fbpx

Вижте видеото по-долу !

ЕКСПЕДИЦИЯ - ВЕНЕЦУЕЛА 28.10 - 11.11 - 2022

Представете си недокоснат свят, скрит в далечните кътчета на нашата планета! Представете си мистична джунгла, неопитомена природа, внушителни дъждовни гори, грандиозни водопади и съвършено биоразнообразие! Представете си пътуването на живота си!

Отваряме Портал към друго измерение в приключенията и ви водим на експедиция към сърцето на дивата Венецуела! Тръгваме по следите на Изгубения свят, за да ви покажем най-внушителните хоризонти на Южна Америка и места, които не знаете че съществуват! Ще ви качим с хеликоптери до върха на най-високият водопад в света –  Angel Falls! Качваме и адреналина ви, защото там ви очакват неземните пейзажи на Национален парк Канайма! Това пътуване не само ще ви отведе до един фантастичен свят от пещери и мистична природа, но и ще изживеете най-голямото си приключение! Ще се спускаме с рапели по левият фланг на водопада Анхел, ще се върнем в праисторически времена, за да изследваме най-дивите кътчета на Венецуела! Ще бъдем част от един естествен Рай, далече от модерната и забързана цивилизация! Ще се потопим в Делтата на река Ориноко, където ще плаваме по реките Churun и Carrao, за да видим най-впечатляващите гледки към величествените Тепуи. Очаква ви пътешествие извън рамките на обикновеното, извън всички клишета и представи! Затегнете коланите, защото ви очаква експедиция към изгубения свят на Венецуела! Не ти обещаваме, че ще видиш динозаври, но ти гарантираме че никога не си се чувствал толкова жив!

 

Спускането на най-високият водопад в света „Анхел“ се организира от 10 г. Екипът от алпинисти, който ни посреща във Венецуела са легенди в Южна Америка. Отнело им е повече от 15 г. за изграждането и обезопасяването по левия фланг на величествения водопад, за да можем днес да спускаме с рапел. Участвали са в заснемането на филма “Point Break”, документални филми на National Geographic, както и са придружавали групи от изследователи. Това са единствените хора в света, които имат  разрешително за спускане на водопада. Към днешна дата само 70 души, в които се включва и първата група българи с Panic Frame and Travel са имали възможността да изживеят това неповторимо усещане. След успешната ни първа експедиция във Венецуела Panic Frame and Travel вече е сред петте туристически агенции в Европа, които притежават десетгодишен ексклузивитет за предлагане на това приключение.

ПРОГРАМАТА

Кликнете на деня, за да видите подробната програма
Ден 1 - Заминаване София 16:00 Истанбул 18:25 + -

Заминаване от Летище София. Терминал 2 . 

София  16:00 – Истанбул  18:25

Ден 2 - Истанбул 02:10 Каракас 13:20 + -

Добре дошли във Венецуела!

Пристигане в столицата Каракас ! Следва трансфер до хотел в близост до летището, където ни очаква приятна почивка и нощувка в двойни стаи след дългото пътуване.

Ден 3 - Национален парк Канайма (Canaima National Park) + -

Отворете всички сетива, защото този ден се отправяме  към едно от най-девствените и непокътнати кътчета на планетата - Национален парк Канайма. Истинският Джурасик парк!

Ранен трансфер до летището и полет до Национален парк Канайма. Ще се потопим в неземно красив свят, изпълнен с безкрайни джунгли, реки, пещери и грандиозни водопади, сред които най-високият водопад в света Анхел! Националният парк е част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, а атмосферата е от друг свят! Това е една уникална биологична среда, която е дом на необикновени животински видове и растения. Голяма част от парка е заета с така наречените Тепуи – високи планински масиви, съчетаващи скални образувания, безкрайни водопади и завършващи с плато в най-високата си част. Това е само част от сюрреалистичният пейзаж на Канайма! В превод от езика на местното племе, тепуи означава „Дом на боговете”. Едни от най-внушителните тепуи са Аутана,  Рорайма и  Ауянтепуи, откъдето се спуска водопадът Анхел! Национален парк Канайма е дом на индианците от племето Пемон, които принадлежат към карибската лингвистична група. След обяд се отправяме по лагуната на Канайма и нейните неземни водопади.  Ще се озовем сред внушителни водни маси, фантастична природа  и един истински рай в сърцето на Венецуела!

Очаква ни и разходка до впечатляващия водопад El Sapo, където ще се потопим в духа на  Канайма и едно спиращо дъха приключение! Настаняваме се в двойни стаи в Posada Morichal в Канайма.

Включени обяд и вечеря. Нощувка

Ден 4 : Канайма (Canaima) - Полет с ХЕЛИКОПТЕР до Angel Falls – най-високият водопад в света + -

Ден трети - Полет с ХЕЛИКОПТЕР до Angel Falls – най-високият водопад в света.

Днес започва голямото приключение, защото политаме с хеликоптери до върха на Ауянтепуи (Auyán Tepui) и се приземяваме на най-горния лагер на Angel Falls! Така че затегнете коланите! Очаква ви Angel Falls – най-високият водопад в света!

Разположен дълбоко в един от най-недостъпните национални паркове в цяла Южна Америка,  Angel Falls е една от най-величествените природни забележителности на планетата! Испанското му произношение е Анхел, а със своите 979 метра, внушителни падащи водни маси и отвесни скали, водопадът създава един приказен свят, често пресъздаван в книгите и филмите. От хеликоптера ще се насладим на нереално красивите пейзажи на Национален парк Канайма и Ауянтепуи – планинският масив, откъдето се спуска водопада. Ще се озовем в свят, който няма връзка с модерния и забързан живот. Джунглите около Ауянтепуи са естественият хабитат на ягуари, пуми, маймуни, игуани и други диви животни. Един естествен  рай, който те кара да се чувстваш така малък и незначителен пред превъзходството на дивата природа!

Водопадът Анхел носи името си от неговият откривател Джейми Ейнджъл, който през 1935 г. прелита със самолета си в района в търсене на златно находище. Прелитайки над джунглата до върха на планината, самолетът му се повредил и катастрофирал. Джейми и неговият екип остават невредими и в търсене на път се натъкват на най-красивата гледка на света – водопадът, който днес носи неговото име.

Ще прекараме целия ден в разглеждане на великолепните гледки на водопада и района.  Нощувки в палатки за двама души.

Включени са  закуска, обяд и вечеря.

Ден 5 : ANGEL FALLS TOP CAMP + -

Днешният ден ще се потопим в магията на Angel Falls, съзерцавайки невероятният пейзаж и сюреалистичната атмосфера на водопада.

Ако има място, на което човек може да почувства цялото величие на природата – то това е водопадът Анхел. Местните индианци от племето Пемон го наричат „Kerepakupai merú“  (Водопад на най-дълбокото място). Районът е и любимо място за търсачите на силни усещания. Там се срещат истински авантюристи и откривателите! Неслучайно водопадът е една от локациите в популярният филм Point Break. Сами ще усетите колко специално е това място!  Нощувки в палатки за двама души.

Включени са закуска, обяд и вечеря.

Ден 6 :  ANGEL FALLS TOP CAMP - 1-ви РАПЕЛИ - LA CUEVA + -

Голямото приключение продължава с още по-силни емоции!

Следващите два дни ще се спускаме с рапели до основата на Angel Falls!

Ще бъде ранен старт след закуска. Днес се спускаме 450 метра с рапели по левия фланг на водопада. Дръжте се здраво, защото това изживяване ще ви разтърси до основи! Следваме инструкциите на водачите и започваме спускане по левият фланг на водопада. Следва едно от най-вълнуващите приключения в живота ви! Спускането този ден ще отнеме средно около 45 минути на човек, затова се заредете с много авантюризъм, търпение и спиращи дъха емоции! Очаква ви ден, в който ще усетим истинската връзка между човека и природата!  Целта ни е да стигнем до La Cueva – Пещерата.

Там ви очаква едно от най-невероятните места за вечеря в живота ви и нощувка в бивак (Bivoac) под звуците на природата. Споменахме ли ви вече, че никога не сте изживявали нещо подобно в живота си!

 Включени са  закуска, пакетиран обяд и вечеря.

 

Ден 7 :  LA CUEVA - ISLA RATON + -

Днес продължаваме спускането, придвижвайки се през наклонената гора, докато стигнем до следващите рапели. От тази точка групата се спуска на 500 метра до основата на водопадът Анхел. Оттук продължаваме слизането пеша около 1 час и стигаме до лагера на Isla Ratón. Поглеждаме назад към безкрайната стена и усещаме удовлетворението от добре свършената работа!

