fbpx

Норвегия - Приключение с Кемпер 18-28 , Юни 2021

НОРВЕГИЯ

Наричат я ‘’Магията на Скандинавия’’. Магия, която на моменти не те оставя да спиш от възхищение. Наричат я ‘’Земята на фиордите’’, на троловете, на нимфите, на необятната сурова природа. Онази природа в най-чистия си вид – непроменена, загадъчна, необикновена. Природа от друго измерение. На свръхестествените и митични същества. Там са авантюристите, мечтателите, търсачите на силни усещания. Тя е сбор от изумителни пейзажи, водопади и живописни картини. Картини, които те карат постоянно да съзерцаваш, да опознаваш. Където главните герои са човекът и природата. Тя е мистична, тайнствена, страховита. Тя е приключение и усещане. Тя е отвъд човешките възможности, където всяка частица съжителства в едно цяло. Тя е Норвегия. 

Предлагаме ви разтърсваща програма и изживяване с кемпер в света на Скандинавия. Предлагаме ви нашата Норвегия.

Превозни средства

Усещане за свобода, независимост и несравними емоции на колела – това е само част от изживяването при пътуването с кемпер.

Представете си усещането да се събуждате всеки ден на ново място с вдъхновяващ пейзаж. Пътуването с кемпер е жадувано бягство за всички ентусиасти, които мечтаят за лудо приключение, щура компания и емоции в синхрон с природата.

Кемперите са модели 2018-2019 с най-високо ниво на оборудване, тип motorhome, представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло персон и половина, комфортна баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI, и 220W ток. И това не е всичко. Всеки един избран от нас къмпинг разполага с душове, кухни, и невероятна локация. Храната е All inclusive. На борда ще има професионален готвач, които ще ви глези. 

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма

Основен маршрут: Осло – Тролстиген – Гейрангер –Планина Далсниба – Стрин – Лоен –Църквата „Боргунд“ –  Олден – Глетчер Briksdalsbreen – Лаердал – Орланд – Тролтунга – Прейкестолен – Осло

Ден 1 + -

Осло (Oslo) – Тролстиген (Тrollstigen) , около 430 км.

Пристигане в столицата Oslo (Oslo Airport), където ще ви очакваме с кемпер и тръгваме към Тrollstigen. Представете си свободата да се събуждате всеки ден за ново приключение. Пътуването с кемпер дава именно това усещане. 

Trollstigen или „Пътят на троловете“ е един от най-живописните и драматични райони в Норвегия. През него преминава туристически маршрут, който е сред най-впечатляващите гледки в страната. Намира се дълбоко в планините в региона Раума в западната част на Норвегия. Пред нас ще се открият спиращи дъха гледки, изумителни водопади, стръмни отвесни скали, тюркоазени води и кристално чисти езера. Пътят е открит през 1936г. и днес е сред най-посещаваните атракции в страната.  Легенда разказва, че троловете бродят през нощта по Trollstigen и се превръщат в камък, когато ги докоснат слънчевите лъчи. Едно от онези места, където усещаш цялото могъщество на Норвегия. Място, където човекът и природата съжителстват в едно цяло.  Доказателство за това е съоражението на посетителския център Trollstigen, който е един от петте архитектурни проекта по туристическия маршрут Geiranger-Trollstigen и е проектиран така, че да се слее максимално с природата. Мястото е един истински архитектурен шедьовър, разположен сред фантастичните природни пейзажи.  

В края на ден първи от приключението следва вечеря и нощувка в кемпера.

Ден 2 + -

Тролстиген (Тrollstigen) – Гейрангер (Geiranger) , 150 км. / 3ч.

Величествени планини, спиращи дъха водопади, дълбоки сини води и сюреалистичен пейзаж, който ще ни отведе в един различен свят. Това е света на Гейрангерфиорд – един от най-красивите и внушителни норвежки фиорди. Една фантастична гледка от историите за древните викинги и мистични герои.

Гейрангерфиорд е в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. С дължината си от 15-километра, покрити със сняг планински върхове, внушителни водопади, зеленина и дълбоки, сини води , този фиорд е един от най-красивите в света. Ще се качим и на ферибот, от където ще се потопим още повече в невероятната природа на мястото. Там сред невероятният  живописен пейзаж се намира и малкото селце Гейрангер. Местното му население наброява едва 300 жители, а селцето притежава непокътната и автентична атмосфера.  По желание може да опознаете мястото и с круйзна лодка, където ще се потопите още повече в скандинавския чар на Гейрангер. В края на втори ден от пътешествието ни очаква вечеря и къмпингуване.

Ден 3 + -

Гейрангер (Geiranger) – Стрин (Stryn) – Лоен (Loen) – Църквата „Боргунд“  (Borgund Stave Church)  – Олден (Olden) , 90 км./2-4 ч.

Норвегия притежава невероятен дух. Атмосфера от времето на викингите и онези пейзажи от декорите на филмите. Норвегия се крие в малките, типични селца, които приличат на илюстрации от книгите. Третия ден от пътуването ще ви покажем именно това.

След закуска се отправяме в посока  – Stryn – Loen –Borgund Stave Church  – Olden. Очаква ни пътуване до уютните скандинавски градчета, където ще се насладим и на мистичната архитектура на Норвегия. Малките норвежки селца притежават пастелни тонове и типични нюанси. Те се отличават със своята архитектура и автентичност. Ще ги видим в средата на буйна зелена гора, близо до невероятните водопади. Сякаш си попаднал направо в приказките. В приказките, но онези на братя Грим ще ни потопи и следващата спирка – дървената Църква „Боргунд“  (Borgund Stave Church). Наричат я ‘’Църквата на викингите’’ и тя е от най-добре запазените и автентични църви в Норвегия. Построена е около 1180 г. и притежава изящна архитектура. Богато украсена е с дърворезби, а най-характерни са четирите драконови глави на покрива, които напомнят дърворезбите с драконови глави на норвежките кораби.

Следва невероятно изживяване край Olden. Ще плаваме с дървена лодка и ще се потопим в очарованието на района. Следва нощувка в Olden. 

Ден 4 + -

Глетчер Briksdalsbreen

Между бурните водопади и високи върхове, сред съвършената природа на Норвегия е разположен популярния глетчер Briksdalsbreen. Briksdalsbreen е ръкав на големия ледник Jostedalsbreen и се намира в Националния парк Jostedalsbreen. Пътешественици от всички краища на света идват, за да посетят този глетчер, който се спуска от 1200 метра надолу към красивата долина Briksdalen. След леденото приключение се връщаме в Olden. Следва свободно време. По желание плаване с дървена лодка. Вечеря и нощувка.

Ден 5 + -

Олден (Olden) – Лаердал (Lærdal), 170 км./3ч.

Този ден ще ви отведем в спокойната и магична долина Skagafjörður и живописното рибарско градче със същото име. Долината е известна с изобилието от исландски коне и всичко изглежда така, сякаш е излязло от живописна картина. Място, където времето е застинало и тече по друг начин. Ще посетим и малкото рибарско селце Хофсос (Hofsós) – едно от най-старите търговски пристанища в северна Исландия. Ще се спрем пред чудноватото скално образувание Hvitserkur, известно като Тролът на северозападна Исландия. Скалата е дом на много птици, което прави мястото още по-живо.

След закуска се отправяме към следващото приключение. Лаердал е  популярен с един от най-дългите автомобилни тунели в света – 24,5 км. Ще минем през впечатляващия ледник Bøyabreen, който е още едно от чудесата на Норвегия. Ледника притежава внушителна атмосфера, на която ще можем да се насладим в близост от главния път във Fjærland. В пълната си прелест може да се види от големите панорамни прозорци на кафенето Brevasshytta, където понякога се вижда как се срутват големи блокове лед. В Norwegian Glacier Museum може да се видят части от този ледник. Следва диво къмпингуване, риболов и вечеря.

Ден 6 + -

Лаердал(Lærdal) – Aурланд (Aurland) – Одда (Odda) , 200km / 3.5ч

След закуска се oтправяме в посока Odda като ще минем през Aurland, където ще видим още от природните шедьоври на Норвегия.

Високо над малкия норвежки град Aurland се издига платформата за наблюдение Aurland Lookout. Разположена на 650 метра над морското равнище тази точка предлага невероятна панорамна гледка към Aurlandsfjord и към целия район. Oткрита  e през 2006 г. и  бързо се превъща в едно от най-фотогеничните места в района. Едно от местата, на които ще се почувствате на върха на света.

Следващата спирка е Odda  – отправна точка за катерене до Trolltunga. Вечерта се настаняваме в Air B&B или хотел. Следва свободна програма, риболов по желание, вечеря и нощувка.

Ден 7 + -

Тролтунга (Trolltunga) – Преход 23км-30км./около 12 часа

Trolltunga  или ‘’Езикът на трола’’ е хоризонтална скала или скално образувание, разположено на около 1100 метра над морското равнище в долината Skjeggedal. Trolltunga е любимо място на авантюристите, на търсачите на силни усещания и на онези, които искат да погледнат света отвисоко. Усещането, когато седнете на ръба е сякаш света е в краката ви. Приключение, което не може да се усети никъде другаде.  

Прехода до Trolltunga с нас ще ви отведе до други измерения, извън собствените ви възможности и ще ви разтърси от емоции от преживяното. Пътят е около 12 часа, 23км-30км, но не е много тежък , денивелацията е около 900м. Популярността на екскурзията до Trolltunga избухна през последните години. Повишената популярност превърна Тролтунга в национална икона и основна туристическа атракция за региона. До 2010 г. всяка година по-малко от 800 души са пътували до Trolltunga. През 2016 г. над 80 000 души правят 27-километровата обиколка от Skjeggedal, което я прави един от най-популярните походи в Норвегия. Trolltunga  е място, което никога няма да забравите.

Ден 8 + -

Одда (Odda) – Pulpit Rock Parking – Preikestolen (Прейкестолен) –  Йорпеланд (Jørpeland), 200км / 4ч.

Осмият ден от приключението ни се запътваме към една от популярните атракции на Норвегия. След закуска следва свободно време до обяд и след това се отправяме към внушителната скала Preikestolen.

Наричат Preikestolen с прозвищата „Пулпит Рок“ и „Молитвената скала“. Това е надвиснал над водата голям скален блок с височина 604 метра. Формата му е плоска, наподобява квадрат с размери 30х30  и днес това е една от най -популярните забележителности в Норвегия. Перфектно място да погледнете света отвисоко и да видите за пореден път изумителната природа на страната. От най-горната ѝ част се открива зашеметяваща панорамна гледка към цветните долини и сини води на морето. Изключително фотогенично място със зашеметяващ пейзаж. Вечерта ни очаква вечеря и нощувка.

Ден 9 + -

Пешеходен туризъм до  (Прейкестолен) Preikestolen, 4-5 часа  /7,6 km

Норвегия е земята на фиордите. Място, където се срещат необикновените скалисти пейзажи, кристално чистите сини води на Северно море и дивите усещания. Място, което те кара да усещаш суровата и свръхествествена скандинавска природа. 

Този ден сме ви подготвили пешеходен туризъм до Preikestolen, който ще продължи около 4-5 часа , а разстоянието е около 7,6 км. Походът се състои от хълмист терен с денивелация от 350 метра. По пътя ще има и прекрасни места, където ще можем да се насладим на съвършения дух, който носи района, както и различни места за почивка. На върха на платото ще ни очаква хипнотизиращ изглед към един от най-красивите фиорди в Норвегия –  Lysefjord. Важно е по всяко време да се проверяват метеорологичните условия.
Вечерта приключва с вечеря и нощувка.

Ден 10 + -

Прейкестолен (Preikestolen) – Осло летище (Oslo Airport), 500км/8ч

Preikestolen и неговата внушителна скала остава някъде зад нас и след закуската се отправяме в посока Oslo. Очакват ни около осем часа път и 500 км.  до столицата на Норвегия.

Ден 11 + -

Осло

Последно утро в Норвегия. Изпращане до летището в Oslo и посрещане на всички онези спомени за прекрасната Норвегия с най-красивите фиорди, внушителни водопади, глетчери, скали и изумителни пейзажи от друг свят. До скоро, Норвегия! Ще се срещнем пак!

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Необходима екипировка

 • Зимни обувки за планина
 • Зимно яке и панталон за планина
 • Дъждобран
 • Топли чорапи резервен
 • Зимни ръкавици
 • Зимна шапка
 • Топла блуза – термо бельо
 • Раница – 15 литра
 • Термос – 0.75 литра ( вместо пластмасова бутилка вода )
 • Канче или pvc чаша за многократна употреба

Предлагаме ви нашата Норвегия!

В цената не са включени:

– разходи от личен характер

– алкохолни напитки

– услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?

COVID 19

Уважаеми клиенти ,

Предвид постоянно променящата се обстановка, наложена от различните регулации относно ограничаване на разпространението на COVID-19, касаещи пътуванията по различни дестинации, имаме удоволствието да Ви представим нашите условия на резервиране без финансов риск по всичките ни предстоящи програми:

 • всички наши продукти включват медицинска застраховка с покритие на риск от COVID-19 в случай на заболяване в чужбина и нужда от лечение на място.
 • при анулация на пътуването от страна на Туроператора, сумата се възстановява в рамките на 7 работни дни от деня на анулацията.
 • в случай на развитие на епидемиологична обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите, Туроператора ще възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 работни дни след датата на отпътуване.
 • предлагаме на нашите клиенти към всички пакети сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19, чрез която заплатените суми се възстановяват спрямо общите условия на Застрахователно дружество „Евро Инс“. Покрити са направените разходи по екскурзията при анулация. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който няма да може да пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.


Какво не покрива застраховката?

 • събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • опит за самоубийство или самоубийство;
 • събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;


Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

 • пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6), страх от предприемане на пътуване, отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация, груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

При интерес от застраховка (Covid 19) се свържете с нас