно, взимаме си сладолед и потегляме обратно към столицата. Очакват ни няколко часа по прав път обратно и много удовлетворение от изживяното приключение. Нощуваме в хотел във Виндхук,Arebbusch Travel Lodge.

Ден 14: Виндхук - Свободен ден + -

 Днес ще имаме свободна програма, затова ще ви разкажем малко за удоволствията, които може да ви предложи столицата. Очарованието на град Виндхук се крие в неговата хармонична смесица от африкански и европейски култури и дружелюбността на неговите хора. Откакто Независимостта е дошла в страната на 21 март 1990 г., градът се характеризира с жизненост, породена от чувство за свобода и гордост от себе си. Съвременен, космополитен и скъп, градът е пълен с кафенета, модни бутици, kraft shops, ресторанти, street food и хотели с нощни клубове и дискотеки. Определено сред забележителностите, които трябва да видите в града са замъците, построени в началото на XX в. – Хайнцбург, където се намират едни от най- реномираните хотели: „Шверинсбург” и „Сандербург”. Можете да разгледате Националния музей, където са изложени повече от 2 млн. предмети, разказващи за природата, историята и културата на страната. Една от страните в света, която има добив на диаманти с най-добро качество е именно Намибия. Ако желаете да си направите скъп и вечен подарък, то именно това е мястото, от което може да си купите едни от най-чистите скъпоценни камъни и диаманти в света.

Има една неофициална поговорка, която гласи следното: „Не сте били в Намибия, ако не сте били в Joe’s“. И ние със сигурност ви я потвърждаваме! Joe’s Beerhouse е място, където може да се случи неочакваното, където странното е нормално и където нищо не е обикновено. Точно каквато е Намибия. Удобно, великолепно различно. Тук може да се потопите в типично африканската атмосфера и да опитате крокодил, зебра, гну и други изненади, за които няма да ви разкрием повече. Ще се настаним за нощувка в прекрасния Arebbusch Travel Lodge, където в случай, че се нуждаете от заслужена почивка може да се насладите на обилна закуска и да прекарате релаксиращ следобед около басейна с коктейл в ръка. На следващия ден отлитаме…

Ден 15: Виндхук - Happy End + -

Връщане обратно за София на 16.03.2022 г. от Виндхук в 20:20 ч., трансфер във Франкфурт в 05:20 ч. Отлитане от Франкфурт за София на 17.03.2022 г. в 10:25 ч., пристигане в 13:35 ч. в София.

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.​

ОБЛЕКЛО И ОБОРУДВАНЕ

Бъдете готови за големи температурни амплитуди. През зимата температурите достигат приятните 25 ° C до 30 °C. През нощта температурите обаче могат да паднат под 0 ° През лятото температурите могат да се повишат над 40 ° C, понякога дори до 50 ° C.

 • Oбувки за трекинг
 • Панталони  за трекинг
 • Удобни маратонки за пътуване в колата
 • Топли дрехи за вечерта
 • Тениски 
 • Чорапи 
 • Къси панталони
 • Шапка
 • Шал за лице 
 • Слънчеви очила
 • Чехли за баня/плаж
 • Плажно облекло

  

 • Челник с резервни батерии
 • Външна батерия М-PowerBank
 • Репелент срещу насекоми с DEET.
 • Слънцезащитен крем (минимум SPF 40).
 • Лични медикаменти
 • Хидратиращи кремове
 • хидратиращ спрей за нос
 • Нужни препарати за лична хигиена
 • Термос – 1 литър 
 • Малка раница за дневни преходи (15лт) 
 • Бинокъл (Личен избор)

Активности

 Тези активности са включени в цената.

Полет с хеликоптер над месността - SESRIEM CANYON & ELIM DUNE SCENIC FLIGHT

Self Drive 4x4 Toyota Hilux

 Тези активности са по желание и се заплащат допълнително.

 

Sandboard

Ще се спуснем с борд по дюните на пустинята Намиб!

4x4 Тур до дюните на Sandwich Harbour

АТВ

Пясъчни приключения с АТВ

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция. Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери. Често си готвим на открит огън и спим под звездите. Създаваме приключения, с които те предизвикваме да пуснеш контрола, да си на километър извън зоната си на комфорт, да нямаш очаквания и просто да ни се довериш. Създаваме приятелска атмосфера, която селектира общност от себеподобни хора. Любопитни, космополитни, достатъчно пътували навън и навътре, за да видят света и животът от друга перспектива. 
Да се радват на случващото им се „тук и сега“, да споделят мечтите си с нас и да ги превъщаме заедно в реалност!
 Готов ли си да излезеш извън рамката, без паника, да се пуснеш в непознатото… готов ли си да се присъединиш към нас?

Очакваме те в Намибия!

В цената не са включени:

–  Туристическа виза за Намибия  – 1000 NAD

– Разходи от личен характер

– Храна неупомената в програмата

– Алкохол и напитки

– Услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?