fbpx

Вижте видеото по-долу !

ЕКСПЕДИЦИЯ - ВЕНЕЦУЕЛА 01.02 - 13.02 - 2022

Представете си недокоснат свят, скрит в далечните кътчета на нашата планета! Представете си мистична джунгла, неопитомена природа, внушителни дъждовни гори, грандиозни водопади и съвършено биоразнообразие! Представете си пътуването на живота си!

 

Отваряме Портал към друго измерение в приключенията и ви водим на експедиция към сърцето на дивата Венецуела! Тръгваме по следите на Изгубения свят, за да ви покажем най-внушителните хоризонти на Южна Америка и места, които не знаете че съществуват! Ще ви качим с хеликоптери до върха на най-високият водопад в света –  Angel Falls! Качваме и адреналина ви, защото там ви очакват неземните пейзажи на Национален парк Канайма! Това пътуване не само ще ви отведе до един фантастичен свят от пещери и мистична природа, но и ще изживеете най-голямото си приключение! Ще се спускаме с рапели по левият фланг на водопада Анхел, ще се върнем в праисторически времена, за да изследваме най-дивите кътчета на Венецуела! Ще бъдем част от един естествен Рай, далече от модерната и забързана цивилизация! Ще се потопим в Делтата на река Ориноко, където ще плаваме по реките Churun и Carrao, за да видим най-впечатляващите гледки към величествените Тепуи и за да се срещнем с индианското племе Пемон! Очаква ви пътешествие извън рамките на обикновеното, извън всички клишета и представи! Затегнете коланите, защото ви очаква експедиция към изгубения свят на Венецуела! Не ти обещаваме, че ще видиш динозаври, но ти гарантираме че никога не си се чувствал толкова жив!

Очакваме те във Венецуела!

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма
Ден 1 - Заминаване София 16:00 Истанбул 18:25 + -

Заминаване от Летище София. Терминал 2 . 

София  16:00 – Истанбул  18:25

Ден 2 - Истанбул 02:10 Каракас 13:20 + -

Добре дошли във Венецуела!

Пристигане в столицата Каракас ! Следва трансфер до хотел в близост до летището, където ни очаква приятна почивка и нощувка в двойни стаи след дългото пътуване.

Ден 3 - Национален парк Канайма (Canaima National Park) + -

Отворете всички сетива, защото този ден се отправяме  към едно от най-девствените и непокътнати кътчета на планетата - Национален парк Канайма. Истинският Джурасик парк!

Ранен трансфер до летището и полет до Национален парк Канайма. Ще се потопим в неземно красив свят, изпълнен с безкрайни джунгли, реки, пещери и грандиозни водопади, сред които най-високият водопад в света Анхел! Националният парк е част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, а атмосферата е от друг свят! Това е една уникална биологична среда, която е дом на необикновени животински видове и растения. Голяма част от парка е заета с така наречените Тепуи – високи планински масиви, съчетаващи скални образувания, безкрайни водопади и завършващи с плато в най-високата си част. Това е само част от сюрреалистичният пейзаж на Канайма! В превод от езика на местното племе, тепуи означава „Дом на боговете”. Едни от най-внушителните тепуи са Аутана,  Рорайма и  Ауянтепуи, откъдето се спуска водопадът Анхел! Национален парк Канайма е дом на индианците от племето Пемон, които принадлежат към карибската лингвистична група. След обяд се отправяме по лагуната на Канайма и нейните неземни водопади.  Ще се озовем сред внушителни водни маси, фантастична природа  и един истински рай в сърцето на Венецуела!

Очаква ни и разходка до впечатляващия водопад El Sapo, където ще се потопим в духа на  Канайма и едно спиращо дъха приключение! Настаняваме се в двойни стаи в Posada Morichal в Канайма.

Включени обяд и вечеря. Нощувка

Ден 4 : Канайма (Canaima) - Полет с ХЕЛИКОПТЕР до Angel Falls – най-високият водопад в света + -

Ден трети - Полет с ХЕЛИКОПТЕР до Angel Falls – най-високият водопад в света.

Днес започва голямото приключение, защото политаме с хеликоптери до върха на Ауянтепуи (Auyán Tepui) и се приземяваме на най-горния лагер на Angel Falls! Така че затегнете коланите! Очаква ви Angel Falls – най-високият водопад в света!

Разположен дълбоко в един от най-недостъпните национални паркове в цяла Южна Америка,  Angel Falls е една от най-величествените природни забележителности на планетата! Испанското му произношение е Анхел, а със своите 979 метра, внушителни падащи водни маси и отвесни скали, водопадът създава един приказен свят, често пресъздаван в книгите и филмите. От хеликоптера ще се насладим на нереално красивите пейзажи на Национален парк Канайма и Ауянтепуи – планинският масив, откъдето се спуска водопада. Ще се озовем в свят, който няма връзка с модерния и забързан живот. Джунглите около Ауянтепуи са естественият хабитат на ягуари, пуми, маймуни, игуани и други диви животни. Един естествен  рай, който те кара да се чувстваш така малък и незначителен пред превъзходството на дивата природа!

Водопадът Анхел носи името си от неговият откривател Джейми Ейнджъл, който през 1935 г. прелита със самолета си в района в търсене на златно находище. Прелитайки над джунглата до върха на планината, самолетът му се повредил и катастрофирал. Джейми и неговият екип остават невредими и в търсене на път се натъкват на най-красивата гледка на света – водопадът, който днес носи неговото име.

Ще прекараме целия ден в разглеждане на великолепните гледки на водопада и района.  Нощувки в палатки за двама души.

Включени са  закуска, обяд и вечеря.

Ден 5 : ANGEL FALLS TOP CAMP + -

Днешният ден ще се потопим в магията на Angel Falls, съзерцавайки невероятният пейзаж и сюреалистичната атмосфера на водопада.

Ако има място, на което човек може да почувства цялото величие на природата – то това е водопадът Анхел. Местните индианци от племето Пемон го наричат „Kerepakupai merú“  (Водопад на най-дълбокото място). Районът е и любимо място за търсачите на силни усещания. Там се срещат истински авантюристи и откривателите! Неслучайно водопадът е една от локациите в популярният филм Point Break. Сами ще усетите колко специално е това място!  Нощувки в палатки за двама души.

Включени са закуска, обяд и вечеря.

Ден 6 :  ANGEL FALLS TOP CAMP - 1-ви РАПЕЛИ - LA CUEVA + -

Голямото приключение продължава с още по-силни емоции!

Следващите два дни ще се спускаме с рапели до основата на Angel Falls!

Ще бъде ранен старт след закуска. Днес се спускаме 450 метра с рапели по левия фланг на водопада. Дръжте се здраво, защото това изживяване ще ви разтърси до основи! Следваме инструкциите на водачите и започваме спускане по левият фланг на водопада. Следва едно от най-вълнуващите приключения в живота ви! Спускането този ден ще отнеме средно около 45 минути на човек, затова се заредете с много авантюризъм, търпение и спиращи дъха емоции! Очаква ви ден, в който ще усетим истинската връзка между човека и природата!  Целта ни е да стигнем до La Cueva – Пещерата.

Там ви очаква едно от най-невероятните места за вечеря в живота ви и нощувка в бивак (Bivoac) под звуците на природата. Споменахме ли ви вече, че никога не сте изживявали нещо подобно в живота си!

 Включени са  закуска, пакетиран обяд и вечеря.

 

Ден 7 :  LA CUEVA - ISLA RATON + -

Днес продължаваме спускането, придвижвайки се през наклонената гора, докато стигнем до следващите рапели. От тази точка групата се спуска на 500 метра до основата на водопадът Анхел. Оттук продължаваме слизането пеша около 1 час и стигаме до лагера на Isla Ratón. Поглеждаме назад към безкрайната стена и усещаме удовлетворението от добре свършената работа!

Поздравления! Вие се спуснахте по стената на най-високият водопад в света! Ще нощуваме в хамаци с мрежи против комари. Включени са закуска, пакетиран обяд и вечеря.

 

Ден 8 ISLA RATON - CANAIMA + -

Днес ни очаква незабравимо плаване с лодка, разкриващо най-невероятните пейзажи на Венецуела и Делтата на река Ориноко!

Ще се насладим на удивителни гледки, джунгла, водопади и внушителни тепуи, спускайки се с традиционните за района дълги лодки. Ще плаваме четири часа от  Isla Raton по река Churun, която е приток на Ориноко. Продължаваме изследването на вълшебния свят на Канайма и на най-внушителните панорамни гледки в света! Достигаме до река Carrao, която ни връща към местната и туристическа общност на Канайма.  Оставаме в Canaima в двойни стаи, Posada Morichal.                 

Включени са закуска, обяд и вечеря.

Ден 9 : CANAIMA - URUYEN  + -

Закуска. Приключението ни продължава с полет около 30 минути  в самолет  Cessna 206 от Canaima до Uruyen Camp.

Разположен в югоизточните поли на Auyantepuy, в областта Гран Савана, Uruyen Camp е невероятно място за почивка и предлага прекрасни гледки към величествените Тепуи. Намира се близо до красива река, където може да поплувате или просто да се отпуснете. След обяд се отправяме на пешеходна едночасова разходка до внушителният каньон Yurwan. Нощувка в Uruyen Camp.

Легла. Включени са закуска, обяд и вечеря.

Ден 10 - Auyantepuy + -
Ден, да се насладим на красивата долина Уруен и великолепната гледка към
Auyantepuy. Ще посетим водопади и реки. Включени закуска, обяд и вечеря.
Ден 11 :  URUYEN CAMP – KAVAC CAMP + -

Някога мечтали ли сте да се срещнете с автентично индианско племе? Днешното приключение ще ни отведе на поход през саваната, за да се срещнем с местните индианци от племето Пемон!

Техният дом е Национален парк Канайма.  Притежават богати традиции, обичаи и автентичен начин на живот, в който този ден ще се потопим. За да достигнем до местната общност на Санта Марта, ни очакват 40 минути пешеходна разходка, където ще бъдем част от един различен свят. След срещата ни с индианците от Пемон, се отправяме към Kavac Camp – 45 минути. Очаква ни обяд и кратка почивка. След това продължаваме разходката около 15 минути до живописният каньон Kavac. Тук ще прекараме целият следобед сред  тайнствените каменни образувания и мистична природа на каньона, а след това се връщаме в лагера за вечеря.

 Нощувка в лагера. Легла. Включени са закуска, обяд и вечеря.

Ден 12 : КАМП KAVAC - КАНАЙМ + -
КАМП KAVAC - КАНАЙМА - Полет със самолет Чесна 206 до Канайма. Следобед ни очаква 
лагуната Канайма и различните й водопади. Също така кратък 15-минутен преход до грандиозния Ел
Водопад Сапо, под който ще преминем. Нощуваме в Canaima, в двойни стай
Нощувка в Посада в Канайма. Включени закуска, обяд и вечеря.
Ден 13 : КАНАЙМА - КАРАКАС + -

КАНАЙМА - КАРАКАС - След закуска, свободно време, за да се насладите на околността, рано следобеден полет за връщане в Каракас. Пристигане в националното летище Каракас и съдействие. Прехвърляне до хотел наблизо. Отседнете в двойни стаи. Обяд и вечеря от пътуващ в хотела.

Последен Ден във Венецуела + -

Заминаване от Каракас  14:55 Истанбул  1000 ( +1 , 09.12.2021)

Истанбул 1455 София 15:10

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Най-високата дневна температура през ноември 2020 г. е 29 ° C. В същото време най-ниската нощна температура  е 17 ° C. Средните дневни и нощни стойности през ноември са били 27,1 ° C и 19,1 ° C.

 • Задължително пътувайте с туристическа раница 60-80 литра 
 • Малка раница за ръчен багаж (за дневни преходи)
 • Челник с резервни батерии
 • Външна батерия М-PowerBank
 • Носете достатъчно допълнителни батерии за всички електронни уреди. 
 • Слънцезащитен крем (минимум SPF 30)
 • Лични медикаменти
 • Нужни препарати за лична хигиена
 • Термос – 1 литър  
 • Бинокъл (Личен избор)
 • Надуваемо шалте 
 • Спален чувал 
 • Високи обувки за трекинг 
 • Панталони  за трекинг (Два броя)
 • Лятно яке за планина с воден стълб
 • Дъждобран
 • Дрехи за вечерта
 • Тениски – 10 бр
 • Чорапи – 10 бр
 • Къси панталони
 • Шапка 
 • Слънчеви очила
 • Чехли за баня/плаж
 • Хавлия за баня 
 • Плажно облекло

Очакваме те във Венецуела!

В цената не са включени:

– Разходи от личен характер

– Алкохолни напитки

– Услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?

Panic Frame & Travel Logo