МАДЕЙРА

От феноменални океански пейзажи, през тропически гори и вечнозелени пътеки, до върхове, извисяващи се над облаците.

МАДЕЙРА

От феноменални океански пейзажи, през тропически гори и вечнозелени пътеки, до върхове, извисяващи се над облаците.

Защо МАДЕЙРА?

Рай на Земята, който ще помните за цял живот

Много от нас не са били на Хаваите, но ако има друго място на света, което се доближава до тях, това е Мадейра.
Официално, и многократно наричана най-добрата островна дестинация на света, това е късче от Рая, което е само на една ръка разстояние от нас.
Каним ви на още едно уникално пътешествие – десет дни изпълнени с разходки сред природата и гледки, които ще ви спрат дъха. Преходи от океана до небесата – от най-високите отвесни скали в Европа до планински хребети и залези над облаците.
В Мадейра цари вечна пролет и цветовете, на които ще се наситите там ще накарат всяка дестинация да бледнее след това. Всеки ден там е магия и всеки преход ще носи нова емоция. Ще посетим магическите гори на Fanal, ще се къпем в натурални вулканични басейни, ще видим водопади, вливащи се директно в Атлантическия океан.
Ще останем без думи, но ще напълним сърцата си с емоция и телефоните със снимки.

За теб ли е това пътуване?

Ти си физически активен и обичаш да се разхождаш сред природата

Не се страхуваш от височини, пропасти и тесни планински пътеки

Нямаш против да се намокриш от дъжд или водопади по пътя.

Предстоящи експедиции:

Март 2025 г.

Предстоящи експедиции:

Март 2025 г.

Предстоящи експедиции:

Март 2025 г.

За пътуването

Уникално всеки път

Това е първият трип на Паник, в който нямаме стриктна и задължителна програма. Питате се защо?

Защото Мадейра е свобода, а времето там никога не е достатъчно. Всеки може да я усети и изпита по свой си начин.

Хайковете ще бъдат по желание, защото има безброй много неща, които да правите и видите на острова – от турове за делфини, китове, до сърф, парапланер, гмуркане и др.

Вечерите ще са по ваш избор, защото острова предлага голямо разнообразие на рибни, месни и веган опции, и това да разгледате и изпитате града по ваш вкус ще бъде също толкова важно, колкото и разходките ни.

За НАСТАНЯВАНЕТО

На ръба на Атлантика

Бъдете готови за невероятни гледки не само по време на разходките ни, но и от вкъщи.

Ще ви настаним в апартаменти, които се извисяват 600м над океана, така че да може да си гледате изгрева от вкъщи, или от басейна.

Всички нощувки ще бъдат на една локация, така че да можем да се настаним комфортно и да си почиваме добре след всеки преход.

От феноменални океански пейзажи през тропически гори и вечнозелени пътеки, до високи планински хребети и върхове, извисяващи се над облаците. Мадейра не спира да ни изумява всеки ден, а времето лети по-бързо от всякога.

Мартин Бонов

Програма

Ден 1

Кабо Жирао

Събираме на летище София, за да отлетим до Мадейра. На обяд кацаме на летището в Мадейра и се насочваме директно към една от най-грандиозните гледки на острова – Cabo Girao.

Кабо Жирао е най-високата отвесна скала над океан в Европа. Толкова висока, че някои хора дори скачат с парашут и squirrel suit от нея. Ще посетим и много други по време на нашето пътуване, но само на там има тераса със стъклен под, от която може да се насладите на гледката пълноценно и безопасно.

И за да щастието ни бъде пълно, тук се намират вилите, в които ще отседнем за цялата седмица. Освен феноменалните изгреви и залези, с които Cabo Girão Villas ще ни наградят, курортното селище предлага много екстри – открити и закрити басейни, сауна, джакузи, тенис, мини голф, билярд и др.

Кабо Жирао е на 20 минути с кола от центъра на Фунчал. В случай, че решите да се разходите сами в града, има редовен транспорт, както и локално приложение тип Uber, което е на цените на софийските таксита.

Местността също предлага няколко маршрута за преход, които са подходящи за сутрешна разходка.

Ден 1
Кабо Жирао
Ден 2

Хавайски гледки

Времето в Мадейра е променливо и всеки ден вали някъде на острова, затова ще адаптираме програмата си според него. С помощта на метеорологични, географски знания и късмет, ще организираме дните така, че да имаме най-добрите условия за всеки един от хайковете.

Един от любимите ни преходи ще ни преведе през североизточната част на Мадейра, където се намират и по-голямата част от отвесните скали и грандиозни островни панорами.

Подгответе се за приятен 14км преход и някои от най-зрелищните гледки над Атлантическия океан, които ще видите през живота си.

Ден 2
Хавайски гледки
Ден 3

Басейни на ръба на океана

За да си отпочинем от дългия преход ще прекараме един ден в обиколка на острова и леки разходки.

Ще посетим Ponta do Sao Jorge, където ще имаме възможност да се разходим по крайбрежните скали и да наблюдаваме разбиващите се вълни под нас.

По път ще спрем за малко на един от любимите ни водопади – Veu da Novia, който се спуска от мадейренските скали директно в океана.

Ще минем покрай Seixal и Porto Moniz, където ще имате възможност да се потопите в известните мадейренски естествени басейни. Най-вероятно няма да е много топло, но това никога не спира всички туристи.

За черешка на тортата ще стигнем до една от най-красивите гледки на западното крайбрежие и таен Instagram spot за перфектната снимка.

Ден 3
Басейни на ръба на океана
Ден 4

На върха на острова - от Areiro до Ruivo

PR1 е един от най-известните и легендарни хайкове в света.

Той ще ни преведе по хребета на мадейренските планини и ще ни дари с множество гледки между двата най-високи върха на острова – Pico Areiro & Pico Ruivo.

Този маршрут е един от най-предизвикателните, но и един от най-награждаващите - дълъг само 16км, но с денивелация 1400м и множество стълби по пътя.

Ние обаче знаем как да го адаптираме така, че да е по-лесен и да не се движим с големите тълпи хора.

Ще се опитаме да изберем най-подходящия ден според прогнозата, който може да ни разкрие множество дъги по пътя и величествени гледки над облаците.

Ден 4
На върха на острова - от Areiro до Ruivo
Ден 5

Pico Grande

В централните части на острова се крие Cural das Freitas – градът на монахините. Той е една от основните атракции близо до Фунчау и е лесно достъпен, но ние ще използваме деня, за да се разходим над него.

Ще направим преход през планината и ще стигнем до Pico Grande – един от високите върхове на Мадейра, от където можем да се насладим на панорамна гледка над океана и да видим Cural das Freitas през мъглите.

Ден 5
Pico Grande
Ден 6

Ponta do Sao Lourenco

Този ден ще посетим най-източната точка на острова.

Ще имаме възможността да се разходим по отвесните скали на Sao Lourenco, които присъстват на всички сувенирни картички.

Тук има алтернативни маршрути, които резултират в двупосочни трекове между 7-10км.

Ден 6
Ponta do Sao Lourenco
Ден 7

Фуншал и Monte Palace

Фунчал е столицата на Мадейра и най-големият град на острова. Заслужава си да му отделим поне един цял ден, за да усетим духа на градския им живот и да се потопим в чаровните малки улички.

Основната цел ще бъде да хванем кабинковия лифт до Monte Palace – една от най-големите тропически градини, които ще видите някога. Там ще отбележим 8-ми март сред милиони цветя, африкански статуи и близка среща със скъпоценни камъни и диаманти. Тропическата градина предлага 70,000кв.м. площ за разходки, така че ще имате цялото време да ѝ се насладите.

Това ни е основната цел за деня – останалото време е за свободна програма. Ако връщането обратно с лифт, такси или автобус е твърде скучно за вас, ще може да си платите за уникалното за Мадейра спускане с тобоган и да ви спуснат по улицата без спирачки.

Може да използвате останалата част от деня за разходка по крайбрежието на Фунчау, посещение на градските паркове, катедралата, музея на Кристиано Роналдо или просто да си почивате.

Ден 7
Фуншал и Monte Palace
Ден 8

Рабакал

Един от най-популярните преходи в местността Rabacal и на Мадейра като цяло, е разходката до 25 Fontes.

Ние знаем как да го съчетаем с отбивка до водопад Risco, който е се спуска от 100m височина. За да емоцията е пълна, ще минем и през един от най-дългите тунели на острова – 800m.

Може да си подготвите по един челник. Има много варианти да направим този преход, така че заедно ще решим дали да вземем по-дългия маршут, или да го съкратим. Общата дължина на по-дългия маршрут е 10км и е естимиран на 4.5ч без почивките.

Ден 8
Рабакал
Ден 9

Левади и водопади

В този ден ще направим приятна разходка по левада до два водопада – Nova & Moinho. Прехода ще ни отнеме около 4 часа и ще ни поведе през 9км стръмни канали и още един дълъг тунел.

След прехода ще минем покрай най-слънчевото място на острова – Ponta do Sol, ще минем за някоя друга снимка през каменния мост. За разнообразие, ще измием колата си на ангелския водопад – Anjos, който пада директно върху крайбрежната улица. Може да подготвите и бански, защото повечето хора там слизат от колата и си взимат освежаващ студен душ.

Ако остане време, можем да отидем да видим 140-метровия водопад Garganita Funda и да се насладим на залез над Miraduro do Fio, където има и малко ресторантче.

Алтернативен план ще бъде да се качим отново към Rabacal и да се надяваме на залез над облаците. За щастие, знаем най-добрите места за това.

Ден 9
Левади и водопади
Ден 10

Мистичната гора Fanal

В този ден ще се разходим през една от дългите пътеки на Rabacal и ще минем през мъгливи, влажни и студени джунгли, за да се стигнем до Fanal forest – известната мистична гора, в която с малко повече късмет ще има мъгла за по-красиви снимки.

Този преход е около 10км, затова ако сме изморени от предните дни ще се насочим директно към гората, където ще разполагаме с повече време за разходка и снимки на невероятната природа.

Завършваме този ден с надежда за гледка над облаците, която ще разкрие цялата източна част на острова в пълната му прелест, или ще я покрие с бяла пелерина от облаци.

Ден 10
Мистичната гора Fanal
Ден 11

Полет към България

Събуждаме се изпълнени с прекрасни емоции, красиви спомени и посрещаме последния си изгрев на Мадейра, за това пътуване. Този ден ще има малко време за свободна програма, стягане на багажа, и ще се ориентираме обратно към София.

Ден 11
Полет към България

Активности

ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА

Организирани преходи по селектирани маршрути с два български гида.

Открит и закрит басейн, джакузи, сауна, мини голф, билярд, тенис на корт и други екстри, които курорта предлага.

Плуване в естествените басейни на Мадейра

ПО ЖЕЛАНИЕ (ЗАПЛАЩАТ СЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО)

Параглайдинг над острова

Тур с лодка и фото-сафари за делфини и китове

Сърфирайте един от 11-те сърф спота на Мадейра

Каньонинг, скачане от водопади и скали в океана

Кулинарни и винени турове за любители

Хвърли се в приключение!

10 дни

2 буса

16 пътешественика

Цена на човек

€3300

Включва самолетни билети, всички нощувки, транспорт, водач, храна, спа център

Цена БЕЗ ПОЛЕТ

€2840

Включва всичко без самолетните билети. Организирай полетите си сам.

30+ човека вече пътуваха с нас в Мадейра

Хайде в Мадейра

Предстоящи експедиции:

Март 2025 г.

Предстоящи експедиции:

Март 2025 г.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Самолетни билети София-Фунчал с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Всички нощувки в курорт, разположен на най-високата скала над Атлантика (580м)

Игрална зала на разположение (джаги, билярд, мини голф)

Спа център (басейни, джакузи, сауна и др.)

Български гид с препоръки в и извън рамките на програмата

Наети автомобили за придвижване на острова

Всички закуски (блок маса)

Такси за посещение на Monte Palace, натурални басейни

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Такси за допълнителните активности

Разходи от личен характер

Храна неупомената в програмата

Алкохол и напитки

Услуги неупоменати в програмата

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

От феноменални океански пейзажи през тропически гори и вечнозелени пътеки, до високи планински хребети и върхове, извисяващи се над облаците. Мадейра не спира да ни изумява всеки ден, а времето лети по-бързо от всякога.

Мартин Бонов

Хайде в Мадейра

Предстоящи експедиции:

Март 2025 г.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Самолетни билети София-Фунчал с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Всички нощувки в курорт, разположен на най-високата скала над Атлантика (580м)

Игрална зала на разположение (джаги, билярд, мини голф)

Спа център (басейни, джакузи, сауна и др.)

Български гид с препоръки в и извън рамките на програмата

Наети автомобили за придвижване на острова

Всички закуски (блок маса)

Такси за посещение на Monte Palace, натурални басейни

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Такси за допълнителните активности

Разходи от личен характер

Храна неупомената в програмата

Алкохол и напитки

Услуги неупоменати в програмата

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

От феноменални океански пейзажи през тропически гори и вечнозелени пътеки, до високи планински хребети и върхове, извисяващи се над облаците. Мадейра не спира да ни изумява всеки ден, а времето лети по-бързо от всякога.

Мартин Бонов

FAQ

Често Задавани Въпроси

Има нещо неясно?

+359 883 392 314

Какви документи ми трябват за Мадейра?

Мадейра е част от Португалия. Може да си пътувате и само с лична карта.

Има ли роуминг и интернет?

Както навсякъде в ЕС, и тук ще може да си ползвате мобилния план. Почти през цялото време ще имат обхват, с изключение на част от пътеките.

Каква е валутата и колко пари трябва да нося със себе си?

В Мадейра се работи с евро. Повечето неща могат да се платят и с карта - не е задължително да имате пари в брой. Съветваме да си подготвите поне 200 евро.

Ще се справя ли с преходите?

Повечето преходи са около 10км дължина със средна трудност. Ако се нуждаете от почивка, може да пропуснете всеки един от дните с програма и да се насладите на спа центъра в хотела, или да се възползвате от някоя от допълнителните активности.

Кога мога да се запиша на допълнителните активности?

Записването за тези активности ще стане по време на пътуването. Плащането на някои от тях може да изисква пари в брой.

Мога ли да си взема дрон?

Разбира се, ние също ще вземем нашия :) В Мадейра важат европейските закони и правила за полет с дрон и гледките са още по-красиви от високо.

Има ли риск от дивите животни и опасност от насекоми?

На Мадейра няма отровни, хищни и опасни животни на острова. Дори и комарите са рядко срещани.

Как ще се придвижваме на острова?

Ще се придвижваме с бусове под наем. Повечето преходи са на разстояние до 1ч. шофиране в посока. Алтернативно, ако имате нужда от превоз, може да се използва градски транспорт, такси или приложение Bolt, което работи като Uber – с удобна поръчка и плащане онлайн.

Как е градският живот в Мадейра?

Фунчал е най-големия град на острова и в него може да откриеш всичко, от което се нуждаеш. Има страхотни барове, ресторанти, магазини и паркове.

Ние ще се настаним на 15-20 минути от центъра на Фунчал. Освен с нашия транспорт, има трансфери, таксита и Uber/Bolt приложение, с което лесно може да се организира транспорт.

Готови ли сте за Мадейра?

Записа се за експедицията, но се чудиш какво да вземеш в багажа си? Може да маркираш екипировката тук и да се подсигуриш, че си подготвил всичко.

Подготви се с пролетни дрехи, защото времето в Мадейра може да ни изненада. Всеки ден ще излизаме по тениска, но с връхна дреха и дъждобран под ръка.

Облекло

Дъждобран и/или ветровка

Пролетно яке

Връхни дрехи

Тениски

Бельо и чорапи

Дълги и къси панталони

Шапка

Слънчеви очила

Чехли за баня/плаж

Плажно облекло (бански)

ОБОРУДВАНЕ

Oбувки за трекинг

Слънцезащитен крем

Челник с резервни батерии

Лични медикаменти

Термос/бутилка за вода

Малка раница за дневни преходи (15l)

Бинокъл (личен избор)

Щеки (ако използвате такива)

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo