ЮЖНА КОРЕЯ

Всичко, което търсиш, е тук

ЮЖНА КОРЕЯ

Всичко, което търсиш, е тук

Защо ЮЖНА КОРЕЯ?

Тя е доказателство, че хубавите неща идват в малки опаковки

От бляскавата столица Сеул, която никога не спи, до преходите в планината Сеорак, Южна Корея предлага на пътешествениците зашеметяващо разнообразие от преживявания, красиви пейзажи и 5000 години култура и история. Тук модерност и дълбоки традиции се срещат сред дворци, храмове, самобитно изкуство и прелестна природа. А вкусната кухня, в която главен герой е кимчито, ще ви кара да мечтаете за още. Достойна компания ѝ прави процъфтяващата кафе култура, а шопингът – от пазарите до луксозните молове, винаги е на ниво. Компактните размери на страната определено са предимство – в рамките на един ден можеш да катериш планина и да лежиш на плажа, да се загубиш в някое традиционно село или да се забавляваш в мегаполиса. С други думи – Южна Корея има по нещо за всеки. И може би ти е време да я откриеш.

За теб ли е това пътуване?

Падаш ли си по историята? Обичаш ли да се потапяш в култура, много различна от нашата? Чувстваш ли се добре сред пищни природни пейзажи? Имаш ли нужда от редовни адреналинови дози? Примамва ли те екзотичната кухня?

Можем да продължаваме още дълго с въпросите, защото това пътуване има всичко, но те вероятно ти дават и отговора дали пътуването е за теб. Нещо ни подсказва, че отговорът е „да“.

Предстоящи експедиции:

20.03.2025 г.

-

-

29.03.2025 г.

Предстоящи експедиции:

20.03.2025 г.

-

-

29.03.2025 г.

Предстоящи експедиции:

20.03.2025 г.

-

-

29.03.2025 г.

За пътуването

Направо се чудим откъде да започнем.

Може би най-логично е – с изходната и крайната точка на пътуването. Столицата Сеул е супермодерен мегаполис, в който обаче и традициите си живеят много добре. За да се докоснеш до един съвсем различен, макар и също корейски, свят, ще отскочим до Демилитаризираната зона – едно почти сюрреалистично място, разделящо един народ в две държави.

А после ще се върнем назад, за да изживеем изключително богатата южнокорейска култура. Същото може да се каже и за природата, която ще ни запознае с високи планини, причудливи скали, дълга пещера, угаснали вулкани и един остров, който е, буквално казано, сред чудесата на света. Екстремните преживявания ще се редуват с посещения на застинали във времето селца, докато дегустираме крафт бира и органичен чай.  А след всичко това ни очаква и нощният живот на столицата. И още безброй наслади за всички сетива, за които можете да разберете повече подробности в нашата програма.

Програма

Ден 1

Сеул

Пристигаме на летището в южнокорейската столица, където ще ни посрещне местният ни представител. Настаняваме се в хотел Royal Hotel Seoul 4* и за „добре дошли“ посещаваме нощен бар в „Итеуан“, квартала, който никога не спи. 

Програмата в този ден зависи от полетното разписание.

Ден 1
Сеул
Ден 2

Докосване до Северна Корея и корейската култура

След закуска отпътуване за Паджу, за да посетим разположената наблизо Демилитаризирана зона (DMZ) – границата между Северна и Южна Корея. Ще посетим и парка „Имджингак“ – мястото, което привлича може би най-много туристи, интересуващи се от историята на Корейската война и последиците от нея. Построен е през 1972 г. с надеждата, че може би някога страната отново ще е обединена. В парка е и Мостът на свободата, изграден при разделянето на Корейския полуостров на две. Ще имаме възможност да посетим и Трети тунел, един от тунелите, прокопани от севернокорейците за евентуално навлизане на тяхната армия в Южна Корея, обсерваторията Дора, от която се вижда т.нар. „Пропагандно селище“ в Северна Корея, и гарата Дорaсан. Селището на изкуствата „Хейри“ пък е квартал с множество творчески работилници, където се организират изложби, фестивали и други културни събития. Целият квартал е истински шедьовър заради множеството произведения на изкуството, изложени по улиците в хармония с красотата на природата. Сградите са внимателно проектирани, така че да не пречат на хората да се възхищават на заобикалящата ги природа. След завръщането ни в Сеул ще посетим шоуто „Нанта“ – типичен за Корея кулинарен, музикален и театрален спектакъл. Тук изгряват всички известни корейски филмови звезди. По време на разходката из квартала „Мьондон“ ще можем да опитаме характерната корейска улична храна, да купим славещата се с качеството си корейска козметика или просто да се потопим в атмосферата на Сеул.

Нощувката: Royal Hotel Seoul 4*

Ден 2
Докосване до Северна Корея и корейската култура
Ден 3

Гледки отвисоко и природа, старинна архитектура и арт

Денят започва с трекинг в Националния парк „Пуканзан“. Там се предлагат няколко вида преходи, съобразени с възможностите на туристите. Следващата дестинация в програмата ни за деня е кралският дворец „Кьонбоккун“, построен през 1394 година. Това е главният и най-големият от дворците, построени по време на династията Чосон. В превод името му гласи „Дворецът на греещото щастие”. Тук ще можем да се облечем в типичните корейски носии ханбок. Транспортирани в миналото ще се почувстваме и в  квартала с традиционна архитектура „Букчон Ханок“. А близката улица „Инсадонг“ е изпълнена с множество арт магазини. За финал на деня ще се качим с лифт до Сеулската телевизионна кула N, разположена на хълма Намсан.

Нощувка: Royal Hotel Seoul 4*

Ден 3
Гледки отвисоко и природа, старинна архитектура и арт
Ден 4

Природното чудо остров Чеджу

Вътрешен полет от летище „Гимпхо“ с продължителност 1:10 часа ще ни отведе до остров Чеджу. Островът е включен в списъка с Новите 7 природни чудеса на света. Посочен е за биосферен резерват на ЮНЕСКО (2002), част от Световното природно наследство (2007) и Глобален геопарк (2010). Чеджу е най-големият от хилядите острови край бреговете на Южна Корея и е единствената автономна провинция в страната. Едни от най-големите му богатства са веригите от угаснали вулкани, лазурните плажове и съхранилите своята автентичност малки рибарски селца, пазени от странни на вид каменни статуи. Ние ще направим обиколка на крафт пивоварната Jeju Beer Company и, разбира се, ще дегустираме най-добрите ѝ бири. Ще се изкачим до връх Сеонсан Ичулбон („Връх на изгрева“), наречен така защото тази част на острова всеки ден първа посреща слънчевите лъчи. Върхът се e образувал преди повече от 10 000 години при вулканично изригване от морските дълбини и се издига на 182 м над морското равнище. Кратерът му е с диаметър 600 м, дълбок е 99 м и е обграден от отвесни скали, които му придават вид на гигантска корона, а между тях има огромна поляна. Въпреки че съществуват и други подобни вулкани, никой не притежава толкова добре запазен туфов конус, разнообразни структури по морския бряг, забележителна природа и редки видове, които се намират само в кратера му. Гледката от върха е невероятна. Изкачването е дълго около 1 км и е с продължителност 30-40 минути, а слизането – около 20 минути.

Maze Land - тематичен парк, който се гордее с най-дългия каменен лабиринт в света, с обща дължина приблизително 5,3 км. Лабиринтът е направен основно от камък и дърво, които се намират на остров Джеджу, и е създаден, за да отразява трите основни предмета на Джеджу или „Самда“, които описват нещата, които са в изобилие на острова: скали, вятър и жени. Базар Донгмун, най-старият и голям закрит пазар на острова.

Нощувка: HOTEL REGENTMARINE JEJU 4*

Ден 4
Природното чудо остров Чеджу
Ден 5

Баланс между адреналин и спокойствие

Денят ще започне с малко адреналин – карт състезание в Jeju 9.81 Park. Това е първият в света тематичен парк за смарт състезания. „9,81“ (стойността на земното ускорение, измервана в метри в секунда и означавана с g) предлага футуристично закрито пространство, различни дейности и вълнуващи състезателни изживявания, които позволяват на посетителите да изпитат напълно естествената красота на Чеджу. Чрез три типа болиди GR (Gravity Racer), разработени с патентована технология на 9.81 Park, можете да се насладите на състезания, задвижвани единствено от гравитационното ускорение на различни типове писти, като същевременно се наслаждавате на природата на острова. Далеч по-успокояващо ще е изживяването в „Якчонса“ – един от най-големите будистки храмове в Азия. После отново ще вдигнем нивото на екстремност с посещението на скалата Чусанджоли, разположена в края на девствeна борова гора. Образувана е от лава при изригването на връх Халасан и природата е сътворила в основата ѝ импозантни каменни стълбове с причудливи форми на кубове и шестоъгълни призми с най-различни размери, които изглеждат като издялани от изкусни майстори и са една от емблемите на остров Чеджу. Редуването на вълнение с релакс продължава в музея за чай Ossuloc, собственост на най-обширната ферма за органичен чай в Корея. За финал ще се отправим към летището в Чеджу за едночасов полет до Пусан.

Нощувка: хотел RAMADA ENCORE BY WYNDHAM HAEUNDAE 4*

Ден 5
Баланс между адреналин и спокойствие
Ден 6

Пусан – силни усещания, културно средище и морски дарове

Днес отново ще балансираме силните усещания с културни изживявания. Започваме със спускане с шейни в Skyline Luge Busan. За успокояване на пулса ще посетим културното селище Камчон – едно от емблематичните места за Пусан. Камчон се появява през 1950 г. вследствие на Корейската война, когато близо 600 хиляди души от цялата страна напускат домовете си и се заселват в крайбрежния град, останал единственият пощаден от войната. Тук те намират убежище и надежда за ново начало, построявайки селище върху хълмовете в предградието на Пусан. Днес Камчон е своеобразна галерия на открито и културно средище с 10 000 жители, отличаващо се с яркооцветени сгради, произведения на съвременни художници и скулптори, артистични кафенета, работилници и магазини, и удостоено през 2012 г. с наградата за градско развитие на ООН. По-нататък висящият мост „Сондо Юнган“ ще ни позволи да се насладим на тръпката от разходката над водата, докато се любуваме на красивата гледка от дългия 127 метра мост. Продуктите на морето са изобилни на „Чагалчи“ и площада BIFF – най-големия рибен пазар в Корея и един от най-известните в света. Мястото предлага огромно разнообразие от прясно уловена риба и морски дарове.

Нощувка: хотел RAMADA ENCORE BY WYNDHAM HAEUNDAE 4*

Ден 6
Пусан – силни усещания, културно средище и морски дарове
Ден 7

Огромна пещера, въздушни изживявания и музеи

Денят започва с трансфер до Гангнунг. Там ще посетим най-дългата варовикова пещера в Корея и една от най-дългите в цяла Азия – Хансон. Формирана е преди 530 000 години и има сталактити, сталагмити и каменни стълбове с различни форми, както и уникални водопади и десет езера. Разкритата част е дълга 6,2 км (предполага се, че общата ѝ дължина е 8 км), от които 1,6 км са отворени за посетители. До входа се достига след изтощително изкачване с продължителност 30–45 минути или с влакче само за 7 минути. Когато влезете в пещерата, може да почувствате, че стоите в древен подземен град. Огромният ѝ мащаб и невероятните водопади и езера са наистина завладяващи. Вече сигурно ви стана ясно, че обичаме адреналиновите изживявания нависоко, затова ще продължим със спускане по алпийска въжена линия и каране на колело във въздуха в Aranaby Sky-Bike Riding & Zipline. За културната част от програмата за деня ще се погрижат два музея. Първият е Ojukheon House – родната къща на И И (така му е името, наистина), който е най-видният корейски конфуциански учен от периода на династията Чосон. А другият музей е мултимедийният Arte Museum.

Нощувка: St. John Hotel 

Ден 7
Огромна пещера, въздушни изживявания и музеи
Ден 8

Прекрасна панорама от най-красивия парк и най-високата сграда

За десерт сме ви подготвили посещение на планината Сеорак. Едноименният националния парк е сочен като най-красивия и известен в Южна Корея. И за да завършим там, откъдето започна всичко, ще се върнем в Сеул. Ще се разходим по известната улица на кафенетата „Сонсу“ (Seongsu) и ще разгледаме най-скъпия и известен квартал в Южна корея – „Гангнам“, обезсмъртен от зализания кореец със странния танц, превзел интернет преди повече от 10 години. Няма да ни се размине и шопингът. С над 300 магазина и ресторанта, разположени на четири етажа, Starfield Coex Mall е най-големият подземен търговски център в Азия. Известен е обаче и със своята библиотека. Лавиците с височина 13 метра са любимо място за селфита на посетители от близо и далеч. Следва още едно извисяващо изживяване… буквално – ще посетим обсерваторията SEOUL SKY, която се намира от 117-ия до 123-ия етаж на Lotte World Tower (най-високата сграда в Южна Корея и шестата по височина в света със своите 555 м). От нея се открива невероятно красива панорамна гледка към цялата столица. Посетителите могат да се насладят и на лека закуска или кафе в кафенето на Небесната тераса. Площадката за наблюдение с два високи стъклени прозореца предлага вдъхновяваща гледка от височина 478 м и държи световния рекорд на „Гинес“ за най-висока обсерватория със стъклен под в света.

Нощувка: Royal Hotel Seoul 4*

Ден 8
Прекрасна панорама от най-красивия парк и най-високата сграда
Ден 9

Довиждане, Корея

След закуска ще напуснем хотела и ще се отправим към летище „Инчеон“, откъдето ще отпътуваме за България.

Програмата в този ден зависи от полетното разписание.

Ден 9
Довиждане, Корея

Хвърли се в приключение!

9 дни

16+ пътешественика

Цена на човек

€3990

Включва самолетни билети, всички нощувки, закуски, транспорт, водач

Хайде в Южна Корея

Предстоящи експедиции:

20.03.2025 г.

-

-

29.03.2025 г.

Предстоящи експедиции:

20.03.2025 г.

-

-

29.03.2025 г.

Запиши се тук и ще те уведомим, когато имаме финална дата и цена за пътуването.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Самолетни полети от София и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Всички нощувки

Всички активности описани в програмата

Всички закуски

Български водач по време на пътуването

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Разходи от личен характер

Алкохолни напитки

Храна неупомената в програмата

Услуги неупоменати в програмата

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

Хайде в Южна Корея

Предстоящи експедиции:

20.03.2025 г.

-

-

29.03.2025 г.

Запиши се тук и ще те уведомим, когато имаме финална дата и цена за пътуването.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Самолетни полети от София и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Всички нощувки

Всички активности описани в програмата

Всички закуски

Български водач по време на пътуването

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Разходи от личен характер

Алкохолни напитки

Храна неупомената в програмата

Услуги неупоменати в програмата

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo