ИСЛАНДИЯ

Тя е контрастна и страстна. Огън и лед. Тя е като друга планета със студена опаковка и гореща душа.

ИСЛАНДИЯ

Тя е контрастна и страстна. Огън и лед. Тя е като друга планета със студена опаковка и гореща душа.

Защо ИСЛАНДИЯ?

В Исландия майката природа твори по различен начин с друга четка и фантазия.

Между могъщия океан и вулканичните пейзажи, заснежените върхове срещат черните плажове. Страната на най-изумителните водопади, горещите извори, димящи кратери и магични северни сияния. Известна със своята красота, тя все още крие тайните си райски кътчета, недокоснати от човешка ръка.

Единственият начин да я опознаеш, изживееш и насладиш е да я обиколиш с кемпер и фотоапарат, защото зад всеки завой си на нова сюрреалистична гледка, която просто трябва да запечаташ завинаги. И това не е всичко – приключението ни ще ви срещне с най-горещата точка в света!

Нашите подвижни домове за следващите дни са кемперите, в които ще се настанят по 5 човека, предоставяйки ни възможността се движим заедно. Те са модели 2018-2019 тип motorhome – представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло, персон и половина, баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI и 220W ток и това не е всичко. Всеки кемпер разполага с един шофьор, който ще бъде и вашия гид по време на пътуването.

Подвижните ви домове ще ви очакват заредени с хранителни продукти и напитки. Избраните от нас къмпинги  разполагат с душове, кухни, и невероятна локация. Храната е All inclusive.

Пътуването с кемпер е несравнимо изживяване, предизвиквайки емоции като безкрайна независимост и свобода. То предлага жадуваното бягство за всички ентусиасти, които мечтаят за лудо приключение, щура компания и емоции в синхрон с природата.

Нов ден, ново място, нов вдъхновяващ пейзаж.

Подвижният ви дом ще ви покаже тази Исландия, за която дори не сте мечтали да съществува. Ледената й обвивка ще се пропуква пред очите ви с всеки един прекаран ден там, а когато горещата й душа се разкрие пред вас – повявайте ни, няма да искате да си тръгнете. Магията на тази ледена страна дори не може да се опише, затова и предпочитаме направо да ви я покажем.


За теб ли е това пътуване?

Искаш да пътуваш в кемпър и да се събуждаш на нов пейзаж всеки ден

Готов си да се изправиш срещу студ, дъжд и суровата природа в Исландия

Милееш за извънземни гледки, зрелищни водопади и ледници

Нямаш проблем да прекараш една седмица в кемпър с нови приятели

Предстоящи експедиции:

30.04.2024 г.

-

-

8.05.2024 г.

23.05.2024 г.

-

-

31.05.2024 г.

НЯМА МЕСТА

Май 2025 г.

За пътуването

Вашият дом на колела

Представете си усещането да се събуждате всеки ден на ново място с вдъхновяващ пейзаж. Пътуването с кемпер е жадувано бягство за всички ентусиасти, които мечтаят за лудо приключение, щура компания и емоции в синхрон с природата.

Вашите подвижни домове за следващите дни са 3 кемпера, в които ще се настанят по 5 човека и ще се движим заедно.

Всеки кемпер ще разполага с един шофьор, като те ще ви очакват заредени с хранителни продукти и безалкохолни напитки.

Кемперите са модели 2018-2019 с най-високо ниво на оборудване, тип motorhome, представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло персон и половина, комфортна баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI, и 220W ток.

И това не е всичко. Всеки един избран от нас къмпинг разполага с душове, кухни, и невероятна локация. А храната ви е All inclusive.

Усещане за свобода, независимост и несравними емоции на колела – това е само част от изживяването при пътуването с кемпер.

Кемпери, организатори - авантюристи, компания свободниания съмишленици със души, бели нощи, водопади, плажове, кратери, планини, каньони, гейзери и действащ вулкан!

Исландия е друга планета!

Ева Великова

Програма

Ден 1

От Терминал 2 до Рейкявик

Среща на летище София, Терминал 2 и отлитане за Рейкявик.

Ден 1
От Терминал 2 до Рейкявик
Ден 2

Добре дошли в Исландия!

Исландската ни приказка започва с кратък хайк към вулкана Fagradalsfjall, който беше активен до скоро. Преходът до там е около 2 часа и е подходящ за всеки. Трудността не е голяма и не се изисква специална физическа подготовка.

Потегляме с кемпер в посока Skógafoss. Нашата Исландия ще предизвика усещането за безвремие. Онова безвремие, което те кара да почувстваш природата и това, как тя е по-силна от нас.  През този ден ще ви покажем неземни водопади, вулканични кратери, приказни долини, горещи извори, фантастични пейзажи и невероятна природа!

Очакват ни красивите природни феномени на Исландия.

Следващата спирка е Кратерът Керид (Kerid Crater), който е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години. Езерото в него притежава невероятен аквамаринен цвят. Самият Керид е едно от няколкото кратерни езера в района, известни като Западната вулканична зона на Исландия.

За един час ще спрем на Гейсир, където се намират и множество фумароли. Това са отвори в земната кора, които излъчват пара и газ.

Пътя ни продължава към най-известният гейзер на Исландия – Строхкюр (Strokkur,Haukadalsvegur). Ще станем свидетели на  невероятно природно зрелище – изригване на гореща вода и пара с височина от 20 до 40 метра. Това природно явление се наблюдава на всеки 5 до 10 минути.

Продължаваме към следващия исландски феномен – Gullfoss Falls или “Златният водопад“. Това място е едно от природните чудеса на Исландия, а падащите му води сякаш отиват направо под земята. В зависимост от времето, с което разполагаме ще решим, дали да продължим към водопадите Seljalandsfoss и Skogafoss.

Все пак не забравяйте, че ние сме с подвижните си домове и може да пренощуваме, където си пожелаем!

Ден 2
Добре дошли в Исландия!
Ден 3

Извънземна красота, недокоснати от човешко присъствие

Сюрреалистичният пейзаж на Исландия и неземната й атмосфера ще предизвикат у вас непознати до сега усещания.  Програмата ни за този ден включва извънземни места, които крият пейзажи с дива и драматична красота, самолетни останки,  черни плажове с непозната красота, каньони, водопади и гледки, недокоснати от човешко присъствие.

Денят е 21 ноември 1973г. Около 14:00ч. Самолет Douglas Super DC 3, със седем членен екипаж, каца принудително в Sólheimasandur. Няма пострадали.  Днес белите останки на самолета създават драматична и мистериозна атмосфера сред тъмния вулканичен пясък. Тук ще имаме преход около 2 часа, за който не е необходимо да имате физическа подготовка. Пътят е обработен без денивелация.

Пътя ни ще ни отведе към скалната арка Dyrhólaey или Door Hill. С вулканичния си произход, невероятните гледки към южното крайбрежие, богатството на птичи живот и историческия си фар, това място е едно от най-красивите в Исландия. Тук може да се срещне и любимият жител на Исландия – птицата Atlantic Puffin.

Следващата спирка е най-известният плаж в Исландия и един от най-известните в света – плажът Reynisfjara Beach. Черният пясък на плажа нашепва легенди за тролове и морски чудовища при всяка ваша стъпка. Място, където властва дивата и драматична красота на Исландия, а вълните на Атлантическият океан бушуват с огромна сила и тътен. Красивата картина се обогатява и от впечатляващите скални образувания Reynisdrangar Seastacks, разположени близо до брега. Легенда разказва, че Reynisdrangar са останки от битката между тролове и тримачтов кораб.

Продължаваме към друго природно чудо на Исландия. Помните ли сцената с полета на дракона в първия епизод от Сезон 8 на Game Of Thrones? Това е каньонът Fjaðrárgljúfur, разположен в югоизточната част на Исландия и нашата следваща спирка.Продължаваме към Skaftafell Camping, който е в националния парк Skaftafell.

Ден 3
Извънземна красота, недокоснати от човешко присъствие
Ден 4

Диво къмпингувaне под издигащите се стръмни скали от Атлантическия океан

Преди закуска ни очаква около 30 минути преход в посока до внушителния водопад Svartifoss. Името му буквално означава “Черният водопад“ и е още един от природните шедьоври на Исландия. За награда след прехода ще получите неповторимите PANIC палачинки.

В югоизточната част на Исландия, сред самотната дива природа се намира ледниковата лагуна Jökulsárlón Ice Beach. Из кристално сините води се носят различни по форма и размери ледени късове айсберги от ледника Breiðamerkurjökull.

Продължаваме към Stokksnes – полуостров  на югоизточното исландско крайбрежие, а там ни очаква и една от най-красивите планини на Исландия – Vestrahorn Mountain. Тази планина и невероятният й пейзаж са истински Рай за фотографите. Тук ще ви покажем картина от естествената красота на планетата с драматични върхове, достигащи до 454 м, контури от друго измерение, черен плаж и тайнствена атмосфера. Място, което ще завладее душите ви. Особено по време на изгреви и залези.

Тази вечер къмпингуваме на диво под издигащите се стръмни скали над Атлантическия океан.

Ден 4
Диво къмпингувaне под издигащите се стръмни скали от Атлантическия океан
Ден 5

По пътя към най-могъщия водопад на Европа

След закуска тръгваме в посока към водопада Dettifoss. Пътят, който ни очаква, ще е около 4 часа, като по време на нашето пътуване може да се насладите на гледката на черно-сиви пясъчни скали, които наподобяват лунен пейзаж. Исландия съхранява някои от най-невероятните гледки на Земята. Там между огъня и леда, из природните шедьоври и драматични  цветове, всяко кътче изглежда като от филмите.  Като излязъл от филм е и водопадът Dettifoss, известен като най-могъщият водопад на Европа. Обемът на падащата вода е 500 кубични метра в секунда, а гледката няма как да ви разочарова.

Отправяме се към геотермалната долина Hverir, където горещите извори, безкрайния пейзаж и пасторалните цветове създават извънземна атмосфера. Не сме били на Марс, но си го представяме точно така и затова ще останем тук да преспим (диво къмпингуване).

Отправяме се към геотермалната долина Hverir, където горещите извори, безкрайния пейзаж и пасторалните цветове създават извънземна атмосфера. Не сме били на Марс, но си го представяме точно така и затова ще останем тук да преспим (диво къмпингуване).

Ден 5
По пътя към най-могъщия водопад на Европа
Ден 6

От вулкана Krafla до град Akureyri

След закуска тръгваме към кратера Hverfjall и водопада Goðafoss . Исландия е пълна с водопади и всеки един е красив и внушителен по свой собствен начин. Ще видим и най-величествения от тях – Goðafoss Waterfall, който е и една от най-внушителните забележителности на страната. Наричан е “Водопадът на Боговете“ и днес е любимо място на фотографите.

Денят ни приключва и се отправяме към Akureyri, където по желание ще имаме възможността да наблюдаваме китове.

Ден 6
От вулкана Krafla до град Akureyri
Ден 7

Днес се докоснем до Game of Thrones и се отправяме към планината Kirkjufell

Ще пътуваме около 6 часа като в посока Kirkjufell, където са снимани едни от най-запомнящите се сцени от Game of Thrones.

На път сме към следващата спираща дъха гледка. Kirkjufell или Църковната планина е най-красивата планина на полуостров Snæfellsnes и една от най-невероятните в Исландия. След като се насладим и запечатим тези гледки се отправяме към къмпинг в близост, където ще нощуваме.

Ден 7
Днес се докоснем до Game of Thrones и се отправяме към планината Kirkjufell
Ден 8

Свободен ден в Рейкявик

Днес ще можете да разгледате столицата на Исландия, Рейкявик. Тук може да се насладите на уютни и цветни кафенета, в които може да опитате страхотни тестени изделия. Градът е изпълнен с разноцветни къщи и фасади, обрисувани с уникални графити. Ще видите Енорийска църква Hallgrimskirkja, която е строена в продължение на 41 години. Със своите 73 метра е най-голямата църква в Исландия и шестата най-висока архитектурна структура в страната. Задължително ще минем по главната търговска улица Laugavegur. Това е мястото, където може да си накупите сувенири, да се полюбувате на впечатляващите графити и цветя, които украсяват целия град.

Ден 8
Свободен ден в Рейкявик
Ден 9

Довиждане планета Исландия!

По желание днес може да посетим Blue Lagoon/Sky Lagoon, които са едни от най-известните забележителности в Исландия.

След това за жалост трябва да се сбогуваме със земята на водопадите и спиращите дъха пейзажи. Земята на ледниците и гейзерите. Земята на студения север и горещите извори. Земята на дивите пейзажи. Земята, която създава истории. До скоро, Исландия!

Ден 9
Довиждане планета Исландия!

Активности

ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Напълно заредени кемпери с хранителни продукти, напитки и всички удобства.

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Топла храна от екипа на Panic за закуска и вечеря.

Приключение Намибия, Panic Storm IV

2 шофьора и гида по време на пътуването

ПО ЖЕЛАНИЕ (ЗАПЛАЩАТ СЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО)
Приключение Намибия, Panic Storm IV

Whale watching - По желание, може да се направите допълнителен тур в Акурейри и да видите гърбати китове, делфини и дори косатки от близо.

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Посещение на едни от най-популярните минерални басейни на света - Sky Lagoon или Blue Lagoon

Хвърли се в приключение!

9 дни

4 кемпъра

20 пътешественика

Цена на човек

€3370

Включва самолетни билети, кемпър под наем, всички нощувки, транспорт, водач, храна

Цена БЕЗ ПОЛЕТ

€2900

Включва всичко без самолетните билети. Организирай полетите си сам.

Над 200 човека вече пътуваха с нас в Исландия

Хайде в Исландия

Предстоящи експедиции:

30.04.2024 г.

-

-

8.05.2024 г.

23.05.2024 г.

-

-

31.05.2024 г.

НЯМА МЕСТА

Май 2025 г.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Пътуване ALL INCLUSIVE

Самолетни билети София – Рейкявик - София с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Всички транспортни разходи

Кемпъри под наем, заредени с всичко необходимо

Всички нощувки в кемпър и една в апартамент

Всички къмпинг такси

Закуска, обяд и вечеря включени от ден 1 до края на програмата, и подсигурена храна във всеки кемпър

3-ма водачи по време на пътуването

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Разходи от личен характер

Алкохолни напитки

Услуги неупоменати в програмата

Такси за допълнителните активности

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

You definitely should try their adventures! I am so happy to have one of their destinations as one of my best journies. Do not miss their well organized traveling, high quality professionalism and care to custumers, funny daily trips, unforgettable local and new friendships. I am sure you deserve all these! Enjoy them!

Невена Таслакова

Хайде в Исландия

Предстоящи експедиции:

30.04.2024 г.

-

-

8.05.2024 г.

23.05.2024 г.

-

-

31.05.2024 г.

НЯМА МЕСТА

Май 2025 г.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Пътуване ALL INCLUSIVE

Самолетни билети София – Рейкявик - София с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Всички транспортни разходи

Кемпъри под наем, заредени с всичко необходимо

Всички нощувки в кемпър и една в апартамент

Всички къмпинг такси

Закуска, обяд и вечеря включени от ден 1 до края на програмата, и подсигурена храна във всеки кемпър

3-ма водачи по време на пътуването

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Разходи от личен характер

Алкохолни напитки

Услуги неупоменати в програмата

Такси за допълнителните активности

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

You definitely should try their adventures! I am so happy to have one of their destinations as one of my best journies. Do not miss their well organized traveling, high quality professionalism and care to custumers, funny daily trips, unforgettable local and new friendships. I am sure you deserve all these! Enjoy them!

Невена Таслакова

FAQ

Често Задавани Въпроси

Има нещо неясно?

+359 887 293 757

Колко човека сме в кемпър?

Общо сте шест човека – един шофьор и пет госта.

Колко време пътуваме?

Обиколката ни на Исландия е 2 200 км за цялото пътуване.

Има ли роуминг и интернет?

Както навсякъде в ЕС, и тук ще може да си ползвате мобилния план. Почти през цялото време ще имат обхват, с изключение на част от пътеките.

Каква е валутата и колко пари трябва да нося със себе си?

В Исландия се плаща в евро. Повечето разходи са включени в програмата, а големите магазини, през които ще минем, приемат плащания с карта. Ще ви трябват пари в брой за сувенири, подаръци и други покупки по време на пътуването

Какво друго да взема?

Може да си купите алкохол, защото бирата струва 7 евро… в магазина.

Кога мога да се запиша на допълнителните активности?

Записването за тези активности ще стане по време на пътуването. Плащането на някои от тях може да изисква пари в брой.

Мога ли да си взема дрон?

Разбира се, ние също ще вземем нашия. В Исландия важат европейските закони и правила за полет с дрон, но на някои зони покрай забележителностите се изисква разрешение.

Има ли трудни трекинги?

Пътуването в Исландия не включва трудни трекинги – само живописни разходки.

Има ли роуминг и интернет?

Както навсякъде в ЕС, и тук ще може да си ползвате мобилния план.

Готови ли сте за Исландия?

Записа се за експедицията, но се чудиш какво да вземеш в багажа си? Може да маркираш екипировката тук и да се подсигуриш, че си подготвил всичко.

За да се насладиш максимално на всички спиращи дъха гледки в Исландия си приготви качествени топли и непромокаеми дрехи.

Облекло

Зимни обувки за планина

Зимно яке и панталон за планина

Удобни обувки за пътуване в кемпъра

Топли дрехи за вечерта

Тениски

Топли чорапи + резервни

Качествен дъждобран

Зимни ръкавици, шапка, шал

Топла блуза – термо бельо

Чехли за баня/плаж

Плажно облекло

ОБОРУДВАНЕ

Малка раница за дневни преходи (15l)

Термос и/или бутилка за вода

Лични медикаменти

Нужни препарати за лична хигиена

Канче или чаша за многократна употреба

Бинокъл (личен избор)

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo