ФИЛИПИНИ

Непокътнати тропически острови, скрити лагуни, безкрайни пясъчни заливи, кристални води, съвършен морски свят и красота, която трябва да преживееш, за да повярваш, че съществува!

ФИЛИПИНИ

Непокътнати тропически острови, скрити лагуни, безкрайни пясъчни заливи, кристални води, съвършен морски свят и красота, която трябва да преживееш, за да повярваш, че съществува!

Защо ФИЛИПИНИ?

Необхватни пясъчни ивици и безкрайни сини хоризонти

Чудили ли сте се къде са едни от най-удивителните кътчета в света?

Ние не само ще ви ги покажем, но и ще ви потопим в магията на съвършения тропически Рай! Незабравимото ни пътешествие към остров Палаван ще ви срещне с островната група Балабак – едни от последните девствени острови във Филипините.

Пригответе се за диво приключение, далеч от света, който познаваме!

Островите на Балабак нямат интернет, нямат луксозни курорти, нямат тълпи от туристи. Те предлагат зашеметяващи морски пейзажи и безценно прости условия, за да се наслаждавате на необхватните пясъчни ивици и безкрайни сини хоризонти!

Отправяме се и към хипнотизиращите острови на Ел Нидо и Корон!

Очакват ви скрити лагуни, магнетични плажове, изобилие от природни богатства, биоразнообразие, прекрасни местни хора и една изумителна дива природа!

Готов ли си да скочиш в непознатото, където те очакват най-невероятните острови в света?

За теб ли е това пътуване?

Ти си с приключенски дух, обичаш да се забавляваш, и търсиш добра компания.

Обичаш да плаваш, плуваш, да се гмуркаш и да изследваш подводния свят.

Милееш за къмпингуване на див остров в бунгало и 4 дни не звучат твърде много.

Предстоящи експедиции:

17.01.2025 г.

-

3.02.2025 г.

ЧАСТ 1: БАЛАБАК

Недокоснатите острови

Балабак е група от 31 острова много от които са напълно необитаеми.

Ще намерите плажове с розов пясък, ярко оцветени корали, широка гама от морски обитатели, ендемични мишевидни елени и гостоприемни местни жители. Това, което няма да намерите са много други чужденци. Това означава, че този необичаен райски остров ще бъде ваш и на който ще се насладите съвсем сами!

ЧАСТ 2: ЕЛ НИДО

Перлата на Палаван

Ел Нидо е известен със своите впечатляващи карстови скали и кристално чисти води. Тук ще откриете невероятни лагуни, пясъчни плажове и богат подводен свят. Идеално място за гмуркане, каякинг и разходки с лодка, Ел Нидо предлага незабравими природни забележителности и изключителна красота.

ЧАСТ 3: КОРОН

Потопените Съкровища

Корон е известен с уникалните си възможности за гмуркане сред потопени военни кораби от Втората световна война. Освен това, районът предлага изумителни коралови рифове, живописни скални формации и кристално чисти езера. Това е идеалното място за приключения под вода и разкриване на скрити подводни светове.

Програма

Ден 1

Започва приключението Филипини

Срещата ни ще бъде на летище София, откъдето ще започне нашето филипинско приключение. Освен паспорт, ще са ви нужни приключенско вълнение и усмивки.

Ден 2

Добре дошли в Манила!

Пристигаме в Манила, където ни очаква трансфер и настаняване в хотела. Манила е столицата и вторият по големина град във Филипините. Пристанището й е едно от най-натоварените пристанища в света, а градът, сам по себе си, привлича над 1 милион туристи годишно.

ДЕН 3

Потегляме към остров Палаван

Рано сутринта ни очаква полет от Манила до Пуерто принцеса, о-в Палаван. Оттам приключението ни започва с трансфер с микробус до Рио Туба и нощувка.  Остров Палаван е парченце от рая, събрал в себе си най-омагьосващите пейзажи. Ще бъдете запленени от неустоими гледки на кристално чистите тюркоазени води.

Храна: закуска, вечеря.
Транспорт: частен трансфер (приблизително 5 часа).

ДЕН 4

Магията на Balabac

Очаква ни още един ранен трансфер от Rio Tuba до Buliluyan port, откъдето започва нашият тур из островната група Balabac. Ще ви разкрием магията на островната група, състояща се от 36 невероятни острова.Ще посетим Tangkahan Island, Patawan Island и пренощуваме в Balabac town. Посещението ни ще ви сблъска с недокоснати бели плажове и този така силен вътрешен копнеж да се гмурнете в океанската безкрайност.

Храна: закуска, вечеря.
Транспорт: частен трансфер, лодка, приблизително 3 часа.

ДЕН 5

Диво къмпингуване в Onok island и Sicsican island

Днес ще посетим любимия ни Onok island и Sicsican island, където ще къмпингуваме. Колкото и красиви острови да сте посетили, нищо не може да бъде сравнено с остров Онок – перлата в короната на островната група Балабаци. До скоро този непокътнат рай е бил затворен за посетители, тъй като е частна собственост на кмета, но сега може да бъде достигнат и от всички нас. За отидем до острова, ще ни бъде нужно специално разрешително, за което от Panic Frame ще се погрижим, а оттам нататък на вас оставяме само безгрижието, което цари на белите плажове и кристалните води. Това е един от най-магическите острови, на които всеки мечтае да избяга – няма интернет или телевизия, а телефонния сигнал е ограничен. Но на кого са му нужни тези неща, когато пред очите ви оживяват гледки като от приказка?

Храна: закуска, обяд, вечеря.
Транспорт: лодка.

ДЕН 6

Canibungan Island, Candaraman island и starfish sandbar

Днес ще посетим Canibungan Island, Candaraman island и starfish sandbar, след което ще се върнем в къмпинга ни на о-в Scission.

Храна: закуска, обяд, вечеря.
Транспорт: лодка.

ДЕН 7

Диви и свободни на остров Scission

Имаме свободен ден, в който можем да се отдадем на почивка и да се насладим на мястото. Остров Scission предлага и уникални подводни гледки – естествените коралови градини са идеални за гмуркане с шноркел.

Храна: закуска, обяд, вечеря.

ДЕН 8

Посещение на остров Canimeran

Днес ще посетим Canimeran Island, след което ще се прехвърлим към порт buliluyan port.
Остров Canimeran разкрива едни от най-екзотичните гледки на леко розови плажове, което се дължи на попадането на парченца червени корали в белите пясъци. Също така той е познат и с редиците си от кокосови палми.

Трансфер до Puerto Princesa.
Храна: закуска.

ДЕН 9

Време за Puerto Princesa

Трансфер от Puerto Princesa до El Nido, където ще прекараме 4 дни.Настаняване в хотел и свободно време за почивка.

Храна: закуска.
Транспорт: частен трансфер (приблизително 4 часа).

Няколко дни преди да отлетим обратно имате шанс да се насладим на допълнителни турове по желание, като препоръчваме да се резервират предварително.

ДЕН 10

Свободен ден

Всичко за любителите на гмуркането или за тези, които обичат да се излежават под някоя палма

Имаме свободен ден, в който можем да се отдадем на почивка и да се насладим на мястото.

Храна: закуска.

ДЕН 11

Нашият Private tour

Днес ще имаме възможността за Private tour, който ще ви остави без дъх до скрити лагуни и диви плажове, на които ще се наслаждаваме потънали в безвремие.

Храна: закуска, обяд.
Транспорт: лодка.

ДЕН 12

Свободен ден

Ден за вас в El Nido. Храна: закуска.

ДЕН 13

По път към остров Coron

Отправяме се към летището за кратък полет към о-в Корон. Настаняване в хотел и почивка.

Храна: закуска.
Транспорт: самолет.

ДЕН 14

Тур на Coron town

Тук ще имаме възможността за обиколка по желание със скутерчета на острова. или отново ще може да се насладим на допълнителен тур с лодка на скритите лагуни на остров Корон.Ма-Куинит Хот Спрингс:

Тази природна топла изворна баня е перфектното място за релаксация и е удобно достъпна със скутер. Пътуването от град Корон отнема около 30 минути.

Ще обядваме в местен ресторант, където ще се възползваме се от възможността да опитаме местните морски деликатеси.Кабо Бийч: Известен със своите бели пясъци и тюркоазени води, Кабо Бийч е страхотно място за отдих на плажа или за плуване. Това е около 1 час път със скутер от град Корон.

Храна: закуска.
Транспорт: лодка или тур на острова със скутерчета по желание.

ДЕН 15

Продължаваме с обиколките по зашеметяващите острови в този филипински рай

Ако филипинския рай е благосклонен към нас е предвидено посещение на уникални забележителности като:

Kayangan Lake – това кристално сладководно езеро се смята за най-чистото на Филипините. Кристалните му води позволяват да се види надолу до дълбочина от 10 метра, което го прави много подходящо за свободно гмуркане или със шнорхел.

Twin Lagoon – това е една от най-големите атракции на Coron. Лагуните са заобиколени от възвишени скалисти пейзажи, а водата е студена отгоре и топла на дъното, заради смесването на сладката вода от земята и солената от океана.

Skeleton Wreck – за любителите на гмуркането се надяваме да имаме възможност да покажем корабокрушението на 25-метровия японски снабдителен кораб, потопен от американските сили по време на Втората световна война. 

Следващите няколко забележителности са повече от перфектните мяста за гмуркане, тъй като предоставят едни от най-зашеметяващите гледки на коралови рифове :
- Island Beach (Banul or Atwayan)
- Las Islas De CoralCYC Beach
- Siete Pecados / Reef Garden

Храна: закуска, обяд.
Транспорт: лодка.

ДЕН 16

Свободен ден

Храна: закуска.

ДЕН 17

Довиждане Филипини!

Връщаме се към Манила.
Филипинската ни приказка достигна окончателния си край. Излитаме към България.

Храна: закускa

Активности

ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Организиран транспорт със самолети, катамарани, лодки и микробусове

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Близка среща и плуване с морски костенурки

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Сноркелинг и гмуркане в пъстър подводен свят

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Три нощувки в бунгало на далечен остров в най-дивите части на Филипините - Балабак.

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Пъстри обедни менюта със свежи плодове, морски дарове и местни специалитети - директно на плажа.

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Посещение и релаксация в топли тропически басейни

ПО ЖЕЛАНИЕ (ЗАПЛАЩАТ СЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО)
Приключение Намибия, Panic Storm IV

Посещение на зоологически парк, близка среща и хранене на жирафи

Приключение Намибия, Panic Storm IV

ATV, MTV и скутери под наем

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Zip Line въжена линия между два острова

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Плуване с морски мантии

Хвърли се в приключение!

17 дни

4 буса

30 пътешественика

Цена на човек

€3730

Включва самолетни билети, всички нощувки, транспорт по суша и вода, водач, храна

60+ човека вече пътуваха с нас във Филипините

Хайде във Филипини

Предстоящи експедиции:

17.01.2025 г.

-

3.02.2025 г.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Самолетни билети София-Манила и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Вътрешни полети - Манила - Пуерто принцеса; Ел Нидо - Корон; Корон -Манила

Всички вътрешни трансфери по програмата, микробуси, лодки, триколки

Включени 16 нощувки в хотели/къмпинги

Включени 16 бр. закуски, 6 бр. обяд и 5 бр. вечеря

Островни такси

Наем на частни лодки и екипаж за обиколки по островите

Всички такси в парковете

Местен водач при разглеждане на островите

Екипировка за къмпингуване на островите

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Разходи от личен характер

Храна неупомената в програмата

Алкохол и напитки

Услуги неупоменати в програмата

Такси за допълнителните активности

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

Хайде във Филипини

Предстоящи експедиции:

17.01.2025 г.

-

3.02.2025 г.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Самолетни билети София-Манила и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Вътрешни полети - Манила - Пуерто принцеса; Ел Нидо - Корон; Корон -Манила

Всички вътрешни трансфери по програмата, микробуси, лодки, триколки

Включени 16 нощувки в хотели/къмпинги

Включени 16 бр. закуски, 6 бр. обяд и 5 бр. вечеря

Островни такси

Наем на частни лодки и екипаж за обиколки по островите

Всички такси в парковете

Местен водач при разглеждане на островите

Екипировка за къмпингуване на островите

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Разходи от личен характер

Храна неупомената в програмата

Алкохол и напитки

Услуги неупоменати в програмата

Такси за допълнителните активности

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

FAQ

Често Задавани Въпроси

Има нещо неясно?

+359 887 293 757

Какви документи ми трябват за Филипините?

Не е необходима виза, само международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването.

Има ли мобилна мрежа и интернет?

Когато пристигнем ще закупим местни карти с цена между 1,20 лв. до 30,00 лв.

Каква е валутата и колко пари трябва да нося със себе си?

Препоръчваме да носите в себе си еквивалента на 300 евро във филиписно песо. Може да си обмените валута, както в България, така и при кацане на летището.

Каква е температурата и подходящо ли е за деца?

Повечето преходи са около 10км дължина със средна трудност. Ако се нуждаете от почивка, може да пропуснете всеки един от дните с програма и да се насладите на спа центъра в хотела, или да се възползвате от някоя от допълнителните активности.

Кога мога да се запиша на допълнителните активности?

Записването за тези активности ще стане по време на пътуването. Плащането се извършва в брой на място.

Мога ли да си взема дрон?

Разбира се - Филипините са много красиви от високо. Имайте предвид, че миналата година два дрона останаха там. Често има силен вятър и/или проблем с връзката.

Има ли риск от дивите животни и опасност от насекоми?

На Филипини животът кипи и има както хищни животни, така и опасни. Следвайте инструкциите на водача и не плувайте на места, на които не е препоръчително.

Колко дни ще спим на палатки, ще има ли ток и къде ще се къпем?

Диви острови, къпане от варел, спим на палатки 3 нощувки. Вечер ще имаме ток от генератор за около 2 часа, за да си заредим всичко нужно. Заслужава си. После се връщаме в цивилизацията и ще си имате всичко.

Какви ваксини са необходими за Филипините?

Ваксинациите могат да защитят пътниците срещу редица инфекциозни заболявания. За Филипини няма задължителни ваксини, но има такива с препоръчителен характер, които са по желание, затова ви съветваме да се консултирате с личния ви лекар.

Има ли важни закони, с които трябва да се съобразя?

Притежанието на наркотици, дори в минимални количества, води до наказание „доживотен затвор” или смъртна присъда.

Наказуем е също така и вносът на нелегални компактдискове и DVD.

Забранен е вносът на уреди за нощно наблюдение.

Готови ли сте за Филипините?

Записа се за експедицията, но се чудиш какво да вземеш в багажа си? Може да маркираш екипировката тук и да се подсигуриш, че си подготвил всичко.

Слагайте в куфарите добро настроение и приключенски дух! Очаквайте летни температури между 25-35°C.

Облекло

Удобни маратонки за пътуване в колата

Връхна дреха за вечерите

Тениски

Чорапи

Къси панталони

Шапка

Шал за лице

Слънчеви очила

Чехли за баня/плаж

Плажно облекло

ОБОРУДВАНЕ

Водоустойчива чантa (Waterproof Dry Bag)

Aqua обувки (за защита от острите скали)

Челник с резервни батерии

Външна батерия (Power bank)

Репелент срещу насекоми с DEET

Слънцезащитен крем (мин. SPF 40)

Лични медикаменти

Нужни препарати за лична хигиена

Бутилка за вода

Малка раница за дневни трипове (15l)

Бинокъл (личен избор)

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo