НАМИБИЯ

Дива, сурова, неопитомена! Невероятно биоразнообразие, зрелищни гледки и природа в най-чистия си вид.

НАМИБИЯ

Дива, сурова, неопитомена! Невероятно биоразнообразие, зрелищни гледки и природа в най-чистия си вид.

Защо Намибия?

Възхитителни пустинни пейзажи, които срещат океана.

Това е най-любимата ни програма, която няма аналог в близките географски ширини! Намибия е огромна държава с малко население, безброй диви животни, природни паркове, пустинни пейзажи, най-високите пясъчни дюни в света, безкрайни пътища и най-добрият начин да видим всичко това е 3000 км двуседмичен roadtrip в конвой с цели 10 джипa, досущ изглеждащо като от екшън филм.

Вечерта спим в палатки, които се намират на покривите на колите. Кемповете ни предлагат чудесно условия за настаняване и си приготвяме BBQ на лагерен огън под милион звезди.

За теб ли е това пътуване?

Обичаш дивата природа и искаш да си близо до нея?

Милееш за пустинни пейзажи и милиони звезди в небето?

Искаш да спиш на покрива на палатка в пустинята.

Грабвай раницата и те очакваме!

Предстоящи експедиции:

28.09.2024 г.

-

12.10.2024 г.

Есен 2025

Предстоящи експедиции:

28.09.2024 г.

-

12.10.2024 г.

Есен 2025

Предстоящи експедиции:

28.09.2024 г.

-

12.10.2024 г.

Есен 2025

За пътуването

Стани част от конвой приключенци

Всички нощувки ще са в модерни къмпинги с ток, питейна вода и бани. Там ще си имаме огнище, храна, песни и танци под милион звезди.

Тъй като в случая те ще са и нашият дом на колела, ще ти разкажем в няколко думи и за условията за настаняване.
На покрива на джипа ще има две двойни палатки с удобни двойни легла, стълба за качване и гледка от високо.

Без значение дали се движим по червени пясъчни дюни или сред стада от дивите животни, ревът на двигателите и 4×4 задвижването на нашите Toyota Hilux ще ни проправят път и ще ни карат да се чувстваме като царете на пустинята.

Комфортът на возене и удобствата, които предлага модела на Hilux, са като запазена марка на бранда, така че ти гарантираме, че всичко, което ще видиш по пътя си ще е като филм на Discovery Chanel, гледайки от дивана в хола.

Намибия е място, на което ще искаш да идваш отново и отново!

Пътувах с Panic Frame до Намибия и беше истинско приключение от началото до края. Сафари, катерене по дюни, гледане на звезди, скитане в златните полета на Намибия, наблюдение на животни в дивата природа, дрифт шофиране в пясъците, пеене, къмпинг, летене на хеликоптер, хранене около огъня, гледане на залеза - това пътуване наистина имаше всичко.

Десислава Йорданова

Програма

Ден 1

София - Виндхук

Среща на летището и хващане на полет посока Windhoek. Носете със себе си приключенския си дух,паспорт и усмивки.

Ден 1
София - Виндхук
Ден 2

Добре дошли в Намибия!

Добре дошли в Намибия и столицата Windhoek

Трансфер и настаняване в Arebbusch Travel Lodge. Днес ни очаква почивка и нощувка след дългото пътуване. 

Ден 2
Добре дошли в Намибия!
Ден 3

Национален Парк Етоша

Днес се отправяме към Национален парк Етоша, където ще прекараме 2 нощувки.

Национален парк Етоша в Намибия е един от най-значимите резервати и сафари дестинации в Африка. В страната той е най-известният и важен национален парк. Днес площта му обхваща около 22 912 км² и е напълно ограден за защита на животните. Преди всичко, той е известен като най-голямото светилище на дивата природа в Намибия. Етоша е дом на 4 от ‘’Големите пет’’ (слон, носорог, бивол, леопард и лъв), изключение прави само биволът. За сметка на това слоновете, които се срещат там, са считани за едни от най-големите в света, поради витамините и хранителните вещества, които се намират в земята. Етоша има горд опит в опазване на черния носорог, който е застрашен, а белият носорог наскоро бе възстановен отново. Очакват ни епични гледки с многобройни слонове, жирафи, лъвове, антилопи гну, зебри, дребни южноафрикански газели.  В парка се срещат още леопарди, орикси, гепарди и още много други видове бозайници и над 340 вида птици.

Къмпингуваме и нощуваме в Halali Camp, където ще наблюдаваме диви животни от впечатляваща платформа.

Ден 3
Национален Парк Етоша
Ден 4

Национален Парк Етоша

Денят ни ще започне с посрещане на изгрева и сутрешно сафари из Национален парк Етоша. Отправяме се в търсене на обитателите на парка. Ще бъдем част от един разтърсващ спектакъл, показващ необикновения свят на животните.

Зоните с по-гъста растителност са дом на слонове, черни носорози и леопарди, а високо над всичко се издигат и жирафите. Около водоемите често се събират накуп хищници и тревопасни, а яркото слънце и силуетите на животни, пресичащи хоризонта ще ни потопят в атмосферата на ‘’Цар Лъв’’ и света на героите от филма. Къмпингуване и нощувка в Okaukuejo Camp.

Ден 4
Национален Парк Етоша
Ден 5

Дамара

Пътешествието днес ни отвежда към Damaraland, където ще се срещнем с племето дамара, които заедно с бушмените принадлежат към най-старите нации в Намибия. Разположен близо до Twyfelfontein, живият музей на Дамара е единствен по рода си. Мястото представя ‘’изгубената култура’’ на дамара, която няма да видите никъде другаде в Намибия и по света. Следващата ни спирка е Twyfelfontein – долина, разположена в планинския район Дамара.

Обект на световното културно наследство на Юнеско. Twyfelfontein в превод означава ‘’Фонтан на съмнението’’. Днес мястото съдържа над 2500 скални рисунки и гравюри. Изобразени са различни ловни сцени, както и много гравюри на животни (антилопи, зебри, жирафи, лъвове и др.) Петроглифите изобразяват невероятна скална живопис, а днес това е една от най-големите галерии на африканско скално изкуство на континента.Нощувка в Twyfelfontein Country Lodge.

Ден 5
Дамара
Ден 6

Дамараленд - Шпицкопе

Днес се отправяме към Дамараленд – дом на извисяващите се гранитни планини Шпицкопе, където ще имаме 2 нощувки.

Ден 6
Дамараленд - Шпицкопе
Ден 7

Шпицкопе

В Шпицкопе ще се насладите на  невероятните гранитни върхове разположени между Usakos и Swakopmund в пустинята Намиб. Гранитът е на повече от 120 милиона години, а най-високото разкритие се издига на около 1728 метра над морското равнище. Върховете се открояват драстично от равнините наоколо. На това магично и девствено място ще посрещнете едни от най-красивите изгреви и залези в живота ви. Ще успеете да видите Млечния път, така както няма да можете в нито една друга точка по света. През двете вечери, които ще нощуваме там ще си приготвим барбекю под милиард звезди около огъня.

Ден 7
Шпицкопе
Ден 8

Кейп Крос и Брегът на скелетите

Днес се отправяме към Свакопмунд, като по пътя ще посетим резервата за тюлени ‘’Кейп Крос’’, както и Брегът на скелетите (Skeleton Coast).

„Кейп Крос“  е дом на една от най-големите колонии на тюлени в света. Резерватът е едно изключително място, където може да се видят хиляди тюлени в естествената им среда, като броят им достига над 80 000. Името на местността Кейп Крос идва от големият каменен кръст, който е изграден на това място от португалски заселници в миналото.

Ден 8
Кейп Крос и Брегът на скелетите
Ден 9

Свакопмунд

Притиснат между океана и пустинята Намиб, Свакопмунд e крайбрежен град в централна Намибия. Спокойният град е очарователен със своята колониална архитектура, крайбрежни алеи, исторически забележителности и отлични ресторанти и бирарии, където можете да опитате традиционна немска храна и бира. Да, правилно прочетохте немска… Свакопмунд е морски курорт и прекрасен пример на немската колониална архитектура. Основан е през 1892 г. като главно пристанище на Германска Югозападна Африка. Това е едно от малкото места извън Европа, Северна и части от Южна Америка, в които има значително немскоговорящо  малцинство с немски корени. Днес ще имате свободен ден в Свакопмунд.

Няколко дни преди да отлетим обратно имате шанс да се насладим на допълнителни турове по желание, като препоръчваме да се резервират предварително.

Ден 9
Свакопмунд
Ден 10

Сосусвлей и Мъртвата Долина Deadvlei

Днес се отправяме към сюрреалистичнитe пейзажи на Сосусвлей и Мъртвата долина, част от Национален парк Намиб-Науклуфт.

Ще преминем през прохода Куйзеб, където се намират едни от най-високо разположените пътища в страната. Място, където можем да оценим огромния мащаб и невероятен пейзаж на Намибия. Пътя към Сосусвлей ще ни покаже и Тропикът на Козирога (Tropic of Capricorn).

Ден 10
Сосусвлей и Мъртвата Долина Deadvlei
Ден 11

Сосусвлей и Big Daddy

Днешният ден е посветен на националния парк, където ще се наслаждаваме на дюните и пейзажите. Ще се разхождаме и снимаме  основните атракции, които освен, че ще видим, но и всеки ентусиаст може да превземе са „Dune 45“, „Big Mamma“, „Big Daddy“ и „Dead Vlei”. „Big Daddy“ е най-високата дюна в Сосувлей, отнема средно 50 минути, за да стигнете до първото плато, което възнаграждава авантюристите със страхотни панорами на дюни, надникване надолу към DeadVlei и прекрасни възможности за снимки. Дюните на Намиб са създадени от пясък, носен от вятъра от брега. Вятърът в самия Сосусвлей духа от всички посоки, което означава, че дюните са известни като „звездни“ дюни – тъй като карат пясъка да образува звездна форма с множество „рамена“.

Пясъкът тук е на пет милиона години. Състои се предимно от малки зърна, покрити с тънък слой железен оксид, което придава на Намиб неговия отличителен червен цвят. Всеки ден ще се наслаждавате на изгряващото слънце, което кара едната страна да свети в огнено червено, докато другата е изцяло в сянка. Това наистина е рай за всички фотографи.

Ден 11
Сосусвлей и Big Daddy
Ден 12

Сосусвлей - тур с хеликоптер

Очаква ни един от най-вълнуващите дни от нашия престой тук. Тръгваме преди зазоряване, за да хванем меката светлина на изгрева в пустинята. Днес ще полетим буквално над Намибия. Ще се разделим на две групи – sunrise и sunset, като първата група ще лети преди обед, а втората група ще лети следобед.

Ще може да се възхищаваме на величествените гледки от птички поглед и да наблюдаваме, и снимаме стадата диви животни в цялата им прелест. На всяко едно от пътуванията ни това изживяване се запечатва завинаги и Намибия ще влезне дълбоко във вашите сърца.

След полета тръгваме към  Moon mountain lodge минавайки през градчето  Solitaire , което се състои само от бензиностанция, магазин, параклис и пекарна с кафене. Кафенето е добре известно със своята ябълкова торта, може би „най-добрата в цяла Намибия“. Първото нещо, което ще ви привлече вниманието, когато пристигнете в Solitaire, е изобилието от останки от автомобили, които са живописно надиплени по пътя.

Ден 12
Сосусвлей - тур с хеликоптер
Ден 13

Moon Mountain

След пустинния пейзаж на планините Naukluft се настаняваме се удобно, взимаме си сладолед и потегляме обратно към столицата. 

Откакто Независимостта е дошла в страната на 21 март 1990 г., градът се характеризира с жизненост, породена от чувство за свобода и гордост от себе си. Съвременен, космополитен и скъп, градът е пълен с кафенета, модни бутици, kraft shops, ресторанти, street food и хотели с нощни клубове и дискотеки. Определено сред забележителностите, които трябва да видите в града са замъците, построени в началото на XX в. – Хайнцбург, където се намират едни от най- реномираните хотели: „Шверинсбург” и „Сандербург”. Можете да разгледате Националния музей, където са изложени повече от 2 млн. предмети, разказващи за природата, историята и културата на страната. Една от страните в света, която има добив на диаманти с най-добро качество е именно Намибия. Ако желаете да си направите скъп и вечен подарък, то именно това е мястото, от което може да си купите едни от най-чистите скъпоценни камъни и диаманти в света.

Има една неофициална поговорка, която гласи следното: „Не сте били в Намибия, ако не сте били в Joe’s“. И ние със сигурност ви я потвърждаваме! Joe’s Beerhouse е място, където може да се случи неочакваното, където странното е нормално и където нищо не е обикновено. Точно каквато е Намибия. Удобно, великолепно различно. Тук може да се потопите в типично африканската атмосфера и да опитате крокодил, зебра, гну и други изненади, за които няма да ви разкрием повече. Ще се настаним за нощувка в прекрасния Arebbusch Travel Lodge, където в случай, че се нуждаете от заслужена почивка може да се насладите на обилна закуска и да прекарате релаксиращ следобед около басейна с коктейл в ръка.

Ден 13
Moon Mountain
Ден 14

Виндхук

Свободен ден.

Ден 14
Виндхук
Ден 15

Полет към България

Връщане обратно към София с широки усмивки и африкански тен.

Ден 15
Полет към България

Активности

ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Self Drive Фотосафари в един от най-известните национални паркове в Африка.

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Self Drive 4x4 Toyota Hilux, много нощувки под звездите и добра компания от приключенци.

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Три нощувки в пустинен оазис - луксозен лодж с басейн.

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Посещение и церемония на едно от най-старите Намибски племена - Damara.

ПО ЖЕЛАНИЕ (ЗАПЛАЩАТ СЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО)
Приключение Намибия, Panic Storm IV

Dolphin & Whale watching тур и близка среща с тюлени в Атлантическия океан

Приключение Намибия, Panic Storm IV

Групов тур с водач и пясъчни приключения с ATV/MTV.

Приключение Намибия, Panic Storm IV

4x4 Тур до дюните на Sandwich Harbour, там където океана се сблъсква с пустинята.

Хвърли се в приключение!

16 дни

3000км

10 джипа

36 пътешественика

Цена на човек

€4650

Запиши се сам и намери нови приятели на пътуването

Цена за двама

€9150

Ела с компания - приятел или половинка

СПЕСТИ €150

140+ човека вече пътуваха с нас в Намибия

Хайде в Намибия

Предстоящи експедиции:

28.09.2024 г.

-

12.10.2024 г.

Есен 2025

Предстоящи експедиции:

28.09.2024 г.

-

12.10.2024 г.

Есен 2025

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Самолетни билети София-Виндхук с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Полет с хеликоптер

Всички вътрешни трансфери пo програмата

"Self-drive" Toyota Hilux 4x4 2020 + гориво за цялото пътуване (3000КМ)

Всички нощувки в хотели

Всички нощувки в лоджове

Всички нощувки в къмпинги

Всички такси в парковете

Закуска и вечеря

Екипировка за къмпингуване

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Туристическа виза за Намибия, 1000 NAD (~$80). Изкарва се на място на летището.

Разходи от личен характер

Храна неупомената в програмата

Алкохол и напитки

Услуги неупоменати в програмата

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

You definitely should try their adventures! I am so happy to have one of their destinations as one of my best journies. Do not miss their well organized traveling, high quality professionalism and care to custumers, funny daily trips, unforgettable local and new friendships. I am sure you deserve all these! Enjoy them!

Невена Таслакова

Хайде в Намибия

Предстоящи експедиции:

28.09.2024 г.

-

12.10.2024 г.

Есен 2025

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Самолетни билети София-Виндхук с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Полет с хеликоптер

Всички вътрешни трансфери пo програмата

"Self-drive" Toyota Hilux 4x4 2020 + гориво за цялото пътуване (3000КМ)

Всички нощувки в хотели

Всички нощувки в лоджове

Всички нощувки в къмпинги

Всички такси в парковете

Закуска и вечеря

Екипировка за къмпингуване

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Туристическа виза за Намибия, 1000 NAD (~$80). Изкарва се на място на летището.

Разходи от личен характер

Храна неупомената в програмата

Алкохол и напитки

Услуги неупоменати в програмата

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

You definitely should try their adventures! I am so happy to have one of their destinations as one of my best journies. Do not miss their well organized traveling, high quality professionalism and care to custumers, funny daily trips, unforgettable local and new friendships. I am sure you deserve all these! Enjoy them!

Невена Таслакова

FAQ

Често Задавани Въпроси

Има нещо неясно?

+359 887 293 757

Опасно ли е в Намибия?

Намибия е една от най-безопасните държави в Африка. Най-важното е да поддържате добра хигиена, да миете всичко, което ядете и да консумирате само бутилирана вода.

С какви документи трябва да пътувам?

С международен паспорт, валиден поне 6 месеца след крайната дата на пътуването.

Откъде мога да взема виза за Намибия?

Визата се купува на място на летището. Може да платите с банкова карта или в брой. Не се приемат безконтактни плащания.

Колко пари да взема със себе си?

Повечето разходи в Намибия са включени в програмата, а големите магазини, през които ще минем, приемат плащания с карта. Ще ви трябват пари в брой за сувенири, подаръци и други покупки по време на пътуването.

Кога мога да се запиша на допълнителните активности?

Записването за тези активности ще стане по време на пътуването и плащането ще бъде само в брой.

Какво друго мога да взема?

По пътя си през Намибия ще срещнем много бедни хора. Може да дарите вода, храна, дрехи и други вещи, ако желаете да им помогнете.

Има ли риск от дивите животни и опасност от насекоми?

Експедицията в Намибия е организирана така, че да минимизира рисковете от близък контакт с дивите животни.

В националния парк нямате право да излизате от колата, тъй като има много диви животни и често са скрити в храстите.

Не трябва да ги дразните или да се приближавате много близо с джипа, защото това може да ги предизвика.

Извън националните паркове трябва да бъдем малко по-внимателни. – Гледайте си в краката и стъпвайте по-тежко, за да ви чуят от далече и да избягат.

Не оставяйте безпризорно раници, дрехи, шапки, обувки и други неща на земята.

Трябва ли ми ваксина за Намибия?

Няма изисквания за ваксини при влизане в страната.

Готови ли сте за Намибия?

Записа се за експедицията, но се чудиш какво да вземеш в багажа си? Може да маркираш екипировката тук и да се подсигуриш, че си подготвил всичко.

Бъдете готови за големи температурни амплитуди. През деня температурите достигат приятните 25-30°C, но през нощта могат да паднат под 0°.

Облекло

Oбувки за трекинг

Панталони за трекинг

Удобни маратонки за пътуване в колата

Топли дрехи за вечерта

Тениски

Чорапи

Къси панталони

Шапка

Шал за лице

Слънчеви очила

Чехли за баня/плаж

Плажно облекло

ОБОРУДВАНЕ

Челник с резервни батерии

Външна батерия (Power bank)

Репелент срещу насекоми с DEET

Слънцезащитен крем (мин. SPF 40)

Лични медикаменти

Хидратиращи кремове

Хидратиращ спрей за нос

Нужни препарати за лична хигиена

Термос

Малка раница за дневни преходи (15l)

Бинокъл (личен избор)

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo