fbpx

Норвегия - Приключение с Кемпер - 01.07 - 11.7 Юли 2023

НОРВЕГИЯ

Наричат я ‘’Магията на Скандинавия’’. Магия, която на моменти не те оставя да спиш от възхищение. Наричат я ‘’Земята на фиордите’’, на троловете, на нимфите, на необятната сурова природа. Онази природа в най-чистия си вид-непроменена, загадъчна, необикновена. Природа от друго измерение. На свръхестествените и митични същества. Там са авантюристите, мечтателите, търсачите на силни усещания. Тя е сбор от изумителни пейзажи, водопади и живописни картини. Картини, които те карат постоянно да съзерцаваш, да опознаваш. Където главните герои са човекът и природата. Тя е мистична, тайнствена, страховита. Тя е приключение и усещане. Тя е отвъд човешките възможности, където всяка частица съжителства в едно цяло. Тя е Норвегия. 

Предлагаме ви разтърсваща програма и изживяване с кемпер в света на Скандинавия. Предлагаме ви нашата Норвегия.

Превозни средства

Усещане за свобода, независимост и несравними емоции на колела – това е само част от изживяването при пътуването с кемпер.

Представете си усещането да се събуждате всеки ден на ново място с вдъхновяващ пейзаж. Пътуването с кемпер е жадувано бягство за всички ентусиасти, които мечтаят за лудо приключение, щура компания и емоции в синхрон с природата.

Кемперите са модели 2018-2019 с най-високо ниво на оборудване, тип motorhome, представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло персон и половина, комфортна баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI, и 220W ток. И това не е всичко. Всеки един избран от нас къмпинг разполага с душове, кухни, и невероятна локалия.

Kемперите се шофират от екскурзоводите !

Настаняване 5  човека в кемпер.

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма

Основен маршрут: Осло – Тролстиген – Гейрангер –Планина Далсниба – Стрин – Лоен –Църквата „Боргунд“ –  Олден – Глетчер Briksdalsbreen – Лаердал – Орланд – Тролтунга – Прейкестолен – Осло

Ден 1 + -

Чакаме се на летище София, Терминал 2 в 04:00 ч. на 01.07.22 г. Излитаме София - Мюнхен 06:00 ч. - 06:55 ч.Трансфер Мюнхен - Осло 08:40 ч. - 10:50 ч.

 

Осло (Oslo) – Тролстиген (Тrollstigen) , около 430 км.

Пристигате в столицата Oslo (Oslo Airport), където ще ви очакваме с кемпер и тръгваме към Тrollstigen. Представете си свободата да се събуждате всеки ден на ново приключение. Пътуването с кемпер дава именно това усещане. 

Trollstigen или „Пътят на троловете“ е един от най-живописните и драматични райони в Норвегия. През него преминава туристически маршрут, който е сред най-впечатляващите гледки в страната. Намира се дълбоко в планините в региона Раума в западната част на Норвегия. Пред нас ще се открият спиращи дъха гледки, изумителни водопади, стръмни отвесни скали, тюркоазени води и кристално чисти езера. Пътят е открит през 1936г. и днес е сред най-посещаваните атракции в страната.  Легенда разказва, че троловете бродят през нощта по Trollstigen и се превръщат в камък, когато ги докоснат слънчевите лъчи. Едно от онези места, където усещаш цялото могъщество на Норвегия. Място, където човекът и природата съжителстват в едно цяло.  Доказателство за това е съоръжението на посетителския център Trollstigen, който е един от петте архитектурни проекта по туристическия маршрут Geiranger-Trollstigen и е проектиран така, че да се слее максимално с природата. Мястото е един истински архитектурен шедьовър, разположен сред фантастичните природни пейзажи.  

В края на ден първи от приключението следва вечеря и нощувка в кемпера.

Ден 2 + -

Тролстиген (Тrollstigen) – Гейрангер (Geiranger) , 150 км. / 3ч.

Величествени планини, спиращи дъха водопади, дълбоки сини води и сюрреалистичен пейзаж, който ще ни отведе в един различен свят. Това е света на Гейрангерфиорд – един от най-красивите и внушителни норвежки фиорди. Една фантастична гледка от историите за древните викинги и мистични герои.

Гейрангерфиорд е в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. С дължината си от 15-километра, покрити със сняг планински върхове, внушителни водопади, зеленина и дълбоки, сини води , този фиорд е един от най-красивите в света. Ще се качим и на ферибот, от където ще се потопим още повече в невероятната природа на мястото. Там сред невероятният  живописен пейзаж се намира и малкото селце Гейрангер. Местното му население наброява едва 300 жители, а селцето притежава непокътната и автентична атмосфера.  По желание може да опознаете мястото с каяци, където ще се потопите още повече в скандинавския чар на Гейрангер. В края на втори ден от пътешествието ни очаква ще си запалим огън и ще си приготвим вечеря  на брега на това фантастично място. Ако имаме късмет и сме достатъчно сръчни с въдиците ще може да хапнем и прясно уловена треска.

Ден 3 + -

Гейрангер (Geiranger) – Стрин (Stryn) – Лоен (Loen) – Църквата „Боргунд“  (Borgund Stave Church)  – Олден (Olden) , 90 км./2-4 ч.

Норвегия притежава невероятен дух. Атмосфера от времето на викингите и онези пейзажи от декорите на филмите. Норвегия се крие в малките, типични селца, които приличат на илюстрации от книгите. Третия ден от пътуването ще ви покажем именно това.

След закуска се отправяме в посока  Stryn – Loen –Borgund Stave Church  – Olden. Очаква ни пътуване до уютните скандинавски градчета, където ще се насладим и на мистичната архитектура на Норвегия. Малките норвежки селца притежават пастелни тонове и типични нюанси. Те се отличават със своята архитектура и автентичност. Ще ги видим в средата на буйна зелена гора, близо до невероятните водопади. Сякаш си попаднал направо в приказките.

 

Следва невероятно изживяване край Olden. Следва нощувка в къмпинг Olden Camping Gytri, където ще може да си направим барбекю или да се разходим с дървена лодка по езерото Oldevatn, като сме сигурни, че няма да сте виждали никъде толкова тюркоазена вода.

Ден 4 + -

Глетчер Briksdalsbreen

Между бурните водопади и високи върхове сред съвършената природа на Норвегия е разположен популярния глетчер Briksdalsbreen. Briksdalsbreen е ръкав на големия ледник Jostedalsbreen и се намира в Националния парк Jostedalsbreen. Пътешественици от всички краища на света идват, за да посетят този глетчер, който се спуска от 1200 метра надолу към красивата долина Briksdalen. След леденото приключение се връщаме в Olden. Следва свободно време. По желание плаване с дървена лодка. Вечеря и нощувка.

 

Ден 5 + -

Олден (Olden) – Лаердал (Lærdal), 170 км./3ч.

След закуска се отправяме към следващото приключение. Лаердал е  популярен с един от най-дългите автомобилни тунели в света – 24,5 км. Ще минем през впечатляващия ледник Bøyabreen, който е още едно от чудесата на Норвегия. Ледникът притежава внушителна атмосфера, на която ще можем да се насладим в близост от главния път във Fjærland. В пълната си прелест може да се види от големите панорамни прозорци на кафенето Brevasshytta, където понякога се вижда как се срутват големи блокове лед. В Norwegian Glacier Museum може да се видят части от този ледник. Тук сме ви приготвили диво къмпингуване, риболов и вечеря, които ще ви потопят в приказната Норвегия, заобиколени от водопади и безкрайни върхове на планини.

 

Ден 6 + -

Лаердал(Lærdal) – Aурланд (Aurland) – Одда (Odda) , 200 km / 3.5 ч.

 

След закуска се oтправяме в посока Odda като ще минем през Aurland, където ще видим още от природните шедьоври на Норвегия.

Високо над малкия норвежки град Aurland се издига платформата за наблюдение Aurland Lookout. Разположена на 650 метра над морското равнище тази точка предлага невероятна панорамна гледка към Aurlandsfjord и към целия район. Oткрита  e през 2006 г. и  бързо се превръща в едно от най-фотогеничните места в района. Едно от местата, на които ще се почувствате на върха на света.

Следващата спирка е Odda  – отправна точка за катерене до Trolltunga. Вечерта ще се настаним в комфортна къща с всички удобства . Следва свободна програма, риболов по желание, вечеря и нощувка.

Ден 7 + -

Тролтунга (Trolltunga) – Преход 23км-30 км общо/около 12 ч.

Trolltunga  или ‘’Езикът на трола’’ е хоризонтална скала или скално образувание, разположено на около 1100 метра над морското равнище в долината Skjeggedal. Trolltunga е любимо място на авантюристите, на търсачите на силни усещания и на онези, които искат да погледнат света отвисоко. Усещането, когато седнете на ръба е сякаш света е в краката ви. Приключение, което не може да се усети никъде другаде.  

Преходът до Trolltunga с нас ще ви отведе до други измерения, извън собствените ви възможности и ще ви разтърси от емоции от преживяното. Пътят е около 12 часа, 23км-30 км, но не е много тежък , денивелацията е около 900м. Популярността на прехода до Trolltunga избухна през последните години. Повишената популярност превърна Тролтунга в национална икона и основна туристическа атракция за региона. До 2010 г. всяка година по-малко от 800 души са пътували до Trolltunga. През 2016 г. над 80 000 души правят 27-километровата обиколка от Skjeggedal, което я прави един от най-популярните походи в Норвегия. Trolltunga  е място, което никога няма да забравите.

След прехода се връщаме обратно в Odda, където ще нощуваме в модерен къмпинг и ще се отпуснем след дългия преход.

 

Ден 8 + -

Одда (Odda) – Pulpit Rock Parking – Preikestolen (Прейкестолен) –  Йорпеланд (Jørpeland), 200 км / 4 ч.

Осмият ден от приключението ни се запътваме към една от популярните атракции на Норвегия. След закуска следва свободно време до обяд и след това се отправяме към внушителната скала Preikestolen.

Наричат Preikestolen с прозвищата „Пулпит Рок“ и „Молитвената скала“. Това е надвиснал над водата голям скален блок с височина 604 метра. Формата му е плоска, наподобява квадрат с размери 30х30 и днес това е една от най -популярните забележителности в Норвегия. Перфектно място да погледнете света отвисоко и да видите за пореден път изумителната природа на страната. От най-горната ѝ част се открива зашеметяваща панорамна гледка към цветните долини и сини води на морето. Изключително фотогенично място със извънземен пейзаж. Вечерта ни очаква вечеря и нощувка.

Ден 9 + -

Пешеходен туризъм до  Прейкестолен (Preikestolen), 4-5 ч.  /7,6 km

Норвегия е земята на фиордите. Място, където се срещат необикновените скалисти пейзажи, кристално чистите сини води на Северно море и дивите усещания. Място, което те кара да усещаш суровата и свръхестествена скандинавска природа. 

Този ден сме ви подготвили пешеходен туризъм до Preikestolen, който ще продължи около 4-5 часа , а разстоянието е около 7,6 км. Походът се състои от хълмист терен с денивелация от 350 метра. По пътя ще има и прекрасни места, където ще можем да се насладим на съвършения дух, който носи района, както и различни места за почивка. На върха на платото ще ни очаква хипнотизиращ изглед към един от най-красивите фиорди в Норвегия –  Lysefjord. Важно е по всяко време да се проверяват метеорологичните условия.
Вечерта приключва с вечеря и нощувка в къмпинг в подножието на планината.

Ден 10 + -

Прейкестолен (Preikestolen) – Осло летище (Oslo Airport), 500км/8ч

 

Preikestolen и неговата внушителна скала остава някъде зад нас и след закуската се отправяме в посока Oslo. Очакват ни около осем часа път и 500 км.  до столицата на Норвегия.

Ден 11 + -

Последно утро в Норвегия. Изпращане до летището в Oslo и посрещане на всички онези спомени за прекрасната Норвегия с най-красивите фиорди, внушителни водопади, глетчери, скали и изумителни пейзажи от друг свят. До скоро, Норвегия!

Прибираме се обратно вскъщи на 11.07.22 Осло - Франкфурт 06:20 ч. - 08:30 ч. Тансфер Франкфурт - София 10:05 ч. - 13:15 ч.

Ще се срещнем пак! 🙂

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Необходима екипировка

  • Зимни обувки за планина
  • Зимно яке и панталон за планина
  • Дъждобран
  • Топли чорапи 
  • Зимни ръкавици
  • Зимна шапка
  • Топла блуза – термо бельо
  • Раница – 15 литра
  • Термос – 0.75 литра ( вместо пластмасова бутилка вода )
  • Канче или pvc чаша за многократна употреба

Предлагаме ви нашата Норвегия!

В цената не са включени:

– разходи от личен характер

– алкохолни напитки

– услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция. Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери. Често си готвим на открит огън и спим под звездите. Създаваме приключения, с които те предизвикваме да пуснеш контрола, да си на километър извън зоната си на комфорт, да нямаш очаквания и просто да ни се довериш. Създаваме приятелска атмосфера, която селектира общност от себеподобни хора. Любопитни, космополитни, достатъчно пътували навън и навътре, за да видят света и животът от друга перспектива. 
Да се радват на случващото им се „тук и сега“, да споделят мечтите си с нас и да ги превъщаме заедно в реалност!
 Готов ли си да излезеш извън рамката, без паника, да се пуснеш в непознатото… готов ли си да се присъединиш към нас?