fbpx

Дата на експедицията 20.07 - 3.08

Амазония – Перу
приключението на живота ти в най-дивата част на Света

Амазонската джунгла е едно от най-дивите места по Света. Тя обхваща 7 милиона кв. км, от които 5.5 млн кв. км са покрити с тропически гори. Тази невероятна територия покрива цели девет държави. Освен голямото разнообразие от животински и растителни видове, джунглата крие и племена, които са запазили традициите и начинът си на живот от своите прадеди. Това са хора, които нямат нищо общо с нашият начин на живот. Те не познават удобствата и технологиите, с които разполагаме. За тях ежедневието е борба за оцеляване и прехрана. Всичко, на което разчитат е природата. Най- невероятното приключение, което можем да направим по тези земи е експедиция Matses. Тези хора ще ни допуснат до себе си, до традициите и семействата си, за да ни покажат и другата гледна точка. Чрез тях може би ще оценим повече лукса, с който разполагаме. А може би ще ни научат какво е истинско щастие, как да се наслаждаваме на живота и как да го ценим. Едно различно пътешествие, в най-дълбоките части на тропическите гори на Амазония. Ще съчетаем вълнуващи експедиции из дълбоките гори, наслада на невероятната природа и разнообразието и, запознанство с нова култура и сливане с нея, а и духовно пречистване. Наистина голямо разнообразие от емоции. Готови ли сте?

Както знаете ние сме привърженици на опазването на околната среда и дивата и същност. Част от приходите, генерирани от тази експедиция , се отделят за  възстановяването и опазване на дивите територии на  Амазония. Освен това се подкрепят и местните, като им се предоставят помощи под формата на финанси, медицински и образователни услуги.

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма

Основен маршрут

 
Ден 1 + -

Ден 1 - 20.07.2021

Тръгваме от София в 21:30 кацаме в Истанбул  22:55

 

Ден 2 + -

Истанбул 10:05 до Панама 18:45

Панама 21:27 до Лима 01:02

Нощувка в Лима ( свободна програма) 

Ден 3 + -

Лека закуска и трансфер .

Следва двучасов полет  от военновъздушната база до град Лима, в посока Икитос разположен на границата с Бразилия.

Полет Лима 17:00 до Икитос 18:52

Нощувка в Икитос

Ден 4 + -

Сутрешен полет с хидроплан в посока

"Matses National Reserve"

Първо ще направим организация на доставките и логистиката преди да започне приключението ни.

· Пътешествието ще започне с 8 часово плаване с моторна лодка по река Галвес.

Когато пристигнем ще се запознаем с местното население, наречено Matses и ще останем да спим в селото им Angamos. А кои са Matses? Това е индианско племе, за което казват, че общува чрез телепатия. Първоначално Мatses са били известни като брадати мъже, заради орнаментите на лицето, които са си слагали. В племето украшенията за лице представляват форма на идентичност и също така символ на красотата. Въпреки, че точно заради тези орнаменти са имали репутацията на свирепи хора. Едните украшения представляват дълги пръчици, които слагат в носа си. Те наподобяват котешти мустаци и точно заради това, другите племена са ги наричали Хората котки.

Тези общности живеят в дълбоките части на Амазонската джунгла. Дори и в момента те запазват своята примитивна култура. Оцеляването им зависи изцяло от физическата им издръжливост, сръчност и познания за джунглата. Точно за това са и отлични ловци и умеят добре да се крият. Вярванията им са свързани с това, че природата, растенията и животните имат много важна връзка с техния духовен свят.

Нощувка в типична къща в племенната общност.

Ден 5 + -

Парви изгрев с племето Matsés. 

През тези дни ще е същинското ни запознаване с животът на нашите домакини. Ще се потопим в тази различна и толкова интересна култура и ще научим много нови неща.

Събиране на храна от техните "Chacras" (насаждения и култури). Нощно проучване за търсене на жабата, използвана за ритуалът Камбо. А какво представлява той? Това е лекарство, за което има изключително противоречиви мнение и се добива от жабите. То е естествено обезболяващо, за което казват, че е полезно за почти всичко. Извличането на лекарството става като се изтърже гърба на амазонска дървесна жаба с клечка. За да се приеме камбо, се изгарят две дупки в тялото на човека. След това се намазват със сместа и се изчаква действието, което е почти мигновено. Започва да ти се гади, да тисе вие свят. Но точно това е начинът за пречистване. Казват, че дори лекувадепресия и изчиства изцяло съзнанието. Този естествен опиат е познат и като дермофин, който е около 40 пъти по-силен от морфина.

Ден 6 + -

Ще се качим на моторна лодка и ще посетим един от най-слабо изследваните райони на тропическите гори на Амазонка - резерватът Matsés (3 часа).Ще се запознаем с животът на племето, което не познава цивилизацията.

·Ще наблюдаваме различните видове птици в региона. Тук биоразнообразието е голямо и можете да видите специфични за региона животни.

Ден 7 + -

· Сами ще си изградим лагер. Това ще бъде голямо предизвикателство за нас и вярваме, че ще се насладите на новите знания и умения, с които ще се сдобием.

Ще посетим Малока (местна къща), където живеят традиционните семейства.

Ден 8 + -

Ще наблюдаваме различните видове птици в региона. Тук биоразнообразието е голямо и можете да видите специфични за региона животни.

Ще ни научат как да използваме оръжията им за лов.Ще слушаме древни истории, разказани от възрастен Matsés.

Ще ловим риби с „Barbasco“ (токсично растение). Когато корените на това растение се сготвят, се извлича отрова, с която племето намазва своите стрели и с тях лови животни. Също така използват Barbasco и за ловене на риба. Когато коренът на растението е достатъчно голям, той се счуква и се прави на каша. Тя се излива във водата и след няколко минути на повърхността се показват зашеметените риби, които изплуват по корем. Ефектът на изтръпване е около 20 минути, за това време племето трябва да е събрало всички риби.

Ден 9 + -

Пушене на тютюн или церемония „Nënë“ (по желание). А какво точно представлявда тази церемония? Експертите от племето Matses обработват рафиниран зелен прах, който наричат ​​Nënë на собствения си език, като използват тютюневи листа (Nicotiana tabacum) и кората на дърво, наречено cacahuilo (Theobroma subincanum). Тази практика обикновено се извършва от двама души. Възрастният експерт от Matses излива доза от препарата вътре в края на кух бастун. Другият край се поставя в ноздрата на човека, който ще приеме и вдишва тютюна. Експертът мощно издухва праха в ноздра на човека от другата страна, който получава „Nënë“. Количеството вдишвания във всяка ноздра е различно за всеки един, който участва в церемонията. Един от ключовете за успеха на церемонията в Nënë се крие в това, че човекът, който духа, трябва да бъде възрастен експерт, който освен тютюна, изпраща и от своя дух и сила на вдишващия. Тази практика се използва само от мъже, които искат да се сдобият с повече смелост, сила и енергия. Те обаче могат да решат да го направят и като празненство, да имат видения или просто да си почиват добре след лош ден. Тъй като в това племе има силна връзка между лов и шаманизъм, те използват Nënë, за да направят добър изстрел с лък и да подобрят уменията си за лов. Който има желание може да се включи в церемонията „Kambô“ и да разбере какъв е всъщност ефектът и. Ще може да закупим автентични оръжия или да се научим на определен занаят
(по избор).

Ден 10 + -

Ще се научим как се конструират капани за улавяне на животни по напълно естествен начин.Ще направим екскурзия с кану в търсене на дивата природа. По време на плаването около нас ще се разкрие красотата и мистиката на амазонската джунгла.

Ще можем да направим красиви кадри на цялото величие, което ще се открие пред нас. Нощно проучване из тези диви, но невероятно красиви земи. Ще нощуваме в лагер до Малока.

Ден 11 + -

Ще ни научат как да ловим пирания  (Serrasalmusnattereri) и други водни видове. Това със сигурност ще е незабравимо преживяване.

Нощно проучване из тези диви, но невероятно красиви земи.

· Ще нощуваме в лагер до Малока.

Ден 12 + -

Ще пътуваме обратно до Ангамос с моторна лодка.
· Ще наблюдаваме дивата природа и невероятното разнообразие, което тя предлага от животни и растения в тази част на Света.

 ще нощуваме в Ангамос.

 
Ден 13 + -

Последен ден, в който се връщаме обратно до град Икитос.  18:00 ч. Пристигане в град Икитос. Това е столицата на Лорето и е известна още като “столица на перуанската Амазонка”. Област Лорето се намира в най-
северната част на Перу и покрива почти една трета от него. Обхваща около 368 хил.кв.км. и е един от най-слабо заселените региони тук. С това ще завърши нашето необикновено приключение из амазонските земи и опознаването на древните племена.

Сигурни сме, че това пътешествие ще остане завинаги в съзнанието ви.

Нощувка в Икитос 

Ден 14 + -

Полет Икитос 14:14 до Лима 16:00

Нощувка в Лима

Ден 15 + -

Полет Лима 13:39 до Панама 17:20

Панама 20:15 до Истанбул 16:55

Истанбул 19:15 до София 20:35

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Необходимо oборудване

 • Фенерче с резервни батерии
 • Репелент срещу насекоми с DEET.
 • Слънцезащитен крем (минимум SPF 40).
 • Лични медикаменти
 • Нужни препарати за лична хигиена
 • Защитна водоустойчива чанта  за камери или електронно оборудване
 • Соларно Зарядно устройство или достатъчно батерии за вашето оборудване
 • Надуваема възглавница
 • Канче за вода 
 • Термос – 1 литър 
 •  Раница – 75 литра

Необходими дрехи

 • Високи обувки за трекинг 
 • Дъждобран
 • Яке Ветровка
 • Панталони  за планина с ластик на глезена
 • Чорапи ( 10 чифта) 
 • Бански
 • Гумени ботуши – цена на място ( 8$)
 • Сандали  
 • Шапки и шал

В цената не са включени:

– разходи от личен характер

– алкохолни напитки

– услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?

COVID 19

важаеми клиенти ,

Предвид постоянно променящата се обстановка, наложена от различните регулации относно ограничаване на разпространението на COVID-19, касаещи пътуванията по различни дестинации, имаме удоволствието да Ви представим нашите условия на резервиране без финансов риск по всичките ни предстоящи програми:

 • всички наши продукти включват медицинска застраховка с покритие на риск от COVID-19 в случай на заболяване в чужбина и нужда от лечение на място.
 • при анулация на пътуването от страна на Туроператора, сумата се възстановява в рамките на 7 работни дни от деня на анулацията.
 • в случай на развитие на епидемиологична обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите, Туроператора ще възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 работни дни след датата на отпътуване.
 • предлагаме на нашите клиенти към всички пакети сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19, чрез която заплатените суми се възстановяват спрямо общите условия на Застрахователно дружество „Евро Инс“. Покрити са направените разходи по екскурзията при анулация. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който няма да може да пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.


Какво не покрива застраховката?

 • събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • опит за самоубийство или самоубийство;
 • събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;


Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

 • пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6), страх от предприемане на пътуване, отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация, груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

При интерес от застраховка (Covid 19) се свържете с нас