БРИТАНСКА КОЛУМБИЯ

Дива природа, красиви планини, езера с невероятен цвят на водата, спокойствие и чувство за свобода.

БРИТАНСКА КОЛУМБИЯ

Дива природа, красиви планини, езера с невероятен цвят на водата, спокойствие и чувство за свобода.

Защо БРИТАНСКА КОЛУМБИЯ?

Усещане за свобода, независимост и несравними емоции на колела

Най–добрият начин да опознаете Канада е като започнете от Британска Колумбия. Ще посетим четири от най–големите национални парка – Glacier, Banff, Jasper и Yoho. Тук е земята на изобилието. Природата се е постарала с всички невероятни места, които е сътворила. След приключението и срещата с дивата и изцяло девствена природа ще преосмислите изцяло живота си. Канада е страната с цели 38 национални защитени парка. Британска Колумбия е най-западната провинция в Канада. Населението е около 5.1 млн. души. Столицата е Виктория, а най-големият град е Ванкувър. Испания и Русия са оспорвали територията ѝ, а по време на Златната треска хиляди хора са идвали тук с надеждата, че могат да построят по-добро бъдеще за себе си и семействата си. След всичко случващо се последните години по света имаме нужда от положителни емоции и да наваксаме с изгубеното време. Е, тук е идеалното място за рестарт, защото ще се почувствате, като главен герой от “Дивото зове”. Казват, че мечтите винаги са по-красиви от реалността. Е, докато сме на нашето приключение, повярвайте ни, няма да искате да затворите очите си.

Усещане за свобода, независимост и несравними емоции на колела – това е само част от изживяването при пътуването с кемпер. Нашите подвижни домове са модели 2018-2019, тип motorhome – представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло, персон и половина, баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI и 220W ток. И това не е всичко. Всеки кемпер разполага с един шофьор, който ще бъде и вашия гид по време на пътуването. Подвижните ви домове ще ви очакват заредени с хранителни продукти и напитки. Избраните от нас къмпинги  разполагат с душове, кухни, и невероятна локация. Храната е All inclusive.

За теб ли е това пътуване?

Британска Колумбия, такава каквато само ние можем да ти я покажем, е дестинация, която ще промени живота ти. Всяка гледка, която се открива пред очите ти, ще те кара да се чувстваш все едно си станал свидетел на неземно чудо. Привидно спокойните пейзажи ще предизвикват бурни усещания дълбоко в душата ти и ще се запечатат под формата на скъпоценни спомени в съзнанието ти за цял живот.

Дивата природа, красивите планини, езерата с невероятен цвят на водата, спокойствието и чувството за свобода. Националните паркове с дивите животни и спиращите дъха гледки, които те предизвикват да отпуснеш приключенския си дух и да се насладиш с пълни шепи. Нашата Британска Колумбия ще ти разкрие дивите пейзажи от канадската приказка и повярвай ни, няма по-подходящо място от това, да задоволиш приключенската си жажда, събуждайки се всеки ден на ново място, а пред очите ти – нова сюрреалистична картина.

Предстоящи експедиции:

1.08.2025 г.

-

1.08.2025 г.

Пътуването ще се състои при минимум 12 участника.

Датите са ориентировъчни.

Остават

14

от

16

места

Краен срок:

3.04.2025 г.

Предстоящи експедиции:

1.08.2025 г.

-

1.08.2025 г.

Пътуването ще се състои при минимум 12 участника.

Датите са ориентировъчни.

Остават

14

Краен срок:

3.04.2025 г.

Предстоящи експедиции:

1.08.2025 г.

-

1.08.2025 г.

Пътуването ще се състои при минимум 12 участника.

Датите са ориентировъчни.

Остават

14

Краен срок:

3.04.2025 г.

За пътуването

Британска Колумбия

 - приключение с кемпер

Представете си усещането да се събуждате всеки ден на ново място с вдъхновяващ пейзаж. Пътуването с кемпер е жадувано бягство за всички ентусиасти, които мечтаят за лудо приключение, щура компания и емоции в синхрон с природата.

Всеки кемпер ще разполага с един шофьор, като те ще ви очакват заредени с хранителни продукти и безалкохолни напитки.

Кемперите са модели 2018-2019 с най-високо ниво на оборудване, тип motorhome, представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло персон и половина, комфортна баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI, и 220W ток.

И това не е всичко. Всеки един избран от нас къмпинг разполага с душове, кухни, и невероятна локация. А храната ви е All inclusive.

Програма

Ден 1

Добре дошли във Vancouver!

Среща на летището и заминаване към Vancouver.Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 2

Полет Ultimate Glacier Tour

Тръгваме от Vancouver към  Whistler, който е на 130 км и отнема около 2 часа с кемпер. След като пристигнем ще направим незабравим тур с хидроплан, който отнема около 2 часа. Гледките, които ще видим са наистина уникални.

Ледниците са властвали преди цели 15 000 години, затрупани толкова надълбоко, че само върховете на най-високите части са успявали да усетят топлината на следобедното слънце. Този удивителен полет ви позволява да се насладите максимално време на алпийските планини, да видите как тези масивни вулкани и мощни ледени реки оформят и издълбават великолепната природа. Представете си отдалечено алпийско езеро, скрито между стърчащи върхове, покрити с висящи сини ледници. А сега си представете да кацнете над разкошен водопад и да стигнете до девствен златен пясъчен плаж.

Отпуснете се и вдишайте чистия планински въздух, докато се наслаждавате на страхотната природа. Полетът включва всички забележителности на Ultimate Glacier Tour. Ще нощуваме в Whistler RV Park and Campground.

ДЕН 3

Приключението Glacier National Park of Canada

Напускаме Whistler и се отправяме към следващото приключение, очакващо ни в Glacier National Park of Canada  –  на 550 км/ между 6 и 8 часа с кола. Пътят е дълъг, но гледките, които ще се открият през това време ще помогнат времето да мине неусетно и да се заредите с положителни емоции.
След дългото пътуване, ще се настаним в къмпинг в околността. Това място е невероятно. Тук ще се слеем с природата, ще можете да направите своя “медия детокс” и ще се запознаете с местните, които са много приятелски настроени. Околността около къмпинга е територия на мечката гризли, така че има вероятност да се запознаем и с тях.

ДЕН 4

От връх Bonney до Banff National Park

В този ден ни очаква лек поход до езеро Marion. Туризмът из  Glacier National Park е страхотен начин да се запознаем с планините на Колумбия, които са богати на природни чудеса и са потопени в история. Пътеките по ледниците варират от кратки разходки през древна дъждовна гора до амбициозни изкачвания с драматични гледки към планината. За да стигнем до Marion lake ще ходим около 3.6 км, което е около 1.30 часа. Денивелацията е 461 м (от 1245 м до 1706 м). За да стигнем до билото, минавайки покрай пътеката Abbott Ridge, ще се насладим на Marion lake. Това малко езерце носи името на дъщерята на преподобния William Spotswood Green.

Той посещава езерото през 1888г. с братовчед си Henry Swanzy, по пътя им към връх Bonney. На езерото преподобният опитва късмета си с риболов, но няма успех. Тогава описва в дневника си: “Склонен съм да вярвам, че причината поради която рибите не кълват, е че тук просто няма такива.” Суровият климат на малките езера като това, чиито води са бедни на хранителни вещества, както и недостъпното положение, правят колонизацията на рибен живот невъзможна. От езерото можем да предприемем кратко странично пътуване до гледка над магистрала Trans Canada. От това място ще видим влаковете, идващи от или влизащи в тунела Connaught. Тунелът е завършен през 1916 г. като начин за защита на железопътния трафик от смъртоносните лавини на прохода Роджърс.
Пътят до Banff National Park е около 240 км, което ще ни отнеме 3-4 часа с кола. Ще минем и покрай Emerald Lake, което се намира в Yoho National Park.

То е едно от емблематичните места в Канада, така че със сигурност сте попадали на негови снимки в инстаграм. Красива тюркоазено синя вода, обградена с прекрасни планини, които се извисяват около него, а върховете се отразяват в езерото.
Ще нощуваме в къмпинг Tunnel Mountain Village II.

ДЕН 5

Изгрев край Moraine Lake и кану в Lake Louise

Ще започнем деня с невероятен изгрев край Moraine Lake и ще плуваме с кану в  Lake Louise. Днес ще се наложи да станем много рано, но повярвайте ни – гледката, която ще се открие пред нас и с която ще започне денят ни, ще си заслужава. Moraine Lake е едно от любимите места на туристите. Посрещането на изгрева е традиция за по-мотивираните пътешественици. Едната положителна страна е, че ще се насладим на страхотна гледка. А другата – че ще избегнем тълпите от хора, които ще се появят в по-късната част на деня. И това езеро се е сгушило между величествените планини и красиви гори на Канада. А водата му е толкова синя, че ще се чудите, дали още не спите и това не е част от съня ви.

Lake Louise е визитната картичка на Banff National Park. Също така е едно от най-известните езера в цяла Канада и едно от най-посещаваните езера в света. Невероятно е. Водата е с толкова красив син цвят, а планините се отразяват в нея като пощенска картичка. Мястото е магично и ще се влюбите в него. И насред тази невероятна красота, ще грабнем канутата и ще се впуснем в нашето приключение, за да се насладим на цялата тази атмосфера по-дълго и по-отблизо. Ще нощуваме в Tunnel Mountain Village II campground.

ДЕН 6

Свободно време из Banff National Park

Ако имате желание може да направите сами някой поход. Изборът от маршрути в този регион е голям.Докато вие се наслаждавате на Канадската девствена природа, нашия професионален готвач ще ви приготви едно истинско кулинарно преживяване. Banff National Park е първият национален парк в Канада, създаден през 1885 година и към момента е най-посещаваният. Той обхваща 6641 кв. км. Покрит е с много ледници, ледени полета, иглолистни гори и алпийски пейзажи. Има много какво да предложи за хора с приключенски дух и желание за опознаване на нови диви места. Нощувка отново в Tunnel Mountain Village II campground.

ДЕН 7

По пътя до канадските Скалисти планини

Тръгваме от Banff и се отправяме към Jasper National Park и Peyto Lake, което е на 400км, около 4 ч. до 6 ч. с кола. Jasper National Park е с големина 11 000 кв. км и е най-големият в региона на канадските Скалисти планини. Той е див във всеки един смисъл на думата, защото това, да срещнете гризли или лос, е съвсем нормално нещо. Докато в други райони се наблюдава драматичен спад в дивата природа, тук се запазват силни популации от растения и животни. Създаден е през 1907 г., като на територията му има повече от 990 км пешеходни пътеки, които са подходящи както за еднодневен, така и за няколкодневен туризъм. Peyto Lake отново е място, което ще ни зареди с невероятни гледки и атмосфера. Панорамата, която се открива от хълма към езерото и планините е невероятна. Синьото небе се слива с високите скалисти планини, зелените гори и тюркоазената вода на езерото. Ще нощуваме в Wapiti campsite.

ДЕН 8

Ледниковото приключение в Jasper National Park

Ледените полета на Колумбия създават емоции, които ще помните цял живот. В основата на това незабравимо изживяване са древни истории, изумителни пейзажи и чувството, което ще остане във вас за това необикновено приключение. Ще разгледаме древния ледник Атабаска на гигантски леден изследовател, ще разберем повече за ледниковите образования и ще стъпим направо на самия ледник. След това историята оживява, когато се разходим по стъкленият мост Skywalk.Тук буквално ще усетите, че сте на края на света и ще разберете защо точно тази дестинация ще промени живота ви. Гледките, пред които ще се изправите, ще ви изглеждат нереални, нарисувани или обработени с много силни филтри. Е, това е невероятната природа на British Columbia. Започвайки и завършвайки нашето приключение в Glacier Discovery Centre, ще имаме чувството, че сме станали свидетели на истинско чудо.Ще минем и покрай Horseshoe lake. Това езеро не е от известните в региона. Тук ще се насладим изцяло на природата и липсата на туристи. Природата е много красива, а тези от вас, които имат по екстремен приключенски дух, могат да поплуват във водата или да скочат от някоя от скалите. Тук голяма част от местните идват да се забавляват.
След това приключение напускаме Yoho National Park и се отправяме към Athabasca Falls & Sunwapta Falls, което е на 250 км, около 3-4 часа с кола. Athabasca Falls е една от най-големите забележителности на територията на Jasper National Park. Висок е 23 м и е с ширина 18 м. На това място могъщата река Атабаска се стеснява и привидно спокойната река избухва над водопадите Атабаска. Реката е с дължина 1231 км, като води своето начало от Jasper National Park в края на Columbia Glacier и преминава през провинция Алберта към огромното езеро Атабаска, разпростиращо се през границите между Алберта и Саскачеван. Този водопад най-вероятно няма да е най-високия, който някога сте виждали, но количеството вода, заобикалящата природа и ревящия шум, който се образува от падащата вода, ще запечатат в съзнанието ви незабравим спомен за това място. Sunwapta Falls се състои от горни и долни водопади. Също не е от най-високите, но стъпаловидната му форма го прави изключително красив. Ще нощуваме в Yoho Campsite.

ДЕН 9

Невероятният Harrison Lake

Напускаме Yoho National Park, за да се насладим на невероятното Harrison Lake, което е на 680 км, около  8 – 10 часа с кола. Разстоянието е наистина голямо, но гледките по пътя са зашеметяващи. Буквално ще ви се иска през 5 минути да спираме, за да снимаме красотите, които ще се откриват по пътя ни. Harrison Lake е много по-дълго, отколкото изглежда, когато го погледнете от Harrison Hot Springs.Дължината му е 60 км и обхваща над 200 квадратни километра. Сега е сладководно езеро, но преди хиляди години изобщо не е било езеро, а ръкав на морето. Дълбочината му варира от само няколко метра до максимална дълбочина от 279 м. Той поддържа богато биоразнообразие както на сезонни, така и на постоянни животински видове. Риболов, разходка с лодка, уиндсърф, плуване, кану-каяк, каяк, водни ски или просто потапяне в басейна с горещи извори – идеалното място да задоволите приключенската си жажда. Harrison Lake е изцяло чиста вода от ледниците.

ДЕН 10

Довиждане Канада!

Отпътуваме към Ванкувър, който е на 150 км, около 3 часа с кола. За него казват, че е най-красивият град в света и най-доброто място за живеене. За градоустройството и архитектурата на града дори си има и название – Vancouverism. Населението е около 630 хил. души. Голяма част от него живеят в центъра на града, има много зелени пространства, а хората разчитат до голяма степен на обществения транспорт. От едната страна величествените планини се издигат около града, а от другата – Тихия океан разстила своята безкрайност. Наистина доста интересен и различен град.

Следва полет Ванкувър – София

Активности

ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА

Полет със самолет над планините.

Приключение със снегоход и посещение на глетчери.

Свободно време да разгледате легендарния Banff National Park.

ПО ЖЕЛАНИЕ (ЗАПЛАЩАТ СЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО)

Уиндсърф, плуване, кану-каяк, каяк, водни ски.

Риболов и разходка с лодка.

Горещи извори.

Хвърли се в приключение!

10 дни

2200км

3 кемпъра

15 пътешественика

Цена на човек

€4960

Включва самолетни билети, кемпър под наем, всички нощувки, транспорт, водач, храна

Цена БЕЗ ПОЛЕТ

попитай

Включва всичко без самолетните билети. Организирай полетите си сам.

Хайде в Британска Колумбия!

Предстоящи експедиции:

1.08.2025 г.

-

1.08.2025 г.

Това пътуване ще се изпълни само при запълнена група.

(датите са ориентировъчни)

Остават

14

от

16

места

Краен срок:

3.04.2025 г.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Самолетни билети София – Ванкувър - София с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Всички нощувки, закуски и вечери

Всички трансфери и активности изброени в програмата

Кемпъри под наем, заредени с всичко необходимо

Полет със самолет (хидроплан) над Whistler (ако времето го позволява)

Всички къмпинг такси

Разходка с кану из езерото Louise

Български водач по време на пътуването

Разходка със снегохода (ако времето го позволява)

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Такса за изкарване на виза ($60)

Разходи от личен характер

Алкохолни напитки

Услуги неупоменати в програмата

Такси за допълнителните активности

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

Хайде в Британска Колумбия!

Предстоящи експедиции:

1.08.2025 г.

-

1.08.2025 г.

Това пътуване ще се изпълни само при запълнена група.

(датите са ориентировъчни)

Остават

14

от

16

места

Краен срок:

3.04.2025 г.

Ние ще се свържем с теб, за да ти разкажем повече и отговорим на всичките ти въпроси!

В цената са включени:

Самолетни билети София – Ванкувър - София с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.

Всички нощувки, закуски и вечери

Всички трансфери и активности изброени в програмата

Кемпъри под наем, заредени с всичко необходимо

Полет със самолет (хидроплан) над Whistler (ако времето го позволява)

Всички къмпинг такси

Разходка с кану из езерото Louise

Български водач по време на пътуването

Разходка със снегохода (ако времето го позволява)

Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

В цената не са включени:

Такса за изкарване на виза ($60)

Разходи от личен характер

Алкохолни напитки

Услуги неупоменати в програмата

Такси за допълнителните активности

Допълнителна медицинска застраховка "Отмяна на пътуване".

FAQ

Често Задавани Въпроси

Има нещо неясно?

+359 887 293 757

Колко човека сме в кемпър?

Общо сте шест човека – един шофьор и пет госта.

Колко пари да взема със себе си?

Повечето разходи в Британска Колумбия са включени в програмата. Ще ви трябват пари в брой за сувенири, подаръци и други покупки по време на пътуването, което е около 300 евро на човек, но имате възжност да плащате навсякъде и с карта.

Какви документи са ми необходими за пътуване?

Паспорт (валиден не по-малко от 6 месеца преди заминаване); Имаме безвизов достъп на чужди граждани за престой до 30 дни с цел туризъм. Виза се издава на летището on arrival и струва $60.

Колко време се пътува?

Средно на ден се пътува от 4 до 6 часа.

Мога ли да си взема дрон?

Има специални изисквания за употребата на дрон в Британска Колумбия и необходимост от предварително издаване на разрешение за летене с дрон. Условията може да прочетете подробно на този линк.

Готови ли сте за Британска Колумбия?

Записа се за експедицията, но се чудиш какво да вземеш в багажа си? Може да маркираш екипировката тук и да се подсигуриш, че си подготвил всичко.

Бъдете готови за лято в планината. През август температурите варират между 13° и 19°C. През нощта могат да паднат и под 10°.

Облекло

Зимни обувки за планина

Зимно яке и панталон за планина

Удобни обувки за пътуване в кемпъра

Топли дрехи за вечерта

Дъждобран

Ветровка

Тениски

Зимни ръкавици, шапка, шал

Топла блуза – термо бельо

Чехли за баня/плаж

Плажно облекло

ОБОРУДВАНЕ

Малка раница за дневни преходи (15l)

Термос и/или бутилка за вода

Лични медикаменти

Нужни препарати за лична хигиена

Канче или чаша за многократна употреба

Бинокъл (личен избор)

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo

ЗАЩО ДА ПЪТУВАШ С НАС?

Кои сме ние?

Panic Frame & Travel не е комерсиална туристическа агенция.

Ние не ти предлагаме спокойствие, билети и настаняване в all inclusive хотел с бели покривки. Ние сме тарзан турист и организираме пътешествия на трудно достъпни места, срещаме се с дивата природа, придвижваме с кемпери, катамарани, off road джипове и дори хеликоптери.

Научи повече за нас

Forbes logo