НОРВЕГИЯ

Тя е сбор от изумителни пейзажи, водопади и живописни картини. Картини, които те карат постоянно да съзерцаваш, да опознаваш.

НОРВЕГИЯ

Тя е сбор от изумителни пейзажи, водопади и живописни картини. Картини, които те карат постоянно да съзерцаваш, да опознаваш.

Защо НОРВЕГИЯ?

Магия, която на моменти не те оставя да спиш от възхищение

Наричат я ‘’Магията на Скандинавия’’. Магия, която на моменти не те оставя да спиш от възхищение. Наричат я ‘’Земята на фиордите’’, на троловете, на нимфите, на необятната сурова природа. Онази природа в най-чистия си вид – непроменена, загадъчна, необикновена. Природа от друго измерение. На свръхестествените и митични същества. Там са авантюристите, мечтателите, търсачите на силни усещания. Тя е сбор от изумителни пейзажи, водопади и живописни картини. Картини, които те карат постоянно да съзерцаваш, да опознаваш. Където главните герои са човекът и природата. Тя е мистична, тайнствена, страховита. Тя е приключение и усещане. Тя е отвъд човешките възможности, където всяка частица съжителства в едно цяло. Тя е Норвегия.Нашите подвижни домове за следващите дни са кемперите, в които ще се настанят по 5 човека, предоставяйки ни възможността се движим заедно. Те са модели 2018-2019 тип motorhome – представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло, персон и половина, баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI и 220W ток И това не е всичко. Всеки кемпер разполага с по един шофьор, който ще бъде и вашия гид по време на пътуването. Подвижните ви домове ще ви очакват заредени с хранителни продукти и напитки. Избраните от нас къмпинги  разполагат с душове, кухни и невероятна локация.

За теб ли е това пътуване?

Предлагаме ви разтърсваща програма и изживяване с кемпер в света на Скандинавия. Предлагаме ви нашата Норвегия.

Пътуването с кемпер ще направи опознаването на скандинавския рай още по-незабравимо. Приключението ни ще ви разкрие гледки, за които никога дори не сте мечтали. Ще се почувствате по начин, по който никога не сте осъзнавали, че тайно сте копнели. Нашата Норвегия ще ви докосне до края на света и ще ви разкрие тайните на троловете, нимфите и митичните същества. Нашата Норвегия – мястото, където скандинавката приказка се превръща в реалност и оживява пред очите ви. Хипнотизиращи гледки, спиращи дъха изумителни водопади, стръмни отвесни скали, тюркоазени води и кристално чисти езера. Нашата Норвегия е един тайнствен и страховит леден рай, приласкаващ приключенци от всички краища на света.

Предстоящи експедиции:

1.07.2025 г.

-

14.07.2025 г.

Пътуването ще се състои при минимум 12 участника.

Датите са ориентировъчни.

Остават

14

от

16

места

Краен срок:

3.03.2025 г.

Предстоящи експедиции:

1.07.2025 г.

-

14.07.2025 г.

Пътуването ще се състои при минимум 12 участника.

Датите са ориентировъчни.

Остават

14

Краен срок:

3.03.2025 г.

Предстоящи експедиции:

1.07.2025 г.

-

14.07.2025 г.

Пътуването ще се състои при минимум 12 участника.

Датите са ориентировъчни.

Остават

14

Краен срок:

3.03.2025 г.

За пътуването

Норвегия - Приключение с Кемпер

Усещане за свобода, независимост и несравними емоции на колела – това е само част от изживяването при пътуването с кемпер.
Представете си усещането да се събуждате всеки ден на ново място с вдъхновяващ пейзаж. Пътуването с кемпер е жадувано бягство за всички ентусиасти, които мечтаят за лудо приключение, щура компания и емоции в синхрон с природата.

Кемперите са модели 2018-2019 с най-високо ниво на оборудване, тип motorhome, представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло персон и половина, комфортна баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI, и 220W ток. И това не е всичко. Всеки един избран от нас къмпинг разполага с душове, кухни, и невероятна локалия.
Kемперите се шофират от екскурзоводите !
Настаняване 5  човека в кемпер.


Програма

Ден 1

По „Пътят на троловете“

Пристигате в столицата Oslo (Oslo Airport), където ще ви очакваме с подвижните ни домове за следващите дни и се отправяме към Тrollstigen. Представете си свободата да се събуждате всеки ден на ново място. Пътуването с кемпер дава именно това усещане.

Осло (Oslo) – Тролстиген (Тrollstigen) , около 430 км.

Trollstigen или „Пътят на троловете“ е един от най-живописните и драматични райони в Норвегия. През него преминава туристически маршрут, който е сред най-впечатляващите гледки в страната. Намира се дълбоко в планинската сърцевина на региона Раума в западната част на Норвегия. По пътя ни ще се открият спиращи дъха гледки, изумителни водопади, стръмни отвесни скали, тюркоазени води и кристално чисти езера. Пътят е открит през 1936 г. и днес е сред най-посещаваните атракции в страната.  Легенда разказва, че троловете бродят през нощта по Trollstigen и се превръщат в камък, когато ги докоснат слънчевите лъчи. Това е едно от онези места, където усещаш цялото могъщество не само на Норвегия, но и на целия свят. Място, където човекът и природата съжителстват в едно цяло.  Доказателство за това е съоръжението на посетителския център Trollstigen, който е един от петте архитектурни проекта по туристическия маршрут Geiranger-Trollstigen и е проектиран така, че да се слее максимално с природата. Мястото е един истински архитектурен шедьовър, разположен сред фантастичните природни пейзажи.

Ден 2

В света на Гейрангерфиорд

Тролстиген (Тrollstigen) – Гейрангер (Geiranger) , 150 км. / 3ч.

Величествени планини, спиращи дъха водопади, дълбоки сини води и сюрреалистичен пейзаж, който ще ни отведе в един различен свят. Това е светът на Гейрангерфиорд – един от най-красивите и внушителни норвежки фиорди. Една фантастична гледка от историите за древните викинги и мистични герои.

Гейрангерфиорд е в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. С дължината си от 15-километра, покрити със сняг планински върхове, внушителни водопади, зеленина и дълбоки сини води, този фиорд е един от най-красивите в света. Ще се качим и на ферибот, от където ще се потопим още повече в невероятната природа на мястото. Там сред студения  живописен пейзаж се намира и малкото селце Гейрангер. Местното му население наброява едва 300 жители, а селцето притежава непокътната и автентична атмосфера.  Предлагаме ви възможността по желание да опознаете мястото с каяци, където ще се потопите още повече в скандинавския чар на Гейрангер. В края на втори ден от пътешествието ни ще си запалим огън и ще си приготвим вечеря  на брега на това фантастично място. Ако имаме късмет и сме достатъчно сръчни с въдиците ще може да хапнем и прясно уловена треска.

ДЕН 3

Обиколка сред мистичната архитектура на Норвегия

Гейрангер (Geiranger) – Стрин (Stryn) – Лоен (Loen)  – Олден (Olden) , 100 км./2-4 ч.

Норвегия притежава невероятен дух. Атмосфера от времето на викингите и онези пейзажи от декорите на филмите. Норвегия се крие в малките, типични селца, които приличат на илюстрации от книгите. През третия ден от пътуването ни ще ви покажем именно това.

След закуска се отправяме в посока  Stryn – Loen – Olden. Очаква ни пътуване до уютните скандинавски градчета, където ще се насладим на мистичната норвежка архитектура. Малките норвежки селца притежават пастелни тонове и типични нюанси. Те се отличават със своята архитектурна характерност и автентичност. Ще ги видим в средата на буйна зелена гора, в близост до невероятните водопади.

Следва невероятно изживяване край Olden, където може да се разходим с дървена лодка по езерото Oldevatn, като сме сигурни, че до този момент няма да сте виждали никъде толкова тюркоазена вода. Ще нощуваме в къмпинг Olden Camping Gytri и ще може да си направим барбекю.

ДЕН 4

Ледено приключение в National Park Jostedalsbreen

Глетчер Briksdalsbreen

Между бурните водопади и високи върхове сред съвършената природа на Норвегия е разположен популярният глетчер Briksdalsbreen. Briksdalsbreen е ръкав на големия ледник Jostedalsbreen и се намира в Националния парк Jostedalsbreen. Пътешественици от всички краища на света идват, за да посетят този глетчер, който се спуска от 1200 метра надолу към красивата долина Briksdalen. След леденото приключение се връщаме в Olden. Ще имате свободно време да се насладите на норвежката атмосфера, а по желание може да ви предложим плаване с дървена лодка.

ДЕН 5

Диво къмпингуване, риболов и вечеря

Олден (Olden) – Църква „Боргунд“  (Borgund Stave Church) – Лаердал (Lærdal), 170 км./3ч.

След закуска се отправяме към следващата ни приключенска спирка. Лаердал е  популярен с един от най-дългите автомобилни тунели в света – 24,5 км. Ще минем през впечатляващия ледник Bøyabreen, който е още едно от магическите чудесата на Норвегия. Ледникът притежава внушителна атмосфера, на която ще можем да се насладим в близост от главния път във Fjærland. Пълната му прелест може да съблюдаваме от големите панорамни прозорци на кафенето Brevasshytta, където понякога се вижда как се срутват големи блокове лед. В Norwegian Glacier Museum може да се видят части от този внушителен ледник.

Следваща ни спирка е църква „Боргунд“  (Borgund Stave Church). Тук сякаш си попаднал направо в приказките. В приказките, но онези на братя Грим, ще ни потопи и следващата спирка – дървената църква „Боргунд“  (Borgund Stave Church). Наричат я ‘’Църквата на викингите’’ и тя е от най-добре запазените и автентични църкви в Норвегия. Построена е около 1180 г. и притежава изящна архитектура. Богато украсена е с дърворезби, а най-характерни са четирите драконови глави на покрива, които напомнят дърворезбите с драконови глави на норвежките кораби.

След църквата сме ви приготвили диво къмпингуване, риболов и вечеря,
които ще ви потопят в приказната Норвегия, заобиколени от водопади и безкрайни върхове на планини в близост до Лаердал.

ДЕН 6

Природните шедьоври на Норвегия

Лаердал(Lærdal) – Aурланд (Aurland) – Одда (Odda) , 200km / 3.5 ч.

След закуска се отправяме в посока Odda, като ще минем през Aurland, където ще видим още от природните шедьоври на Норвегия.

Високо над малкия норвежки град Aurland се издига платформата за наблюдение Aurland Lookout. Разположена на 650 метра над морското равнище, тази точка предлага невероятна панорамна гледка към Aurlandsfjord и към целия район. Открита  e през 2006 г. и  бързо се превръща в едно от най-фотогеничните места в района. Това е едно от местата, на които ще се почувствате на върха на света.

Следващата спирка е Odda  – отправна точка за катерене до Trolltunga. Вечерта ще се настаним в комфортна къща с всички удобства. Следва свободна програма, риболов по желание, вечеря и нощувка.

ДЕН 7

Пригответе се за преход до Trolltunga

Тролтунга (Trolltunga) – Преход 23 км-30 км общо/около 12 ч.

Trolltunga  или ‘’Езикът на трола’’ е скално образувание под формата на хоризонтална скала, разположено на около 1100 метра над морското равнище в долината Skjeggedal. Trolltunga е любимо място на авантюристите, на търсачите на силни усещания и на онези, които искат да погледнат света отвисоко. Усещането, когато седнете на ръба е сякаш света е в краката ви. Приключение, което не може да се усети никъде другаде.

Преходът до Trolltunga с нас ще ви отведе до други измерения, извън собствените ви възможности и ще ви разтърси от емоции от преживяното. Пътят е около 12 часа, 23км-30 км, но не е много тежък, а денивелацията е около 900м. Популярността на прехода до Trolltunga избухна през последните години и повишената популярност превърна Тролтунга в национална икона и основна туристическа атракция за региона. До 2010 г. всяка година по-малко от 800 души са пътували до Trolltunga. През 2016 г. над 80 000 души правят 27-километровата обиколка от Skjeggedal, което я прави един от най-популярните походи в Норвегия. Trolltunga е място, което никога няма да забравите.

След прехода се връщаме обратно в Odda, където ще нощуваме в модерен къмпинг и ще се отпуснем след дългия преход.

  • Има частен път, който предлага транспорт, но се заплаща допълнително и ни спестява 3 часа от целия преход. Цената на шатъла е 330 NOK (приблизително 70 лв. на човек в двете посока).

ДЕН 8

Отправяме към внушителната скала Preikestolen

Одда (Odda) – Pulpit Rock Parking – Preikestolen (Прейкестолен) –  Йорпеланд (Jørpeland), 200км / 4 ч.

Осмият ден от приключението ни се запътваме към една от популярните атракции на Норвегия. След закуска следва свободно програма до обяд и след това се отправяме към внушителната скала Preikestolen.

Наричат Preikestolen с прозвищата „Пулпит Рок“ и „Молитвената скала“ – внушителен надвиснал над водата голям скален блок с височина 604 метра. Формата му е плоска, наподобява квадрат с размери 30х30 и днес това е една от най -популярните забележителности в Норвегия. Перфектно място да погледнете света отвисоко и да видите за пореден път изумителната природа на страната. От най-горната ѝ част се открива зашеметяваща панорамна гледка към цветните долини и сините води на морето. Изключително фотогенично място с извънземен пейзаж. Вечерта ни очаква вечеря и нощувка.

ДЕН 9

Пешеходен туризъм дно Preikestolen

Пешеходен туризъм до  Прейкестолен (Preikestolen), 4 ч.  /7,6 km

Програмата ни днес отново ще ни срещне с места, каращи те да усещаш суровата и свръхестествена скандинавска природа.

Този ден сме ви подготвили пешеходен туризъм до Preikestolen, който ще продължи около 4-5 часа, а разстоянието е около 7,6 км. Походът се състои от хълмист терен с денивелация от 350 метра. По пътя ще има и прекрасни места, където ще можем да се насладим на съвършения дух, който носи района, както и различни места за почивка. На върха на платото ни очаква хипнотизираща гледка към един от най-красивите фиорди в Норвегия –  Lysefjord. Важно е по всяко време да се проверяват метеорологичните условия.
Вечерта приключва с вечеря и нощувка в къмпинг в подножието на планината.

ДЕН 10

Потегляме към Осло

Прейкестолен (Preikestolen) – Осло летище (Oslo Airport), 500км/8 ч.

Preikestolen и неговата внушителна скала остава някъде зад нас и след закуската се отправяме в посока Oslo. Очакват ни около осем часа път и 500 км.  до столицата на Норвегия.

ДЕН 11

Довиждане Норвегия!

Последно утро в Норвегия. Изпращане до летището в Oslo и посрещане на всички онези спомени за прекрасната Норвегия с най-красивите фиорди, внушителни водопади, глетчери, скали и изумителни пейзажи от друг свят. До скоро, Норвегия! Ще се срещнем пак!

Активности

ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА

Преход до Тролтунга и Преикестолен

Плаване с лодки, каяци, водно колело

Диво къмпингуване с барбекюта

Риболов

Посещение на китни норвежки селца, разположение на брега на фьордите

Обиколка с кораб около Седемте сестри с величествени гледки към фьордите и водопадите

Хвърли се в приключение!

11 дни

2200км

4 кемпъра

16 пътешественика

Цена на човек

€3850

Включва самолетни билети, кемпър под наем, всички нощувки, транспорт, водач, храна

Цена БЕЗ ПОЛЕТ

попитай

Включва всичко без самолетните билети. Организирай полетите си сам.

Над 20 човека вече пътуваха с нас в Норвегия

Хайде в Норвегия

Предстоящи експедиции:

1.07.2025 г.

-

14.07.2025 г.

Това пътуване ще се изпълни само при запълнена група.

(датите са ориентировъчни)

Остават

14

от

16

места

Краен срок:

3.03.2025 г.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Пътуване ALL INCLUSIVE

Самолетни билети София – Осло, както и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Всички транспортни разходи

Кемпъри под наем, заредени с всичко необходимо

Всички нощувки в кемпър и в хотел

Всички къмпинг такси

Храна и напитки по време на програмата

3-ма водачи по време на пътуването

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Разходи от личен характер

Алкохолни напитки

Услуги неупоменати в програмата

Такси за допълнителните активности

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

Хайде в Норвегия

Предстоящи експедиции:

1.07.2025 г.

-

14.07.2025 г.

Това пътуване ще се изпълни само при запълнена група.

(датите са ориентировъчни)

Остават

14

от

16

места

Краен срок:

3.03.2025 г.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Пътуване ALL INCLUSIVE

Самолетни билети София – Осло, както и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Всички транспортни разходи

Кемпъри под наем, заредени с всичко необходимо

Всички нощувки в кемпър и в хотел

Всички къмпинг такси

Храна и напитки по време на програмата

3-ма водачи по време на пътуването

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Разходи от личен характер

Алкохолни напитки

Услуги неупоменати в програмата

Такси за допълнителните активности

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

FAQ

Често Задавани Въпроси

Има нещо неясно?

+359 887 293 757

Колко човека сме в кемпър?

Общо сте шест човека – един шофьор и пет госта.

Има ли роуминг и интернет?

Както навсякъде в ЕС, и тук ще може да си ползвате мобилния план. Почти през цялото време ще имат обхват.

Колко дълги преходи ще имаме?

Два прехода – Тролтунга трудност средна, продължителност 5 ч. в посока и Прекестолен 2 ч. в посока.

Има ли душове и електричество?

На всички къмпинги ще има комфортни бани и тоалетни, както и електричество.

Готови ли сте за Норвегия?

Записа се за експедицията, но се чудиш какво да вземеш в багажа си? Може да маркираш екипировката тук и да се подсигуриш, че си подготвил всичко.

Пригответе се за най-якото планинско норвежко приключение!

Облекло

Зимни обувки за планина

Зимно яке и панталон за планина

Удобни обувки за пътуване в кемпъра

Топли дрехи за вечерта

Дъждобран

Тениски

Топли чорапи + резервни

Качествен дъждобран

Зимни ръкавици, шапка, шал

Топла блуза – термо бельо

Чехли за баня/плаж

Плажно облекло

ОБОРУДВАНЕ

Малка раница за дневни преходи (15l)

Термос и/или бутилка за вода

Лични медикаменти

Нужни препарати за лична хигиена

Канче или чаша за многократна употреба

Бинокъл (личен избор)

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo