fbpx

Важно !

Пътуването до другата Земя, наречена Исландия, е “Мисия възможна. За да се насладите на красотите ѝ, трябва да отговаряте на едно от следните условия:

Вариант 1. Да имате сертификат за ваксинация.

Вариант 2. Да имате положителен PCR тест доказващ преболедуване на ковид 19, който да не е по-стар от 6 месеца.

Вариант 3. Да си направите количествен кръвен тест за антитела, с който да докажете наличието на такива. Той трябва да се направи до 72 часа преди заминаване.

Вариант 4. Да имате поставена 1 доза от ваксината на Астра Зенека.

Освен това е задължително да имате PCR тест, който да е направен не по-късно от 48 часа преди заминаване.
 

ИСЛАНДИЯ приключение с кемпер

Усещане за свобода, независимост и несравними емоции на колела – това е само част от изживяването при пътуването с кемпер.

Представете си усещането да се будите всеки ден на ново място с вдъхновяващ пейзаж. Пътуването с кемпер е жадувано бягство за всички ентусиасти, които мечтаят за лудо приключение, щура компания и емоции в синхрон с природата.

Кемперите са модели 2018-2019 с най-високо ниво на оборудване, тип motorhome, представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло персон и половина, комфортна баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI, 220W ток и това не е всичко. Всеки един избран от нас къмпинг разполага с душове, кухни, и невероятна локалия.

Кемперите се управляват от нас, вие само се наслаждавате!

Настаняване 5 – 6 човека в кемпер.

Ще имате възможността да видите най-горещата точка в света !

вашият дом на колела

Групата се придвижва с три кемпера .

Усещане за свобода, независимост и несравними емоции на колела – това е само част от изживяването при пътуването с кемпер.

Представете си усещането да се събуждате всеки ден на ново място с вдъхновяващ пейзаж. Пътуването с кемпер е жадувано бягство за всички ентусиасти, които мечтаят за лудо приключение, щура компания и емоции в синхрон с природата.

Кемперите са модели 2018-2019 с най-високо ниво на оборудване, тип motorhome, представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло персон и половина, комфортна баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI, и 220W ток. И това не е всичко. Всеки един избран от нас къмпинг разполага с душове, кухни, и невероятна локалия.

Kемперите се шофират от екскурзоводите !

Настаняване 5 – 6 човека в кемпер.

 

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма
Ден 1 + -

Среща на летище София в 11:30 

Полет София 13:15 -  Лутън 14:35 

 След пристигане следва свободно време и нощувка в Лутън.

 
Ден 2 + -

Ранен Полет от Лутън до Рейкявик ,  Лутън 06:00 - Рейкявик 08:05

Добре дошли в Исландия

Ще ви посрещнем на летището и потегляме с кемпер в посока Skógafoss. От тук започва и вашата исландска приказка.

Първото усещане, което Исландия оставя е за безвремие. Онова безвремие, което те кара да почувстваш природата и това как тя  е по-силна от нас.  Този ден ще ви покажем неземни водопади, вулканичкикратери, приказни долини, горещи извори, фантастични пейзажи и невероятна природа! Очакват ни красивите природни феномени на Исландия.

 

Следващата спирка е Кратерът Керид (Kerid Crater), който е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години. Езерото в него притежава невероятен аквамаринен цвят. Керид е едно от няколкото кратерни езерата в района, известни като Западната вулканична зона на Исландия.

На няколко минути пеша от Гейсир се намират и множество фумароли. Това са отвори в земната кора, които излъчват пара и газ. Продължаваме към най-известният гейзер на Исландия – Строхкюр (Strokkur, Haukadalsvegur). Ще станем свидетели на  невероятно природно зрелище – изгригване на гореща вода и пара с височина от 20 до 40 метра. Това природно явление се наблюдава на всеки 5 до 10 минути. Продължаваме към следващия исландски феномен – Gullfoss Falls или “Златният водопад“. Това място е едно от природните чудеса на Исландия, а падащите му води сякаш отиват направо под земята.

Следващата спирка е Кратерът Керид (Kerid Crater), който е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години. Езерото в него притежава невероятен аквамаринен цвят. Керид е едно от няколкото кратерни езерата в района, известни като Западната вулканична зона на Исландия.

А сега си представете внушителен и живописен водопад, зад който може да отидете и да му се насладите и от други гледни точки. Това е Селяландсфос (Seljalandsfoss) – един от най-красивите и фотогенични водопади в Исландия, който е висок 60 метра

Около 40 минути преход ни делят от следващата впечатляваща спирка в Исландия – Seljavallalaug – един от най-старите плувни басейни в страната. Скрит в планините южна Исландия, той е построен през 1923 г.  и днес е едно от най-автентичните места на района. Продължаваме към Skogafoss Camping – мястото, където ще нощуваме !

Ден 3 + -

Исландия е сюреалистичен пейзаж. Северната ѝ действителност и атмосфера от друга планета носят специални усещания. Този ден от пътуването ще ви покажем извънземни места, които крият пейзажи с дива и драматична красота, самолетни останки,  черни плажове с непозната красота, каньони, водопади и гледки, недокоснати от човешко присъствие. 

 

Денят е 21 ноември 1973г. Около 14:00ч. самолет Douglas Super DC 3  със седем членен екипаж се блъска в Sólheimasandur. Няма пострадали, а днес белите останки на самолета създават драматична и мистериозна атмосфера сред тъмния вулканичен пясък. 

След това продължаваме пътя си към скалната арка Дирхоулей (Dyrhólaey) или Door Hill. С вулканичния си произход, невероятните гледки към южното крайбрежие, богатството на птичи живот и историческия си фар, това място е едно от най-красивите в Исландия. Тук може да се срещне и любимият жител на Исландия – птицата Atlantic Puffin.

Следващата спирка е най -известният плаж в Исландия и един от най-известните в света – плажът Рейнисфяра (Reynisfjara Beach). Плажът е черен и разказва легенди за тролове и морски чудовища. Място, където властва дивата и драматична красота на Исландия, а вълните на Атлантическият океан бушуват с огромна сила и тътен. Красивата картина се обогатява и от впечатляващите скални образувания Рейнисдрангар (Reynisdrangar Seastacks), разположени близо до брега. Легенда разказва, че Рейнисдрангар са останки от битката между тролове и тримачтов кораб.
Продължаваме към друго природно чудо на Исландия. Помните ли сцената с полета на дракона в първия епизод от Сезон 8 на Game Of Thrones? Това е каньонът Fjaðrárgljúfur, разположен в югоизточната част на Исландия и нашата следваща спирка. Продължаваме към Skaftafell Camping, Möðruvellir 4, Möðruvallavegur. Очаква ни около 2 часа преход до внушителния водопад Свартифос  (Svartifoss). Името му буквално означава “Черният водопад“ и е още един от природните шедьоври на Исландия. Следващата спирка е още едно от вълшебствата на Исландия – Глетчера Svínafellsjökul, който е едно истинско ледено вдъхновение, забелязано отново от продуцентите на Game Of Thrones.
 
Ден 4 + -

В югоизточната част на Исландия, сред самотната дива природа се намира ледниковата лагуна Йокулсарлон (Jökulsárlón Ice Beach). Из кристално сините води се носят различни по форма и размери айсберги от ледника Breiðamerkurjökull.

Продължаваме към Stokksnes – полуостров  на югоизточното исландско крайбрежие, а там ни очаква и една от най-красивите планини на Исландия – Вестрахорн (Vestrahorn Mountain). Тази планина и този невероятен пейзаж са истински Рай за фотографите. Тук ще ви покажем картина от естествената красота на планетата с драматични върхове, достигащи до 454 м, контури от друго измерение, черен плаж и тайнствена атмосфера. Място, което ще завладее душите ви. Особено по време на изгреви и залези. Ще видим и красивата  планина Ейстрахорн (Eystrahorn), която е също толкова завлядяваща, както и Hvalnes Lighthouse.

 
Ден 5 + -

Исландия съхранява някои от най-невероятните гледки на Земята. Там между огъня и леда, из природните шедьоври и драматични  цветове, всяко кътче изглежда като от филмите.   Като във филмите е и водопадът Детифос (Dettifoss), който е известен като най-могъщият водопад на Европа. Обемът на падащата вода е 500 кубични метра в секунда, а гледката няма как да ви разочарова.

Отправяме се към геотермалната долина Хверир (Hverir), където горещите извори, безкрайния пейзаж и пасторалните цветове създават извънземна атмосфера.  Не сме били на Марс, но си го представяме точно така.  Продължаваме пътуването и спираме до едно от най-експлозивните места в страната – вулканът Крафла (Krafla). Ще видим и кратерът Вити, който се е формирал след мощно изригване на вулкана в миналото. Днес е известен със зеленото езеро в него. Поемаме в посока Reykjahlíð. Това малко селце е разположено на брега на езерото Mývatn. Районът е фантастичен и като изваден от книгите на Дж. Р. Толкин. Исландия в пълна с водопади и всеки един е красив и внушителен по свой собствен начин. Ще видим и величествения водопад Годафос (Goðafoss Waterfall), който е една   от най-внушителните забележителности на страната. Наричан е “Водопадът на Боговете“ и днес е любимо място за фотографите. Денят ни приключва и се отправяме към Halllandsnes Apartments.

Ден 6 + -
 

Този ден ще ви отведем в спокойната и магична долина Skagafjörður и живописното рибарско градче със същото име. Долината е известна с изобилието от исландски коне и всичко изглежда така, сякаш е излязло от живописна картина. Място, където времето е застинало и тече по друг начин. Ще посетим и малкото рибарско селце Хофсос (Hofsós) – едно от най-старите търговски пристанища в северна Исландия. Ще се спрем пред чудноватото скално образувание Hvitserkur, известно като Тролът на северозападна Исландия. Скалата е дом на много птици, което прави мястото още по-живо.

Ден 7 + -

Исландия е истински спектакъл за пътешествениците -откриватели. Тя събужда любопитството, подтиква те към неизвестното с онази сила, с която изригват вулканите и гейзерите ѝ. 

Пътуването ни продължава с още много емоции. На път сме към Deildartunguhver, който е най-големият и мощен горещ извор в Европа. Разположен е в района на Reykholtsdalur в западната част на Исландия. Изворът изхвърля 180 литра вода в секунда с постоянни 97 градуса по Целзий. Има редица дървени пътеки, които позволяват безопасното наблюдение на изворите.

Отправяме се към  водопадите Храунфосар (Hraunfossar) и Барнафос (Barnafoss)-поредица от водопади, които създават пореден необикновен пейзаж. На път сме към следващата спираща дъха гледка. Kirkjufell или Църковната планина е най-красивата планина на полуостров Snæfellsnes и една от най-невероятните в Исландия. Kirkjufell е най-сниманата планина на Исландия. Фантастичният и див пейзаж е отразен в  сцени от Сезон 7 на Game Of Thrones. Следващата спирка е Campsite Ólafsvik. 

Ден 8 + -

Днес ще посетим леговището на огнения звяр и ще се насладим на лавинното шоу, което ще ни предостави най-горещата точка на Света. Преходът до там е около 2 часа и е подходящ за всеки. Трудността не е голяма и не се изисква специална физическа подготовка.

Вулканът - Fagradalsfjall

 

 

Ден 9 + -

Последен ден в Исландия. Земята на водопадите и спиращите дъха пейзажи. Земята на ледниците и гейзерите. Земята на студения север и горещите извори. Земята на дивите пейзажи. Земята, която създава истории. До скоро, Исландия!

 Следва излитане от летище Reykjavik. Прекачване в  Лутън и пристигане в София.

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Необходима екипировка

  • Зимни обувки за планина
  • Зимно яке и панталон за планина
  • Дъждобран
  • Топли чорапи резервен
  • Зимни ръкавици 
  • Зимна шапка
  • Топла блуза – термо бельо
  • Раница  
  • Термос –  ( вместо пластмасова бутилка вода )
  • Канче или pvc чаша за многократна употреба

Очакваме те в Исландия!

В цената не са включени:

– разходи от личен характер

– алкохолни напитки

– услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?

Panic Frame & Travel Logo