Поздравления! Вие се спуснахте по стената на най-високият водопад в света! Ще нощуваме в хамаци с мрежи против комари. Включени са закуска, пакетиран обяд и вечеря.

 

Ден 8 ISLA RATON - CANAIMA + -

Днес ни очаква незабравимо плаване с лодка, разкриващо най-невероятните пейзажи на Венецуела и Делтата на река Ориноко!

Ще се насладим на удивителни гледки, джунгла, водопади и внушителни тепуи, спускайки се с традиционните за района дълги лодки. Ще плаваме четири часа от  Isla Raton по река Churun, която е приток на Ориноко. Продължаваме изследването на вълшебния свят на Канайма и на най-внушителните панорамни гледки в света! Достигаме до река Carrao, която ни връща към местната и туристическа общност на Канайма.  Оставаме в Canaima в двойни стаи, Posada Morichal.                 

Включени са закуска, обяд и вечеря.

Ден 9 : CANAIMA - CARACAS + -

Закуска. Имаме вътрешен трансфер към Каракас, където отново ще бъдем настанени в хотел.

 

Ден 10 - CARACAS - LOS Roques LOS ROQUES + -
Днес ни очаква ранен трансфер от Каракас до Лос Рокес – венецуелският тропически рай, където заслужено ще си починем.

Настаняване в 4*/5* хотел, където ще имаме свободна програма и ще може да се насладим на тропическия архипелаг.
Ден 11 :  LOS ROQUES + -

Свободна програма.

Ден 12 : LOS ROQUES + -
Свободна програма
Ден 13 : LOS ROQUES - CARACAS + -

Свободна програма.

Последен Ден във Венецуела + -

Заминаване от Каракас  14:55 Истанбул  1000 ( +1 , 09.12.2021)

Истанбул 1455 София 15:10

Често задавани въпроси. Отговаряме преди да сте ни питали. 

1.   Нужно ли е да имаме предварителна подготовка?

Не е нужно да имате подготовка, дори човек с нулев опит се справя. На място екипът от алпинисти в рамките на 2 дни ви провежда обучение и ви подготвя за предстоящата доза адреналин.

2.   Опасно ли е?

За да ви дадем пример. За 10 г. не е имало 1 инцидент в групите, които са спускали водопада. Високият професионализъм на нашите партньори във Венецуела,както казахме е известен в цяла Южна Америка, а в ръцете на такива хора се оставяте безусловно и се чувствате по-спокойни от всякога.

3.Кои са най-подходящите месеци, в които може да пътуваме до Венецуела?

Климатичният прозорец за извършване на експедиция Венецуела, в който може да пътуваме е от октомври до февруари. Panic Frame and Travel има разрешение за 1 групи по 10 човека на година в този период.

4.   Опасно ли е във Венецуела?

Каракас не е безопасен град. След като  кацнем ще ни настанят в хотел, като излизането от него е строго непрепоръчително. На следващият ден излитаме с вътрешен полет към Национален парк „Канайма“, където единствените хора, които ще срещнете са племето пемон, както и туристи отишли да се възхищават на водопада отдолу. 

Panic Frame & Travel си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Най-високата дневна температура през ноември 2020 г. е 29 ° C. В същото време най-ниската нощна температура  е 17 ° C. Средните дневни и нощни стойности през ноември са били 27,1 ° C и 19,1 ° C.

 • Задължително пътувайте с туристическа раница 60-80 литра 
 • Малка раница за ръчен багаж (за дневни преходи)
 • Челник с резервни батерии
 • Външна батерия М-PowerBank
 • Носете достатъчно допълнителни батерии за всички електронни уреди. 
 • Слънцезащитен крем (минимум SPF 30)
 • Лични медикаменти
 • Нужни препарати за лична хигиена
 • Термос – 1 литър  
 • Надуваемо шалте 
 • Спален чувал 
 • Високи обувки за трекинг 
 • Панталони  за трекинг (Два броя)
 • Лятно яке за планина с воден стълб
 • Дъждобран
 • Дрехи за вечерта
 • Тениски 
 • Чорапи 
 • Къси панталони
 • Шапка 
 • Слънчеви очила
 • Чехли за баня/плаж
 • Хавлия за баня 
 • Плажно облекло

Очакваме те във Венецуела!

В цената не са включени:

– Разходи от личен характер

– Алкохолни напитки

– Услуги неупоменати в програмата

Имате въпрос?

Panic Frame & Travel Logo