fbpx

ПРИКЛЮЧЕНИЕ ФИЛИПИНИ

14.01 - 29.01 2023​

Непокътнати тропически острови, скрити лагуни, безкрайни пясъчни заливи, кристални води, съвършен морски свят и красота, която трябва да преживееш, за да повярваш, че съществува!

ФИЛИПИНИ

Отправяме се на незабравимо пътешествие към остров Палаван, за да ви покажем едни от най-удивителните кътчета в света! Ще ви срещнем с островната група Балабак – едни от последните девствени острови във Филипините! Разположени в най-южната част на Палаван, съвсем близо до Борнео, тези отдалечени острови ще ви потопят в един съвършен тропически Рай. Пригответе се за диво приключение, далеч от света, който познаваме! Островите на Балабак нямат интернет, нямат луксозни курорти, нямат тълпи от туристи. Те предлагат зашеметяващи морски пейзажи и безценно прости условия, за да се наслаждавате на необхватните пясъчни ивици и безкрайни сини хоризонти! Отправяме се и към хипнотизиращите острови на Ел Нидо и Корон! Очакват ви скрити лагуни, магнетични плажове, изобилие от природни богатства, биоразнообразие, прекрасни местни хора и една изумителна дива природа!

Готов ли си да скочиш в непознатото, където те очакват най-невероятните острови в света? 

 

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма
Ден 1 + -

Среща на летище София, Tерминал 2 в 20:40ч. Излитане в 22:40ч., Кацаме в Доха в 04:30ч. Полет номер 

Ден 2 + -

Излитане от Доха в 08:00ч, кацане в  Манила в 21:40 . Полет номер *QR0928 . Трансфер до хотела. Нощувка в Манила (хотел 3-4 звезди). Добре дошли във Филипините!

Ден 3 + -

Започва нашето приключение из Филипините! С ранен трансфер в 6:00ч. сутринта се отправяме към летището. Отлитаме със SkyJet – полет – 5J637 Манила – 8:00ч. и кацаме в Пуерто Принцеса – 9:30ч. , след което се отправяме с микробус към Рио Туба. Пристигаме около 17:00 ч. Следва свободно време за почивка и нощувка хотел 1/2 звезди * (единствената възможност за настаняване в региона.)

Ден 4 + -

Днес се отправяме към морето Сулу и островната група на Балабаците! Отплаваме с лодка от Рио Туба около 8:00ч. сутринта към Балабак. Пристигаме около 14:00ч в най-отдалечения ъгъл и най-югозападната точка на провинция Палаван.

Балабаците са група от 36 невероятни острова, притежаващи непокътнати красиви пясъчни плажове, местна флора и фауна и богат морски живот. Разположени сред богатите води на Сулуско море, съвсем близо до областта Сабах в Борнео, тези острови са Рай в най-чистия си вид! Място, където ще се потопим в непокътнатия свят на Филипините! Където девствените пясъчни плажове и лазурната вода са обичаен пейзаж, а типичната музика идва от звуците на редки птици и животни! Тук няма да откриете луксозни курорти, ресторанти или барове! През повечето време дори няма да имате мобилен достъп! Но ще откриете едни от най-красивите острови във Филипините!

Добре дошли на островите Балабак! Пригответе се за базови условия на настаняване и ужасно красиви гледки по суша и под вода! Място, където ще имаме достъп до електричество от 19:00ч-22:00ч. Място, където ще се слеете максимално с природата. Нощувка на остров Балабак в лодж/хотел.

Ден 5 + -

През следващите три дни  се пригответе за истински тропически Рай, където ще нощуваме в бунгала или палатки, а  обядът  се състои от невероятно вкусни морски дарове. Ще “подскачаме” от остров на остров с лодка , въоръжени с шнорхели, защото ще се потопим и в съвършения подводен свят на островите от групата Балабак! Защото красотата по тези места не е само по сушата, а и под водата! Не е нужно да бъдете добър плувец, за да видите красивия морски свят, който островите предлагат.

Очакват ни красиви пясъчни острови (sandbars), палитра от цветни корали, пъстроцветни риби, морски костенурки, морски звезди и един уникален подводен живот! Маршрута ни днес ще ни отведе до островите Patonggong , Tangkahan и магнетичния Patawan. Очакват ни много забавления, приключения, лагерен огън  и куп емоции.

Нощувка в Candaraman Camp. Включени: закуска, обяд и вечеря

Ден 6 + -

Днес продължаваме с подскачането от остров на остров и отплаваме по маршрута -Sebaring / Mansalangan Sandbar. Ще се насладим на съвършено тюркоазени води, лазурни плажове и дълги участъци от заслепяващ фин, бял пясък. Нощувка в Candaraman Camp. Включени: закуска, обяд и вечеря.

Ден 7 + -

Oстровите са толкова много и ни е ясно, че няма как да видим всичките, но сме се постарали да изберем  тези, които си заслужават най-много! Продължаваме морската си експедиция към прекрасните острови Sicsican и Nasubata, които притежават удивителен подводен свят! Пригответе се и за Перлата на Балабаците – невероятният остров Onuk.  Безкрайни пясъчни ивици, уединен, суров, непокътнат – това е Onuk. Може би така си представяте Рая?

Този остров е собственост на кмета на Балабак и носи името си от неговия дядо. До преди известно време не е бил отворен за посещение, а днес ще му се насладим в цялата му прелест. Включени: закуска, обяд и вечеря

Ден 8 + -

Връщаме се в Балабак и нощуваме там.  Разделяме се с дивите Балабаци и потегляме към друга приказна част на невероятния Палаван!  Включени: закуска, обяд и вечеря.

Ден 9 + -

Днес се отправяме към Пуерто Принцеса, където ще нощуваме. В 7:00ч  тръгваме с лодка от Балабак към Рио Туба и след това с микробус към Пуерто Принцеса. Нощувка в Пуерто Принцеса Нощувка в хотел 3-4 звезди.

Ден 10 + -

Посоката днес е живописния Ел Нидо и неговата драматична природа! Сутринта се отправяме от Пуерто Принцеса с микробус към Ел Нидо. Настаняваме се в хотел около 15:00ч. , след което ни очаква свободна програма.

Ел Нидо е истински тропически шедьовър! Притежава едни от най-красивите лагуни в света, неопитомено биоразнообразие, скрити плажове и тайнствени острови! За разлика от дивите Балабаци, Ел Нидо е туристическо място, но красотата, която притежава е ненадмината! Следващите два дни сами ще се убедите в това! Добре дошли в Ел Нидо! Нощувка в хотел 3-4 звезди***.

Ден 11 + -

Приключението продължава с “подскачане” и шнорхелинг от остров на остров по следния маршрут – Big Lagoon, Shimizu Island, Secret Lagoon и 7 Commandos Beach.  

Ел Нидо ще ни потопи в своята изумителна природа,  невероятни лагуни и диво биоразнообразие! Това е една от най-популярните дестинации във Филипините, а гледките са абсолютно зашеметяващи! Високи варовикови образувания, отвесни скали, извисяващи се величествено сред тюркоазените води! Изумителните лагуни в тази част на Филипините крият едни от най-съвършените животински видове. Ако сте късметлии може да видите филипинският орел, наричан още  ‘’Кралят на Филипинската джунгла’’. Може да видите още Hornbills и още много други екзотични птици. Очакват ни изумителни острови и невероятните плажове на Ел Нидо.

Нощувка в хотел 3-4 звезди.

Включени: обяд

default
Ден 12 + -

Днес продължаваме изследването на Ел Нидо и ще се срещнем с други очарователни места. Отправяме се с лодка към  островите Pinagbuyutan, Cudognon, Snake Island,  Entalula island. Очакват ни приключенски ден, изпълнен с красиви пейзажи, чудновати скални образувания и великолепна природа!

Нощувка в хотел 3-4 звезди***.

Включени: обяд

 
Ден 13 + -

Филипинското ни приключение ни отвежда и към живописният остров Корон!

Днес отплаваме от Ел Нидо в 8:00ч насочвайки се към Корон. Плаваме с бързо фери и пристигаме около 15:00ч. Настаняваме се и имаме свободна програма. Добре дошли в Корон!

Нощувка в хотел 3-4 звезди***.

Ден 14 + -

През следващите два дни ще “подскачаме” от остров на остров с частна лодка. Островите ще бъдат избрани на място.

Остров Корон е част от архипелага Каламианес – група от острови в Палаван. Туризма на острова се контролира от местното племе Тагбануа, които са една от най-старите етнически групи във Филипините.  Корон притежава мистични лагуни, девствени езера и неразгадаема природа. Високи варовикови скали се отразяват в изумително красивите води, чуват се звуци на тропически птици, а в подводния свят на острова могат да се видят огромни пасажи от баракуди и невероятни риби.

Нощувка в хотел 3-4 звезди.

Включени: обяд.

Ден 15 + -

Днес продължаваме да преоткриваме природата на Корон.

 “Подскачаме” от остров на остров с частна лодка. Островите ще бъдат избрани на място. Нощувка в хотел 3-4 звезди в Корон.

Включени: обяд
Ден 16 + -

Последен ден из невероятните Филипини!

В 9:00 сутринта  излитаме от  Бусуанга със SkyJet – полет-M8-716 – 9:40ч. Кацаме в Манила и имаме свободно време. 18:15 pm Излитаме от Манила към Доха/София.

 

 

Организаторите си запазват правото за промяна на програмата при неблагоприятни метеорологични условия.

  • Препоръчваме да си носите: – слънцезащитен крем, репеленти, удобни джапанки и бански, обувки за скали, водоустойчива чантa (Waterproof Dry Bag
  • За пътуването международният Ви паспорт трябва да е валиден мин. до след 6 месеца от датата на заминаване, виза се издава на място при пристигане.

Полезна информация

Балабак е едно от скритите места във Филипините. Тези отдалечени острови са разположени  в южната половина на Палаван. Намират се толкова на юг, че Сабах в Борнео е по-близо до Балабак от Пуерто Принцеса. В последно време Балабак става все по-популярно място и е добре да се посети сега, преди този Рай да се присъедини към най-популярните туристически дестинации на Палаван, каквито са Ел Нидо, Корон и Пуерто Принцеса. В Балабак очаквайте базово настаняване. Ще се настаним в бунгала и палатки на плажа, когато нощуваме на по-малките острови. През повечето време няма да имате мобилен интернет достъп. Много от островите дори нямат сигнал от мобилен телефон. Няма и банкомати, затова донесете достатъчно пари, за да се чувствате спокойно по време на цялото пътуване. Електричеството се захранва чрез генератор. Напълно безопасно е да носите със себе си и вашата техника .

Островите от групата Балабак нямат интернет, нямат постоянно електричество, нямат течаща вода, но притежават едни най-красивите морски пейзажи в света и атмосфера, който предлага съвършеното приключение.

Нощувките в останалите локации – Манила, Пуерто Принцеса, Ел Нидо и Корон са в  3-4 звездни хотели.

* Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Очакваме те във Филипините!

В цената не са включени:

 

– разходи от личен характер

– храна неупомената в програмата

– алкохол и напитки

– услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?

Panic Frame & Travel Logo