fbpx

ЕКСПЕДИЦИЯ - ВЕНЕЦУЕЛА 01.11 - 13.11

Представете си недокоснат свят, скрит в далечните кътчета на нашата планета! Представете си мистична джунгла, неопитомена природа, внушителни дъждовни гори, грандиозни водопади и съвършено биоразнообразие! Представете си пътуването на живота си!

 

Отваряме Портал към друго измерение в приключенията и ви водим на експедиция към сърцето на дивата Венецуела! Тръгваме по следите на Изгубения свят, за да ви покажем най-внушителните хоризонти на Южна Америка и места, които не знаете че съществуват! Ще ви качим с хеликоптери до върха на най-високият водопад в света –  Angel Falls! Качваме и адреналина ви, защото там ви очакват неземните пейзажи на Национален парк Канайма! Това пътуване не само ще ви отведе до един фантастичен свят от пещери и мистична природа, но и ще изживеете най-голямото си приключение! Ще се спускаме с рапели по левият фланг на водопада Анхел, ще се върнем в праисторически времена, за да изследваме най-дивите кътчета на Венецуела! Ще бъдем част от един естествен Рай, далече от модерната и забързана цивилизация! Ще се потопим в Делтата на река Ориноко, където ще плаваме по реките Churun и Carrao, за да видим най-впечатляващите гледки към величествените Тепуи и за да се срещнем с индианското племе Пемон! Очаква ви пътешествие извън рамките на обикновеното, извън всички клишета и представи! Затегнете коланите, защото ви очаква експедиция към изгубения свят на Венецуела! Не ти обещаваме, че ще видиш динозаври, но ти гарантираме че никога не си се чувствал толкова жив!

Очакваме те във Венецуела!

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма
Ден първи - София – Каракас (Caracas) + -

Добре дошли във Венецуела!

Пристигане в столицата Каракас от София. Следва трансфер до хотел в близост до летището, където ни очаква приятна почивка и нощувка в двойни стаи след дългото пътуване.

Ден втори - Пуерто Ордаз (Puerto Ordaz) - Сиудад Боливар (Ciudad Bolivar) – Национален парк Канайма (Canaima National Park) + -

Отворете всички сетива, защото този ден се отправяме  към едно от най-девствените и непокътнати кътчета на планетата - Национален парк Канайма. Истинският Джурасик парк!

Ранен трансфер до летището в частен автомобил.Полет от Каракас до Пуерто Ордаз.Пристигаме около 7ам. и  затягаме коланите и отново  политаме с малки самолети Cessna 206 към непознатият естествен рай, наречен Национален парк Канайма. Ще се потопим в неземно красив свят, изпълнен с безкрайни джунгли, реки, пещери и грандиозни водопади, сред които най-високият водопад в света Анхел! Националният парк е част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, а атмосферата е от друг свят! Това е една уникална биологична среда, която е дом на необикновени животински видове и растения. Голяма част от парка е заета с така наречените Тепуи – високи планински масиви, съчетаващи скални образувания, безкрайни водопади и завършващи с плато в най-високата си част. Това е само част от сюреалистичният пейзаж на Канайма! В превод от езика на местното племе, тепуи означава „Дом на боговете”. Едни от най-внушителните тепуи са Аутана,  Рорайма и  Ауянтепуи, откъдето се спуска водопадът Анхел! Национален парк Канайма е дом на индианците от племето Пемон, които принадлежат към карибската лингвистична група. След обяд се отправяме по лагуната на Канайма и нейните неземни водопади.  Ще се озовем сред внушителни водни маси, фантастична природа  и един истински рай в сърцето на Венецуела!

Очаква ни и разходка до впечатляващия водопад El Sapo, където ще се потопим в духа на  Канайма и едно спиращо дъха приключение!Настаняваме се в двойни стаи в Posada Morichal в Канайма.

Включени обяд и вечеря. Нощувка.

Пуерто Ордаз е пристанищен град и част от Сиудад Гуаяна. Районът е
популярен с добива си на злато, диаманти и скъпоценни камъни, но не това е най-голямото му съкровище и сами ще се убедите в това.

Ден трети: Канайма (Canaima) - Полет с ХЕЛИКОПТЕР до Angel Falls – най-високият водопад в света + -

Ден трети:  Канайма (Canaima) - Полет с ХЕЛИКОПТЕР до Angel Falls – най-високият водопад в света

Днес започва голямото приключение, защото политаме с хеликоптери до върха на Ауянтепуи (Auyán Tepui) и се приземяваме на най-горния лагер на Angel Falls! Така че затегнете коланите! Очаква ви Angel Falls – най-високият водопад в света!

Разположен дълбоко в един от най-недостъпните национални паркове в цяла Южна Америка,  Angel Falls е една от най-величествените природни забележителности на планетата! Испанското му произношение е Анхел, а със своите 979 метра, внушителни падащи водни маси и отвесни скали, водопадът създава един приказен свят, често пресъздаван в книгите и филмите. От хеликоптера ще се насладим на нереално красивите пейзажи на Национален парк Канайма и Ауянтепуи – планинският масив, откъдето се спуска водопада. Ще се озовем в свят, който няма връзка с модерния и забързан живот. Джунглите около Ауянтепуи са естественият хабитат на ягуари, пуми, маймуни, игуани и други диви животни. Един естествен  рай, който те кара да се чувстваш така малък и незначителен пред превъзходството на дивата природа!

Водопадът Анхел носи името си от неговият откривател Джейми Ейнджъл, който през 1935 г. прелита със самолета си в района в търсене на златно находище. Прелитайки над джунглата до върха на планината, самолетът му се повредил и катастрофирал. Джейми и неговият екип остават невредими и в търсене на път се натъкват на най-красивата гледка на света – водопадът, който днес носи неговото име.

Ще прекараме целия ден в разглеждане на великолепните гледки на водопада и района.  Нощувки в палатки за двама души.

Включени са  закуска, обяд и вечеря.

Ден четвърти : ANGEL FALLS TOP CAMP + -

Днешният ден ще се потопим в магията на Angel Falls, съзерцавайки невероятният пейзаж и сюреалистичната атмосфера на водопада.

Ако има място, на което човек може да почувства цялото величие на природата – то това е водопадът Анхел. Местните индианци от племето Пемон го наричат „Kerepakupai merú“  (Водопад на най-дълбокото място). Районът е и любимо място за търсачите на силни усещания. Там се срещат истински авантюристи и откривателите! Неслучайно водопадът е една от локациите в популярният филм Point Break. Сами ще усетите колко специално е това място!  Нощувки в палатки за двама души.

Включени са закуска, обяд и вечеря.

Ден пети :  ANGEL FALLS TOP CAMP - 1-ви РАПЕЛИ - LA CUEVA + -

Голямото приключение продължава с още по-силни емоции!

Следващите два дни ще се спускаме с рапели до основата на Angel Falls!

Ще бъде ранен старт след закуска. Днес се спускаме 450 метра с рапели по левия фланг на водопада. Дръжте се здраво, защото това изживяване ще ви разтърси до основи! Следваме инструкциите на водачите и започваме спускане по левият фланг на водопада. Следва едно от най-вълнуващите приключения в живота ви! Спускането този ден ще отнеме средно около 45 минути на човек, затова се заредете с много авантюризъм, търпение и спиращи дъха емоции! Очаква ви ден, в който ще усетим истинската връзка между човека и природата!  Целта ни е да стигнем до La Cueva – Пещерата. Там ви очаква едно от най-невероятните места за вечеря в живота ви и нощувка в бивак (Bivoac) под звуците на природата. Споменахме ли ви вече, че никога не сте изживявали нещо подобно в живота си!

 Включени са  закуска, пакетиран обяд и вечеря.

 

Ден шести:  LA CUEVA - ISLA RATON + -

Днес продължаваме спускането, придвижвайки се през наклонената гора, докато стигнем до следващите рапели. От тази точка групата се спуска на 500 метра до основата на водопадът Анхел. Оттук продължаваме слизането пеша около 1 час и стигаме до лагера на Isla Ratón. Поглеждаме назад към безкрайната стена и усещаме удовлетворението от добре свършената работа!

Поздравления! Вие се спуснахте по стената на най-високият водопад в света! Ще нощуваме в хамаци с мрежи против комари. Включени са закуска, пакетиран обяд и вечеря.

Ден седми: ISLA RATON - CANAIMA + -

Днес ни очаква незабравимо плаване с лодка, разкриващо най-невероятните пейзажи на Венецуела и Делтата на река Ориноко!

Ще се насладим на удивителни гледки, джунгла, водопади и внушителни тепуи, спускайки се с традиционните за района дълги лодки. Ще плаваме четири часа от  Isla Raton по река Churun, която е приток на Ориноко. Продължаваме изследването на вълшебния свят на Канайма и на най-внушителните панорамни гледки в света! Достигаме до река Carrao, която ни връща към местната и туристическа общност на Канайма.  Оставаме в Canaima в двойни стаи, Posada Morichal.                 

Включени са закуска, обяд и вечеря.

Ден осми: CANAIMA - URUYEN  + -

Закуска. Приключението ни продължава с полет около 30 минути  в самолет  Cessna 206 от Canaima до Uruyen Camp.

Разположен в югоизточните поли на Auyantepuy, в областта Гран Савана, Uruyen Camp е невероятно място за почивка и предлага прекрасни гледки към величествените Тепуи. Намира се близо до красива река, където може да поплувате или просто да се отпуснете. След обяд се отправяме на пешеходна едночасова разходка до внушителният каньон Yurwan. Нощувка в Uruyen Camp.

Легла. Включени са закуска, обяд и вечеря.

Ден девети:  URUYEN CAMP – KAVAC CAMP + -

Някога мечтали ли сте да се срещнете с автентично индианско племе? Днешното приключение ще ни отведе на поход през саваната, за да се срещнем с местните индианци от племето Пемон!

Техният дом е Национален парк Канайма.  Притежават богати традиции, обичаи и автентичен начин на живот, в който този ден ще се потопим. За да достигнем до местната общност на Санта Марта, ни очакват 40 минути пешеходна разходка, където ще бъдем част от един различен свят. След срещата ни с индианците от Пемон, се отправяме към Kavac Camp – 45 минути. Очаква ни обяд и кратка почивка. След това продължаваме разходката около 15 минути до живописният каньон Kavac. Тук ще прекараме целият следобед сред  тайнствените каменни образувания и мистична природа на каньона, а след това се връщаме в лагера за вечеря.

 Нощувка в лагера. Легла. Включени са закуска, обяд и вечеря.

Ден десети:  KAVAC – CIUDAD BOLIVAR – PUERTO ORDAZ + -

След закуска ще чакаме малките самолети за връщане в Сиудад Боливар. Политаме отново над Канайма и едни от най-красивите гледки на света! След пристигането ни в Сиудад Боливар следва трансфер по земя до Пуерто Ордаз  - 1 час. Настаняваме се в хотел Рорайма.

Включени са закуска и обяд.

Ден единадесети : PUERTO ORDAZ - CARACAS + -

 Ранен трансфер до летището на Пуерто Ордаз. Следва сутрешен полет до Каракас и пристигане в национално летище Каракас. Съдействие и трансфер до международен терминал за полет към София.

 Връщаме се обратно към цивилизацията след незабравима експедиция до изгубеният свят на Венецуела. Свят, обитаван от племена и най-съвършеното биоразнообразие на планетата! Свят, пълен с приключения и загадъчни места! Изгубеният свят, който преоткрихме заедно!

 Очакваме те във Венецуела!

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Очакваме те във Венецуела!

В цената не са включени:

– Разходи от личен характер

– Алкохолни напитки

– Услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?

COVID 19

Уважаеми клиенти ,

Предвид постоянно променящата се обстановка, наложена от различните регулации относно ограничаване на разпространението на COVID-19, касаещи пътуванията по различни дестинации, имаме удоволствието да Ви представим нашите условия на резервиране без финансов риск по всичките ни предстоящи програми:

  • всички наши продукти включват медицинска застраховка с покритие на риск от COVID-19 в случай на заболяване в чужбина и нужда от лечение на място.
  • при анулация на пътуването от страна на Туроператора, сумата се възстановява в рамките на 7 работни дни от деня на анулацията.
  • в случай на развитие на епидемиологична обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите, Туроператора ще възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 работни дни след датата на отпътуване.
  • предлагаме на нашите клиенти към всички пакети сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19, чрез която заплатените суми се възстановяват спрямо общите условия на Застрахователно дружество "Евро Инс". Покрити са направените разходи по екскурзията при анулация. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който няма да може да пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.


Какво не покрива застраховката?

  • събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
  • опит за самоубийство или самоубийство;
  • събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
  • събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
  • събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;


Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

  • пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6), страх от предприемане на пътуване, отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация, груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

При интерес от застраховка (Covid 19) се свържете с нас